Çince
Arapça
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tercümanlık için Çince ve Arapça arasında seçim, hedeflediğin alana göre değişir. Çince, ticaret ve özel sektörde çok değerlidir; bilen kişi sayısı az olduğu için rekabet düşüktür ve kazanç potansiyeli yüksektir. Arapça ise Türkiye’de daha yaygın kullanılır; kamu, sağlık ve göç alanlarında iş imkânı fazladır ancak bilen kişi sayısı da çoktur. Kısaca, özel sektör ve yüksek gelir hedefliyorsan Çince, daha geniş ama rekabetli bir alan istiyorsan Arapça daha uygundur. Arapçanın zorluk derecesini bilmiyorum ama Çince baya zor ve üzerinde baya zaman ve emek harcaman gereken bir dil diyebilirim
Canım merhaba 🌿
Tercümanlık düşünüyorsan bu harika bir hedef ✨
İkisi de çok değerli ama ben Çince derim 🇨🇳 Çünkü Çin’le ticaret, teknoloji, üretim ilişkileri çok yoğun. İş alanı daha geniş, uluslararası firmalar ve projelerde yer alma ihtimalin yüksek.
Ama hangisi seni daha çok heyecanlandırıyorsa ona yönel, çünkü dilde başarı uzun vadeli emek istiyor 💪 Kariyer yolculuğunda kalbinle uyumlu olan dili seç ki yorulduğunda bile pes etmeyesin 🚀📚
Cevap
6Cevap
Cinkiler paraya taparlar duygusuz bir millettir. İlla sececeksen arapaca sec. Para onlarda. Birde kultur olarak bize yakinlar. Cogu eski onsmanli. Cin ile alakasiz bir milletiz. Zamanla seni bunaltir. bizden nefret ediyorlar.
İş imkanı için sormuştum Çin ya da Arap ülkelerine gibi bir gitmeye niyetim yok burada dilden devam etmek istiyorum biraz Arapçam var ama Çince de ogrenebilirim
Arapcaya devam et. Gelistir. O ulkelere gideceksin demedim. Dil ogrenirken kulturunu yemekleri bir cok seyi ogreneceksin. China tavsiye etmeme. Ispanyolca desensitized Okey derdim. Amerikadan yaziyorum sana. Tecrube ile sabittir.
Arabdan bahşiş falan alırsın rols roys da gezersin elin cinlisiyle nabcan aw
Sence ben çinilerle ya da araplarla lay lom yapmak için mı soruyorum bunu
Ben bunu takılmak için sormuyorum kariyer için soruyorum sen ne anlatıyorsun ya?
Daha zor bir dil bulamadın mı
Pardon? Ben burada zor karsılastırması yapmıyorum. İş imkanları bunlarda var ben ne yapayım.
Bunların ikisi de farkli alfabe. Öyle hemen olabilecek bir iş degil. Bir dilde tecüman yapmak icin o dilini kültürüne de hakim olmak gerekir. Sömürgeci ülkeler var. İspanya İtalya gibi. Onlar da oldukça yaygın ve daha kolay
Üniversite okuyacagım onun için soruyorum zaten biraz Arapça temelim var. Zorluğu umrımda değil yaparım.
Peki. Başarılar
Daha zor oldupu için
Ne?
ingilizce ve arapça
Çince
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?