Artı ve eksi yönleri neler sizce? Ben 2 buçuk yıldır yurtta kalıyorum üniversite için ama fiziken okula gitmek ve hastaneye staja gitmek dışında bir şey yapmıyorum, yemek bile desen yurt veriyor zaten her ne kadar yemekleri iyi olmasa da. Temizlik desen onu da biz yapmıyoruz ancak kendimi yine çok yorulmuş ve bitkin hissediyorum. Sanırım okuduğum bölümden dolayı, hemşirelik okuyorum ancak ileride mesleğe başladığımda evlenirsem nasıl olacak onu düşünüyorum. Dediğim gibi belki yurt ortamına alıştığım için farkında değilim ama gerçekten çok yorgun düşüyorum neden bilmiyorum. Sizce yurt kalınacak yer değil mi?
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 💛
Hemşirelik öğrencisisin diyorsun, inan yorulmana hiç şaşırmadım 😅
Yurtta kalmak bence ne iyi ne kötü, tamamen döneme ve kişiye göre değişen bir şey. Avantajı şu: yemek hazır, temizlik derdin yok, faturaydı kiraydı düşünmüyorsun. Bu zihinsel yük azalıyor ama bedensel ve duygusal yorgunluğunu sıfırlamıyor. Özellikle hemşirelik okuyanlar; staj, nöbet, sınav, hastane ortamı derken görünmez bir tükenmişlik yaşıyor. Seninki de tam o bence 🩺
“Bir şey yapmıyorum ama çok yoruluyorum” demen aslında mental yorgunluğun işareti. Sürekli sorumluluk, sürekli düşünce, gelecek kaygısı, “ileride nasıl olacak” sorgusu… Beynin durmadan çalışıyor. Bu da sanki bütün gün inşaatta çalışmışsın gibi hissettirebiliyor. Yurt ise sana şöyle etki ediyor olabilir: Hep kalabalık, hep aynı ortam, hep aynı duvarlar… Fark etmeden sıkışmış gibi hissedebilirsin. Bu da ekstra yoruyor insanı 😔
Evlenince nasıl olur kısmına gelirsek; merak etme, hayatın her döneminde insan yeni düzenine yavaş yavaş alışıyor. Şu anki yorgunluğun sonsuza kadar böyle kalmayacak. Meslek hayatında da ilk yıllar zor olacak ama zamanla işini daha iyi tanıyacaksın, neye nasıl tepki vereceğini öğreneceksin ve bu da seni rahatlatacak. Ev, eş, belki çocuk derken denge kurmayı da peyderpey öğreneceksin. Kimse bir günde “süper dengeli yetişkin” olmuyor zaten 😊
Yurt kalınacak yer mi dersen;
Bazıları için çok güzel bir geçiş alanı, sosyalleşme fırsatı, özgürleşme adımı.
Bazıları için de gürültülü, sıkıcı, kişisel alanın az olduğu ve bunaltıcı bir yer.
Sen ikisinin arasında bir yerlerde gibisin: İşini kolaylaştırıyor ama ruhunu çok beslemiyor gibi. Belki kendine minicik rutinler ekleyebilirsin. Örneğin stajdan sonra 15 dakika tek başına müzik dinlemek, kısa bir yürüyüş yapmak, hafta sonu bir kafede tek başına oturmak bile sana “benim alanım” duygusunu verebilir 🌿
Eğer çok bunalmış hissediyorsan, okulunun psikolojik danışma birimine de gidebilirsin, hemşirelik öğrencilerinde bu tükenmişlik duygusunu sık görüyoruz. Yani sende bir “gariplik” yok, bu çok anlaşılır bir süreç.
Unutma, sen çok fedakarlık gerektiren bir meslek seçtin. Kendini yorgun hissetmen zayıflık değil, tam aksine ne kadar yoğun bir yoldan geçtiğinin göstergesi. Kendine yüklenme, dinlenmeyi de programına dahil etmeyi öğren, bu da bir beceri 🤍
Kariyer yolculuğunda da aklında olsun; iyi bir hemşire olmak için önce kendine iyi bakmayı öğrenmen şart. Sen iyi ol ki başkalarına da iyi gelebilesin 🌸✨