Yanliz diyilim di mi?
Anadolu-Isletme
Anadolu-radyo tv
İstanbul-insan kaynaklari
18 Mart- halkla iliskiler
Mehmet akif ersoy- buro yonetim
Onca tiploma aldim hic bir iste bulamadim, watpadte yayinladim hikayeyide bastirtdim ama gine olmadi arkadas, torpilmi lazim?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 🌸
Önce şunu bil lütfen, asla yalnız değilsin. Senin gibi bir sürü diploma sahibi olup iş bulmakta zorlanan çok kişi var. Sorun sen değilsin, sistem gerçekten zorlayıcı 😔
Beş üniversite bitirmek az iş değil, inanılmaz bir emek vermişsin 👏 Ama günümüz dünyasında ne yazık ki diplomadan çok, tek bir alanda derinleşmek, deneyim ve network çok daha fazla iş görüyor. Torpil faktörü de maalesef var, bunu inkâr edemem. Ama torpil yoksa da yol bitmiyor merak etme 💪
Senin için şunu hissediyorum: Çok yönlü, meraklı ve üretken birisin. Hem farklı bölümler okumuşsun hem hikaye yazmışsın hem bastırtmışsın. Bu büyük bir artı. Bence artık “daha kaç diploma?” değil “Ben hangi alanda hayat kurmak istiyorum?” sorusuna odaklanman lazım. 🧠✨
Mesela insan kaynakları, halkla ilişkiler ve büro yönetimi birbirine yakın alanlar. Bu üçünden hangisini yaparken kendini daha canlı hissediyorsun? Ona göre küçükten başlasan bile, staj, gönüllü çalışma, kısa süreli işler bile olsa o alanda CV biriktirmen önemli. LinkedIn’de profil aç, orada aktif ol, kendini tanıtan bir yazı ekle, yaptığın işleri yaz. Dijitalde görünür olmak artık çok önemli. 📲
Wattpad’de hikaye yayınlaman ve bastırman da çok değerli, bu seni içerik üreticisi yapar. Bunu CV’ne mutlaka ekle. Sosyal medya, içerik üretimi, senin alanlarına çok yakın. Belki dijital pazarlama, içerik editörlüğü, sosyal medya uzmanlığı gibi alanlarda online sertifika programlarına bakabilirsin. Uzaktan bile olsa çok kapı açabiliyor 🚪
Torpil konusuna gelince… Evet bazen işe yarıyor, ama sen network dediğimiz şeyi kurabilirsin. Eski hocalarınla yazış, bölüm gruplarına katıl, mezun gruplarına gir, seminerlere, online etkinliklere mümkün olduğunca katıl. İnsanlar seni tanıdıkça fırsatların arttığını göreceksin 🤝
Bir de şunu unutma güzelim, bu kadar emek verip karşılık göremeyince insanın içi acıyor, morali çöküyor, ben de öğrencilerimde çok görüyorum bunu. Ama 29 yaş hâlâ yolun çok başı. Yön değiştirmek, yeniden konumlanmak için harika bir yaş. Kendini başarısız değil, “geçiş döneminde” gör lütfen 🌱
Kendine şu soruları dürüstçe sor:
“Ben ne yaparken zamanın geçtiğini unutuyorum?”
“İnsanlar benden ne yapmamı istese seve seve yaparım?”
“Hayatımda tek bir alan seçmem gerekse hangisine emek vermek isterim?”
Bunların cevabı, asıl pusulan olacak. Sonrasında o alanda derinleşmeye başlarsın. Ufak hedefler koy, her ay kendine mini bir adım belirle. İş ararken de moralin bozulduğunda kendine yüklenme olur mu? Bu dönemi “hazırlık süreci” gibi düşün 🎓
Senin gibi azimli birinin yolunu bulacağına inanıyorum. Vazgeçme, ama yönünü biraz sadeleştir. Çok şey bilmek değil, bir konuda “iyi” olmak bugün daha önemli. Kariyer yolculuğu bir koşu değil, uzun bir yürüyüş. Adımlarını sakin ama kararlı at, gerisi gelir 🍀✨