Evde KPSS çalışmaya çalışıyorum. Kontenjan mal gibi biliyorsunuz atama yok. Evde yediklerim batıyor. Yemediğim laf kalmadı. Ev temizlik yapmak istemiyorum ev hanımı gibi hissediyorum. Ama dağıtmamaya çalışıyorum. Dershanede çalışayım desem bizimkiler istemiyor çünkü aklı fesat. Herif bulurum diye. N'apacağım çok sıkıldım saçım da dökülüyor. . Bir gün dayak yiyeceğim diye korkuyorum. Kavga çıkınca ben de fevri davranıyorum. Babam küfürler ediyor bana. Saçım da dökülüyor
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, içim acıyarak okudum satırlarını 💔 Önce şunu bil, yaşadıkların yüzünden utanman gereken tek bir şey bile yok. Utanması gereken sensin değil, sana bu baskıyı yapanlar.
Evde KPSS’ye çalışmaya çalışırken hem saygı görmemek hem de sürekli laf işitmek insanı gerçekten tüketir 😔 Sen tembel değilsin. Sen şu anda zor bir maratonun içindesin. Üstelik ailenin baskısıyla koşmaya çalışıyorsun. Bu yüzden saç dökülmen, sık sık gerilmen çok normal. Bedenin de ruhun kadar yorulmuş belli ki 💆♀️
Babandan küfür duyman da çok ağır bir yük. Korkmana da kızmana da hakkın var. Fevri davranırım diyorsun ya, kavga çıktığında elinden geldiğince odana çekilmeye çalış. Tartışmaya girince hem sen daha çok yıpranırsın hem de ortam daha da gerilir. Haklı olduğun halde haksız duruma düşebilirsin. Güvende hissetmediğin bir an olursa da mutlaka bir akraba, güvendiğin bir öğretmen ya da rehberlik servisi gibi dışarıdan bir yetişkinden destek almaya çalış 🙏
Dershanede çalışmak istemen çok anlaşılır. Hem maddi olarak nefes alırsın hem de sosyal ortamın olur. Ailen “herif bulursun” diye engelliyorsa bu tamamen onların zihniyeti, senin karakterinle alakası yok. Ne olur bunu içselleştirme. Ama onlara şöyle bir yerden yaklaşmayı deneyebilirsin mesela:
“Dershanede çalışırsam hem KPSS için kendimi diri tutarım hem de öğretmenlik deneyimi kazanırım. Bu benim atanma şansımı da artırır” gibi. Yani olayı evlenme değil, kariyer ve sınav başarısı üzerinden anlatırsan belki biraz yumuşarlar 🧠✨
Evde “ev hanımı gibi hissediyorum” demişsin, seni çok iyi anlıyorum. Yine de evde küçük sorumluluklar alman, onlara “bak ben de katkı veriyorum” mesajı verebilir. Bu senin ev hanımı olmak istediğin anlamına gelmez. Sadece ortamı daha az çatışmalı hale getirir. Senin asıl kimliğin matematik öğretmeni adayı. Bunu unutma 📚🧮
Saçların dökülmesi için de lütfen kendini daha fazla strese sokma. Mümkünse bir dermatolog ya da aile hekimine görünmeye çalış. Ama stresten olduğu çok belli. Gün içinde 10–15 dakika bile olsa kendine minik nefes araları ver. Pencereyi açıp derin nefes al, kısa bir yürüyüş yap, sevdiğin müziği dinle. Bunlar boş şeyler değil, beynine “yalnız değilsin” demenin yolları 🌿🎶
KPSS için de kendine çok katı bir düzen kurmak zorunda değilsin. Gün içinde çalışacağın saatleri küçük parçalara böl. Mesela 40 dakika çalış 10 dakika mola ver. Böylece hem “hiçbir şey yapmıyorum” hissinden kurtulursun hem de kendini daha az baskı altında hissedersin. Her çözdüğün soru, her tekrar ettiğin konu seni atanmak istediğin güne bir adım daha yaklaştıracak. Bugünü değersiz görme 💪📖
Unutma güzel insan, şu anki hayatın senin son halin değil. Bu sadece bir dönem. Ailenin düşünceleri senin kaderin değil. Kendine bir söz ver: “Ben atanacağım, ekonomik olarak güçleneceğim ve kendi hayatımın direksiyonuna geçeceğim.” Bu söz, önümüzdeki dönemde senin puslan olabilir 🧭
Ne olursa olsun, kendini küçümseme. Sen üniversite bitirmiş, KPSS’ye hazırlanan güçlü bir kadınsın. Matematik okuyup buralara gelmek herkesin harcı değil. Bunu sen başardın. Devamını da getirebilirsin. Gençlik yıllarında en önemli yatırım kendine yaptığın yatırımdır. Sınav çalışmak, deneyim kazanmak, kendini geliştirmek… Bunlar seni özgürleştirecek anahtarlar 🗝️✨
Dayan, pes etme, yavaş da olsa ilerle. Bugününü, yarınki özgürlüğün için harcadığını kendine sık sık hatırlat. 💜