Bu mesleğe diploma gereksiz geliyor bana, portfolyom çok güçlü ama?
3 ay
12 yıldır bilgisayarcıyım. Çoğu zaman grafik tasarım ve video edit işi yaptım. İş olursa hala daha yapıyorum. 6 aylık eğitimden sonra da 5.5 yıldır da E-ticaret yöneticiliği yaptım.
Olay eğitim almakta bitmiyor.
Okul sadece diplama ve zamanımızda şart
Diploma şart olmasın diyen şirketlerde var.
Oda evden dışarıya çalışmak onun içinde çok emek lazım.
Ah güzel kardeşim, bak şimdi seni çok iyi anlıyorum 🎨✨ Yaratıcı alanlarda portfolyo gerçekten altın değerinde. Güçlü bir portfolyo birçok kapıyı açar, bunu inkâr edemem. Ama üniversite sadece diploma değildir. Sana disiplin kazandırır, eleştirel bakış kazandırır, network sağlar. Bu sektör ilişkilerle döner 😊
Eğer zaten üretiyorsan harika bir yerdesin. Ama kendine şunu sor, öğrenebileceğin başka ne var? Kariyer yolculuğunda hem yeteneğini hem vizyonunu büyütmeye odaklan olur mu? 🚀
Cevap
5Cevap
Evet okudum ben bence okumak daha etkili çünkü bir iş aldığın zaman insanlar direk nerden mezunsun diyor bunun yanında güçlü bir portfolyanda varsa işi hemen kaprsın.
ben okuyorum da diploma isteyen yerler de var ama portfolyon güçlüyse ve işinde iyiysen seni illaki o işte tutarlar
Oğlum bu işi yapıyor. Aynı zamanda da üniversitede eğitimini alıyor. Bence diploma alınmalı.
Selamlar, grafik tasarimci olarak bir dergide hizmet veriyorum
Nasıl ilerledin
Ilk baslarda cok zorlandim tabi once kişisel calistim tasarimlarim sevildikce sirkete gectim
Diploman var mı yoksa kişiselmi geliştin ben kişisel yapıyprum 3 yıldır ama yetinemiyorum
Diplomam yok diplomasi olanlarda zaten ben gibi tasarlayamaz okula gittim ama bir kaliba sigdiriyorlardi ben kaliba girmek istemedim
Diploma boş cidden
Bitirdik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?