25 yaşında hâlâ bir kariyer planının olmaması?

Beş yıl önce kurduğum kariyer hayaliyle bugün yaşadığım gerçeklik tam bir hayal kırıklığı. İki üniversite bitirdim Adalet ve Sosyoloji. Piyasada karşılığı zayıf ama insan yine de emeğinin bir karşılığı olsun istiyor. Bugün mühendislik mezunları bile iş bulamazken biz neye tutunalım? Her gün bankalar arıyor, borç aldığım insanlar arıyor. Telefonun o zil sesini duyduğumda midem bulanıyor. Gece yatağa yattığımda kafam susmuyor. Borç, gelecek kaygısı, yetişememe hissi ve en kötüsü de beni çabalarken gören ama hiçbir şeyin yolunda gitmediğini bilen ailemin, içten içe üzülürken aynı zamanda da beni teselli etmelerinden dolayı her defasında daha da çok kahroluyorum... İleride ne olur bilmem ama şimdilik sadece yaşayan bir ölüyüm. Asgari ücretle en ağır işleri yapan insanlar var. Bir insan bu maaşla nasıl ev kurar, nasıl çocuk büyütür, en önemlisi akıl sağlığını nasıl korur? Son olarak bugün mübarek bir gün, ramazanın ilk günü, benim gibi milyonlarca gencin var olduğunu biliyorum ve bunun böyle olmasına iğne ucu kadar katkısı olan yetkililerin ve bu kişileri destekleyen ekonomik ve toplumsal realiteden uzak yaratıkların Allah bin türlü belasını versin öteki tarafta 2 elim 2 yakalarında.
25 yaşında hâlâ bir kariyer planının olmaması?