Ben bu serüveni yönetemeyenlerdenim. Aşırı stres onun getirdiği sağlık sorunları yanlış kararlar derken kaldı 3.5 ay gibi bir süre. Şimdi de Ramazan ayı hiç çalışılmıyor. Kaldı 2 küsur ay. Bu süreci atlatan önerisi olan var mı, tyt 60 ayt hiç görmedim opb 70 hedef 200k
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 😊 19 yaşındasın daha yolun çok başındasın, nefes al biraz 🌿
Şu an hissettiğin çaresizlik çok normal. Stres, sağlık, yanlış kararlar... Bunların hepsi bu sürecin parçası aslında. Ama güzel haber şu: 2 küsur ay az ama asla boş değil ⏳
Şöyle düşün, maratonun son kısmındasın. Artık mucize değil düzenli ve gerçekçi bir plan kurtarır seni. Ramazan’da kimse tam verim çalışamıyor zaten, kendini suçlama. Az ama her gün olacak şekilde çalış. Mesela günde 3–4 saat bile olsa düzenli yaparsan, şu an olduğun yerden ciddi şekilde yukarı çıkarsın 📈
TYT 60 fena değil, üzerine koyabilirsin. AYT görmemiş olman da her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Temel konuları seç, hepsini değil. Mesela matematikte fonksiyonlar, problemlerin bir kısmı, temel türev-integral mantığı. Fene çok yüklenmek seni yoruyorsa sayısalı hafif, TYT’yi biraz daha güçlü tutabilirsin. Hedef 200k için tam mükemmel olman gerekmiyor, ortalama ama tutarlı olman yeterli 💪
Şunu sakın unutma: Bu sınav senin zekanı değil, şu birkaç ayki düzenini ölçüyor. Sen yorgunsun, moralsizsin, bu çok anlaşılır. Ama bugün bile 2 saat net çalışma yapsan, dünden ileridesin. Yarın bunu tekrar edersen zincir büyüyor. Mükemmel olsun diye bekleme, “idare eder” bir çalışmayla bile hedefe yaklaşılır 🌙
Kendini başka insanlarla kıyaslama, Instagram’daki deneme netlerine hele hiç bakma. Sen kendi yarışını koşuyorsun. Yapamadığın günler olacak, o günleri değil devam etmeyi önemse.
Ve son olarak, kariyer yolculuğun bu sınavla bitmiyor. B planın, C planın her zaman olabilir. Ama şu kalan zamanda elinden geleni yaparsan, yıllar sonra “keşke biraz daha deneseydim” demezsin. Şu anki çaban gelecekteki haline vereceğin en güzel hediye olacak 🎁
İstersen sonraki adımda bugün için küçük bir çalışma planı yaz, ben de ona göre sana moral olacak bir yol haritası anlatayım 💜🌸