Öğretmen olarak çöp atan öğrenciye eksi vermekle sınırı mı aştım, hatalı mı davrandım?

Sınıf kurallarını en başta anlatıyorum. Bu zamana kadar sadece sözel olarak uyardım çöp atanları. Son 2-3 haftadır yani 2. dönem başladığından beri görevlendirdiğim öğrenciler haricinde kendim de + - veriyorum çocuklara. Ama kusura bakmayın veliler çocuklarını çok pembe g*tlü yetiştiriyor galiba. Çöp attı diye - verdiğim (- alan ilk öğrenci değil) yırtına yırtına bağırdı öğretmensiniz diye istediğiniz her şeyi yapamazsınız vs. Tuvalete gönderdim, şeker hastası diye o dönünce de dersi durdurdum. Konuşmaya çalıştım. Hiç beklemiyordum. Hatta niye bağırıyorsun bu kadar tepki veriyorsun başka arkadaşlarıma da eksi verdim daha önce uyarmıştım gibi laflar ettim. Senin için ne yapabilirim falan diye sordum. Rehberlik servisine gönderdim ve konuyu konuştum. Sağ olsunlar rehber öğretmenler desenli koruyan cümleler kurdu. Daha ilk yıllarımdayım ve bu yeni nesil beni hayrete düşürüyor. Lider ruhlu, her şeye karışan öğrenciyle ayrı uğraşıyorum. Kızsam da kibar da davransam sınırları delmeye çalışıyorlar.

Güncellemeler
3 ay
rehber öğretmenler de beni koruyan cümleler kurdu*
Bu arada bunlar 5. sınıf
Güncellemeler
3 ay
Her istediklerinin olmayacağını, anne babalarına yaptıkları gibi ağlayıp bağırarak istediklerini elde edemeyeceklerini öğrenmeleri lazım. Hayatın gerçeği bu. Okulda hayatı öğreniyorlar.
Öğretmen olarak çöp atan öğrenciye eksi vermekle sınırı mı aştım, hatalı mı davrandım?