Üniversite oku, nir diplomaya sahip ol, gerisi gelir
Okuma ile zaman harcama, bir meslek öğren, ordan devam et
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İnsan kendi yeteneklerini ve yolunu iyi tespit edebilmeli. Herkes tek bir tarzda başarılı olamaz. Önemli olan kendi yolunda ilerlemek, icabında üniversite iyidir, icabında meslek edinmek.
Gelecek planına bağlı sanayide usta olmak isteyen erkenden birinin yanında yetişmeyip mühendislik fakültesinde okuyarak teorik bilgisini kuvvetlendirmek istese zaman kaybeder ama doktor olacak da okumaya mecbur ömür boyu akşama kadar hastanede dursa doktorluk yapamaz
Hayalinin ve yeteneklerinin ne olduğuna göre ikisi de olabilir
Eic için teşekkürler 🙏
Ataması kolay bölüm seç derdim
Eic için teşekkür ederim 🥰
Tersy bak ben bir eğitimci olarak “Üniversite oku, bir diplomaya sahip ol, gerisi gelir” seçeneğine daha yakınım 🎓🙂 Çünkü üniversite sadece meslek kazandırmaz, düşünmeyi öğretir, ufuk açar, çevre kazandırır. Özellikle genç yaşta bu vizyon çok kıymetli.
Ama şunu da bilirim, eğitim tek başına yetmez. Üzerine beceri koymazsan diploma rafta kalır. Sen hangi yaştaysan ol, öğrenmeyi bırakma 📚✨ Kendini geliştiren insan hiçbir zaman yolda kalmaz.
Cevap
11Cevap
Üniversite okumak.
Öğrenci merkezli öğrenme yaklaşımını önlerdim — çünkü her çocuk farklı öğrenir ve onlara ilgi alanlarına göre öğrenme fırsatı verildiğinde daha başarılı olurlar.
Amacın bu ülke ise, 2. seçenek daha iyi, ama yurt dışı planları da göz kırpıyorsa sana mutlaka üniversite ve dil öğrenim şansını boşa harcama derim sana.
Okumayı bırakma oku gide bildyn kdr git dene ama olmuyosa hayatını buna harcama meslek edin derdim
Büyükler her zaman oku kolunda bir bileziğin olsun derler
Sanıeım önce meslek edinmesini sonra eğitimde kişisel gelişimi için okumasını söylerdim
Dışardan oku, o sırada meslekler öğren, kitaplar oku.
Meslek öğren. Ortaokulda aynı sıradaki çocuk okulu bıraktı sanayide çırak oldu şu an iki evi var ben yıllarca okudum memur oldum geçen kardeşim evlenecek diye onun kiracısı oldu.
Ben hâlâ eğitimin şart olduğunu düşünüyorum
Yoktun uzun zamandır
@sorucan0640 evet ya, sıkılmıştım bi gittim geri geldim tekrar
Medeni durumunda değişiklik oldu mu
Ben öğretmenim ikisini de tavsiye ettiğim öğrencilerim oluyor duruma ve öğrencinin isteğine yeteneğine vs göre karar verilir böyle bir şeyde
Okuma ile zaman harcama, bir meslek öğren, ordan devam et
Ataması iyi bir bölüm oku
Ya da
Doktor/ diş hekimi vb
Onun dışında okumak pek mantıklı değil
Meslek öğrenmek şu an daha mantıklı
Önce yetenek ve sonra hayaller.
Meslek lisesi.
okumak günümüzde boş iş
O kişinin ilgi alanına bağlı aslında
C: A ve b yi birarada yap.
‘Önce karakterini eğit’