2 yıldır bi firmada çalışıyom ama memnun değilim çıkıcam iş aradığımı işverene söylemeli miyim
3 ay
2 yıldır bi firmada çalışıyom ama memnun değilim çıkıcam iş aradığımı işverene söylemeli miyim
Söylemene gerek yok mülakat ve görüşmelere gir anlaşırsan direk istifanı ver gereksiz yere insanlar ile uğraşma ben bu süreçleri bilmiyordum söylemiştim zamanında yok çıkamazsın iş arayamazsın vs dünya laf edip perişan ettiler ne kadar iş varsa üzerime yığdı insan yerine dahi koymadı ondan dolayı uğraşma
Tazminatını vermeyecekse senden vaz geçmesi için sebepler ver ona. Tazminatını da alabileceğin bir senaryo ile iş çıkışını konus derim. Sen personel bak, bende iş bakıyorum falan gibi bir konusma yap derim. Bosu bosuna tazminatını bırakma benimce.
Ah bende istiyom tazminatimı ama olsa keşke bölüm kapancak diye 1 sene oyaladılar brn oyüzden kaldım kapanmıcak kesin işe devam ediyoz dediler müdürümde çok narsist biri karşısındaki insanı dinlemiyo
Kanks bak üst düzey yöneticilik yaptım yıllarca da orta düzey yöneticilik yaptım. Bire kere bölüm kapanacak deyip seni başka bir işe yöneltmişler. Ayrıca müdürün de mobing yapıyor. Müdüründen şikayetçi ol, sonra otur bu yazdıklarımı söyle. De ki şöyle yapalım ben burada verimli olamayacağım işten çok soğuttunuz. Müdür deseniz mobingin tillahını ypaıyor. Ayrıca cv bıraktığım yerlerden de çağırılıyorum kafama göre bir yer bulunca, bölüm kapanınca giderim diye. Ben kafamda bitirdim, daha doğrusu siz bizim kafamızda işi bitirdiniz. Kötü de ayrılmak istemiyorum. Çıkısımı veriniz. Siz eleman bulana kadar çalısmaya devam edeyim gibi bir konusma yap. Erkenden çıkarsalar da bişey olmaz alırsın tazminatını işsizlik maaşına başvuru yaparsın miss. Sürekli şikayetçi ol müdürden, yaptığı haksızlıkları neyin anlat. En kötü senaryo da bile dava açsan kazanırsın bize böyle böyle söylediler, mobing yapıyorlar mdüürüm şööyle böyle diye kesin kazanırsın. Ha süreç 2 sene mi sürer 5 sene mi bilmiyorum.
Bak güzel kardeşim 🌿 iki yıldır bir yerde çalışıyorsan artık neyin seni tatmin etmediğini az çok biliyorsundur. Yeni iş aradığını mevcut işverene söylemek zorunda değilsin. Önce kendin için güvenli bir zemin oluşturman daha doğru olur 💼✨ Yeni bir teklif netleşmeden paylaşman riskli olabilir.
Önce planını yap, sonra adım at. Kariyer bir maraton 🏃♂️ acele değil bilinçli cesaret kazandırır. Kendine değer ver ve yolunu sağlam çiz 🌟
Cevap
10Cevap
söyleme ıyı bır ıs bulunca soyle eger ıstedıgın gıbı bır yere gıremessen en azından senı mımlemesın
Söyle tabiki bilsin belki başka güzel şeyler Sunacak sana
Tabiki çıkmadan en az 15 gün önce söylemen gerekiyor. Yasalara göre.
İş aradığını söyleme; iş bulmadan da çıkma.
İşi bulunca söyle ayrılmadan 15 gün önce
gel bizde çalış
Söyleme
Ne iş yapıyorsun
Bence bu bir hata
ıs bul oyle soyle
Söyleme
15 gün önceden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?