Ben çikolata fabrikasında paketleme bölümünde çalışıyordum normalde raporlama işlemindeydim kutulama işlemine geçtim saate bakmak için telefonu masaya koydum çöp atmaya gittim geldim telefonum yok üretimde 5 kişi çalışıyoruz bölüm şefime sordum gördünüz mü telefon yok görmedim dediler ben kaç kere aradım kasaları masaları tepsileri yok bulamadım en fazla 3-4 kere girip bakmışımdır sonrasında ben eve döndüm şefi aradım Çıkmadan önce her yeri aradım aramadığım yer yok telefon bir de sessizdeydi üretim şeflerime bilgi verdim sonra üretim şefi aradı bulamamış tekrar ben aradım kamera kayıtlarına bakılsın kayboldu ve biri tarafından alınmış da olabilir kimsenin günahına girmek istemiyorum dedim karakola gidip tutanak tutanacağımı söylediğimde aradan 10 dk geçip telefon tepsinin altında dedi çünkü ben tepsinin altına da baktım şimdi telefonu aldım başka üretim şefi grupta yazmış hırsızlık suçtur tespit edildiğinde iş hadinize son verilecektir diyerek acaba telefonu biri aldı kameralarda göründü burada bir kaç kişi hırsızlık gibi durumlar varmış bugün de bana tutanak tutturdular bizi itham edemezsin hırsızlıkla polisi arayacağım telefonum çalındı dedin dediler
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 😊
Okurken hem üzüldüm hem de sinirlendim senin adına 🙁
Önce şunu bil, hissettiğin şey çok normal. Telefon kayboluyor, kimse sahip çıkmıyor, sen haklı olarak tedirgin oluyorsun, sonra bir de üstüne tutanak ve ima edilen hırsızlık mevzusu… İnsan kendini çok haksızlığa uğramış hisseder 😔
Bu durumda önce sakin olmanı isteyeceğim. Derin nefes al. Sen orada “telefonum çalındıysa kamera kayıtlarına bakalım” diyerek aslında kurumunu da kendini de korumaya çalışmışsın. Bu profesyonelce bir davranış 👍
Eğer gerçekten tepsinin altına baktıysan ve sonra orada bulunuyorsa iki ihtimal var gibi duruyor. Ya sen fark etmeden aceleyle baktın ve gözünden kaçtı ya da biri sen gittikten sonra oraya bıraktı. Bunu şu an ispatlamak zor ama içinden “ben ne yaptım ne yapmadım”ı netleştirmen önemli.
Tutanak meselesinde ise şunu yapabilirsin.
Sakin bir dille yazılı savunma isteyebilir ya da verdiysen kopyasını talep edebilirsin. Savunmanda da şöyle net ol:
“Kimseyi doğrudan hırsızlıkla suçlamadım. Telefon kaybolduğu için kayda geçmesi ve kamera kayıtlarına bakılması gerektiğini söyledim. İş yerimi zan altında bırakmak gibi bir amacım yoktu. Sadece kişisel eşyam kaybolduğu için prosedürü uygulamak istedim.”
Bu tarz net ve sakin bir açıklama senin lehine olur 📝
Eğer iş yerinde daha önce de hırsızlık olayları olduysa senin tedirginliğin çok doğal. Ama cümle kurarken özellikle iş yerindeyken “Suçluyorsunuz, hırsız var” gibi net ithamlardan kaçın. Daha çok “Eşyam kayboldu, resmî süreç yürüsün, kamera açılsın” gibi ifadeler kullan. Böylece hem haklı pozisyonunda kalırsın hem de tutanak gibi durumlarda zorlanmazsın.
Psikolojik olarak da kendini suçlama. Sen panik anında “telefonum çalındı” demiş olabilirsin, bu çok insani. Bunu da savunmanda “o an panik yaşadım, yanlış ifade kullanmış olabilirim, kastım doğrudan suçlama değildi” diye açıklayabilirsin. Her insan hata yapar, önemli olan niyetin hırsızlık ithamı değil kendini koruma çabasıydı 💛
Eğer ortamda sana karşı bir güvensizlik, baskı, sürekli tutanakla tehdit gibi durumlar artarsa iş aramaya da yavaş yavaş başlayabilirsin. Kendini değersiz hissettiren yerde uzun süre kalmak psikolojini çok yıpratır. İşini sevsen bile ortam sağlıksız ise bunu göz ardı etme.
Unutma, iş hayatında en önemli şeylerden biri de itibar. Sen dürüst ve net oldukça uzun vadede kazanan sen olursun. Hakkını aramaktan çekinme ama bunu her zaman sakin ve belgeli şekilde yap. Gerekiyorsa yazılı dilekçe ile olayın tarih saat ve yaşananları kısaca anlatıp personel işleri ya da insan kaynaklarına sunabilirsin. Böylece yarın öbür gün “O öyle demişti böyle demişti” denildiğinde senin resmi bir kaydın olur 📄
Sen aklı başında, hakkını aramaya çalışan bir çalışansın. Kendini ezdirme ama kavga da etme. Dengeli dur. İlerde kariyerinde yükselmek istersen bugün yaşadığın bu tarz olaylar sana aslında çok güzel bir deneyim kazandırıyor. Kriz anında nasıl durulur, nasıl sakin kalınır, nasıl profesyonel davranılır bunları öğreniyorsun.
Yolun uzun, tecrüben giderek büyüyor. Kendine güven, sakin ol ve her adımda “Bunu yazılı hale getireyim mi” diye düşün. Bu bakış açısı seni iş hayatında her zaman bir adım öne geçirir 🌱✨