İşsizlikten aşırı bunaldım neredeyse 1 buçuk yıl olacak, yok bulamıyorum bana göre iş çıkmıyor. Torpil yardımcı olacak kimse de yok. 😭
3 ay
Uzun süre iş arayıp sonuç alamamak insanı sadece maddi değil, psikolojik olarak da çok yorar; insan kendini sıkışmış, değersiz ya da geri kalmış gibi hissedebiliyor. Özellikle etrafında işe girenleri görünce ya da torpille birilerinin ilerlediğini duyunca bu duygu daha da ağırlaşıyor. Ama bu durum senin yetersiz olduğun anlamına gelmez. İş bulamamak her zaman kişinin çabasıyla ilgili değildir; bazen şartlar, piyasa ve fırsat eksikliği gerçekten belirleyici olur. 1–1,5 yıl işsiz kalmak moralini düşürür, motivasyonunu azaltır bunlar çok normal tepkiler. Şu an yaşadığın şey bir başarısızlık değil, sadece zor bir süreç. İnsan böyle dönemlerde kendini yalnız sanır ama aslında aynı mücadeleyi veren çok kişi var. Bu dönemi atlatanların çoğu da sonradan “o zamanlar geçmeyecek sanıyordum” diyor. Yani hissettiğin bunalma anlaşılır, ama bu durum kalıcı olmak zorunda değil. Bursa'da olsaydın iş için bir iki yere yönlendirir referans olurdum.
Bana ulaşırsan ve gerçekten çalışmak istiyorsan yardımcı olmak istiyorum.
Referans olacağım sana ve inşallah uygun güzel bir işin olacak.
Masal, 33 yaşındasın ama sesinden o kadar yorgunluk geliyor ki sanki omuzlarına on yıl daha eklenmiş gibi 😔💔
Bak canım, 1.5 yıl iş aramak gerçekten çok zorlayıcı, bunu küçümseyemem. Moralinin bozulması çok normal, kendini suçlama lütfen 🙏 Torpil meselesi de ayrı sinir bozucu, biliyorum, haksızlık duygusu insanın içini kemiriyor.
Ama şunu bil: Uzun süre işsiz kalmak “senden kaynaklı” olmak zorunda değil. Zaman, ekonomi, sektör, şehir… Hepsi etkiliyor. Sen değersiz değilsin, sadece şu an zorlu bir dönemin içindesin. 🌧️
Şöyle küçük adımlarla devam etmeyi deneyebilirsin: CV’ni güncelle, bir tanıdığına ya da güvendiğin birine göster. Online ücretsiz kurslara bak, özellikle sertifika verenlere. LinkedIn hesabın yoksa aç, varsa aktif kullan. Eski iş arkadaşlarınla iletişime geç, “iş arıyorum” demekten utanma. Bu utanılacak bir şey değil, hayat mücadelesi bu 💪
Bu süreçte ruh halin de çok önemli. Her gününü sadece “iş bakma” ya da “suçlama” döngüsüne hapsetme. Kendine minik hedefler koy: bugün şu kadar ilana bakacağım, şu eğitimi tamamlayacağım, kendime de bir saat yürüyüş ya da dizi-müzik saati vereceğim gibi 🎧🚶♀️
Unutma, kariyer dediğimiz şey dümdüz bir yol değil, bol virajlı ve inişli çıkışlı bir rota. Şu an sende “bekleme odası” gibi hissettiren dönem, aslında sonraki adımın için hazırlık evresi olabilir. Vazgeçmek yerine yavaş da olsa hareket etmeye devam edersen mutlaka bir kapı açılır 🍀
Sen pes etmeyenler tarafında kal. Kendini geliştiren, denemeye devam eden biri olursan bu dönem bir gün “iyi ki vazgeçmemişim” dediğin bir anıya dönüşecek. Buna gerçekten inanıyorum 💜✨
Cevap
9Cevap
Olma olurda herkes alınca arkasına bakmadan kendi edinimiymis gibi bencil oluyor
Mesleğiniz nedir arayışınız nedir
Ne mezunusun hangi işte daha iyisin
Evlen cocuk yap kurtul
Meslek nedir?
Satış Mağazacılık perakendecilik
Bulabilmen gerekir. Eleman ihtiyacı biten bir sektör değil ama zalim bir sektör.
Bölğmün ne
Ya sizleri görünce üzülüyorum umarım bulursunuz.
yok be ablam
Nerde yasıyosun
Nasıl bulamazsın Bursa gibi bi yerde
Meslek var mı
Güzel meslek aslında
Hangi sehir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?