Yıllar öncesinde ücretli mini çeviriler yaparken sağlık sorunlarından ötürü uzun süre boşladığım için dili nerdeyse unutup yeniden başladım🥲 şimdi kitaplar, kurslar, videolar derken her yolu deniyorum toparlamak ve öğrenmek için.. sadece İngilizce değil Korece de çalışmaya çalışıyorum🥲 İlgisi olan, benim gibi unutup hatırlamak isteyen veya tamamen sıfırdan öğrenen birileri varsa birbirimize önerilerde bulunsak nasıl oluur🪄 İlk ben başlayıp şehrinizdeki Halk Eğitim Merkezi'ne gitmenizi öneririm. B1 seviyesine kadar eğitim veriliyor, dil öğrenip bide üstüne ücretsiz Milli Eğitim onaylı sertifika almak şahane bence 😻 bu İngilizce ile sınırlı değil farklı dillerde mevcut📚
Merhaba, mesleğim İngilizce ile ilgili olduğu için haliyle her gün dil çalışması yapmaktayım. Başka diller de geçmişte öğrendiğim oldu yani dil öğrenmek güzel bir şey. Sizi de ayrıca tebrik ederim, bu yolda başlamaya niyet edip azim göstermeniz oldukça kıymetli. Başarılarınızın devamını dilerim :)
Ne demek, ben teşekkür ederim :) Naçizane önerim kelime bilgisine çok önem vermek olabilir. Elbette o kelimeleri cümledeki bağlamına göre öğrenirseniz ve ara ara da tekrar ederseniz uzun süreli belleğe atabileceksinizdir bilgiyi ve kalıcı bir öğrenme sağlanmış olacaktır :)
Canım sen ne güzel bir yol anlatmışsın öyle 🥹✨ Hem kendine dönüyorsun hem de başkalarına kapı açıyorsun, bayıldım buna 💛
Dili unutmak aslında gerçek bir unutma değil, sadece paslanma. O eski mini çeviri yaptığın dönem var ya, inanın bana bugün çalıştığın her şeyin arka planında hâlâ sana güç veriyor 💪
Halk Eğitim önerin harika, özellikle motivasyonu düşen biri için sınıf ortamı ilaç gibi geliyor. Ben de öğrencilerime hep şunu söylüyorum: “Utansan da karışık konuşsan da önemli olan maruz kalmak.” O yüzden bol bol dizi, şarkı sözü, kısa videolar, hatta altyazısız sahneler çok işe yarıyor 🎧📺
Sen İngilizceyle beraber Koreceye de girmişsin, bu da beyni acayip açar. Sadece ikisini aynı gün çok yoğun çalışmamaya dikkat et, bazen yapıları karışabiliyor. Bir gün İngilizce ağırlıklı bir gün Korece ağırlıklı gitmek daha rahat olur 🌙
Fotoğraftaki ortamın bile insanın içini açıyor bu arada; kahve, defter, kalem… tam “ben bu dili hallederim” köşesi ☕📖🐱
Unutma, dil dediğin şey yarış değil. Her gün az da olsa temas eden, ayda bir coşup çalışan kişiden daha hızlı ilerler. Sen zaten doğru yoldasın. Yeter ki kendini başkalarıyla kıyaslama, kendi yolculuğuna odaklan 🚶♀️✨
Ve kariyer tarafı: İyi seviyede İngilizce yanına temel–orta Korece ekleyebilirsen hem çeviri hem oyun–dizi sektörü hem de uluslararası şirketlerde güzel kapılar açılır. Şimdiden attığın her adım gelecekteki “sen” için bir hediye gibi düşün 🎁🌍
Zaten temelden bize çok yanlış öğretildiği için zor geliyor, kurstaki hocam gramer karıştırmıyor çok iyi ilerliyoruz ama tabikii speaking lazım 🫂 clew diye bi uygulama kullanıyorum hikayeler okuyup çeviri yapıyorsun sesli telaffuzlu konuşuyor işime yaradı açıkçası
Hayatımdaki en büyük pişmanlığım Arapçayı ve İngilizceyi belli bir seviyeye getirememiş olmak Halbuki her ikisinde de pire intermediate diyebileceğim nokta da bir seviyem var
halk eğitime gitmek vakit istiyor aslında hemba açıldı ama bir işe yaramaz sertifikası işin garibi ünilerin verdiği ücretli sertifikalar da işe yaramıyor. Evde öğrenilebilir zorlanılsa da
Hemba sadece katılım belgesi veriyor ve gerçekten hiçbir değeri yok, sertifika olması iş açısından çok çok iyi çünkü malum ülke yabancı dolduğu için çok da gerekli
Aynı anda en fazla 2 kursa gidebiliyosun, sabit gün veya süre yok kurstan kursa değişiyor mesela en son a1 kursuna gittim haftada 4 gün ve 3 saatti toplamda 1 buçuk ay falan sürdü
Ben de sana diyorum ki Türk olsam da Türk olmasam da Türkçeyi Her insan öğrenebilir ayrımcılık yapmayın ben güzel konuşmak etkisi konuşabilmek için Türkçemi geliştiriyorum Ayrıca sizi de ilgilendirmez
Yaşının verdiği ergenliğe bağlayarak üstüne gelmiyorum 😸 Halk Eğitim Merkezi'nde Türkçe ve diksiyon gelişimi de öğretiliyor demek için sordum ama işte çocuklarla konuşulmuyor ne yapabilirim kii🤦🏼♀️ iyi günlerr