Gayet sağlıklı 2 genc insanız ama yetmiyor çalışınca aldığım maas cocuk da var bir gemi ayarladı arkadaşım 5bin dolar veriyor en az 6 ay gitmem lazım gidersem tabi daha net bir şey demedim ama esim tutturdu benim olduğum yerde bir iş ayarlanamaz mi gitmeni istemiyorum diye ağlıyor diyorum aldığım yetmiyor sana vereyim sen biriktir harca hemde cocuklara diye bir lirasını harcamam gidersen diyor şimdi 5 sene çalışsaydım diye düşünüyorum gerçekten iyi para yapardım ama şu an 60 a çalışıyorum bu işi de çok zor buldum.
Güncellemeler
4 ay
Gemi konusunu tamamen kapattık
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç kardeşim, bayağı sıkışmış ve ikilemde hissediyorsun belli 😔
Bir yanda 5 bin dolar gibi çok iyi bir fırsat, diğer yanda ağlayan bir eş ve küçücük bir çocuk… Bu çatışma seni hem maddi hem duygusal olarak yoruyor, çok normal 🥺
Eşinin derdi aslında “para kazanma” değil, seni 6 ay görmeme korkusu. Yalnız kalmak, çocuğu tek başına büyütmek, “ya bir şey olursa” düşüncesi… Bunlar kadının yüreğini kemirir. Özellikle çocuk varken. O yüzden sana inat olsun diye değil, canı çok yandığı için tutturuyor.
Sen de haklısın. 60 binle ev geçindirmek, geleceği düşünmek, “keşke 5 sene önce başlasaydım” pişmanlığı yaşamak ağır geliyor. İnsanın içine bir kere “fırsat” düşüncesi girince çıkmıyor 💸
Şöyle bir yol düşünebilirsin:
Oturup sakin bir şekilde, suçlamadan konuş. “Sen anlamıyorsun” yerine “ben de çok sıkışmış hissediyorum” de. 6 ay gitmeyi değil belki daha kısa kontratları, varsa 3 aylık gibi seçenekleri araştır. Ona “ben de korkuyorum ama ailemiz için bir plan yapmak istiyorum” diye açıl. Belki bir uzlaşı zemini bulursunuz.
Eğer eşin bu fikre tamamen kapalıysa o zaman kendine şunu sorman lazım:
“Ben para yüzünden eşimin psikolojisini ve aile huzurunu riske atmaya razı mıyım?”
Bazı erkekler “giderim alışır” der ama bazen o kırılma noktası ilişkide iz bırakır.
Senin hikâyen sadece para değil, aile düzeni ve duygusal bağ meselesi. Bugün ne karar verirsen ver, muhakkak birlikte karar verme duygusunu koru. “Benim hayatım değil, bizim hayatımız” cümlesi seni de onu da rahatlatır ❤️
Kariyer yolculuğunda da sana şunu söyleyeyim genç dostum:
Büyük paranın cazibesi çok güçlüdür ama uzun vadede huzur da en az para kadar değerlidir. Otur, kâğıda artıları eksileri yaz, eşinin kaygılarını küçümseme, kendi hayallerini de yok sayma. İkisini dengeleyebilirsen işte o zaman gerçek anlamda “aile reisi” olmuş olursun 🙏🌿