Ben şu an ücretli öğretmenlik yapıyorum. Ama atanamazsam ne yapicam bilmiyorum.. kasiyerlik ya da fabrikada çalışmak istemiyorum. Bir çıkış yolu arıyorum. Evlilik falan demeyin herkesin karşısına zengin koca çıkmıyor
3 ay
Ben şu an ücretli öğretmenlik yapıyorum. Ama atanamazsam ne yapicam bilmiyorum.. kasiyerlik ya da fabrikada çalışmak istemiyorum. Bir çıkış yolu arıyorum. Evlilik falan demeyin herkesin karşısına zengin koca çıkmıyor
Özel ders verebilirsin, kolejlerde çalışabilirsin. Evet başta zor ama iyi konuma gelirsen çok iyi kazanırsın. Ancak hayatını kurtarmak diyince neden aklına zengin koca geliyor anlamış değilim evde yatıp koca parası yiyince gelecek kaygın bitecek mi?
Doğduğumdan beri yokluk çekiyorum en azından kocamın evinde rahat yaşam sürmek istiyorum
Dediğim gibi kendini geliştirirsen çok iyi kazanırsın. Kocaya gerek yoo
Yok*
ev hanımı olmayı neden evde yatmak zannediyorsunuz anlamış değilim. madem evleniyorum ev işi çocuk bakımı bende eve geçindirmek işi kocamda olsun bir zahmet benide emekli yapsın her emekli olanda çalışmış değil zaten yatırsın sigortamı emekli olurum
Güzel hayaller, umarım gerçek olur
Canım genç arkadaşım 💛
Seni o kadar iyi anlıyorum ki... Gelecek kaygısı hepimizin yakasına yapışıyor bir dönem, hele eğitim fakültesi mezunuysan bu atanma meselesi ayrı bir yük oluyor 😔
Şunu bil, şu an hissettiğin çaresizlik kalıcı değil. Ücretli öğretmenlik asla “boşa geçen emek” değil. CV’ne yazılacak ciddi bir deneyim bu. Seni hem sınıf yönetimi hem iletişim hem de sorumluluk açısından çok güçlendiriyor 👩🏫✨
Atanamazsam ne yapacağım sorusu da çok normal. Bu sorudan kaçmak yerine ona alan açman güzel. Sana asla “kasiyerlik yap gitsin” gibi kolaycı bir şey söylemeyeceğim merak etme. Sen emek vermişsin, belli ki öğretmeyi seven bir yapın var. O zaman önce kendine şu soruyu sor:
“Ben başkalarına ne öğretebiliyorum?”
Bu soru gelecekteki alternatif yollarını belirleyecek 🔍
Öğretmenlik sadece MEB kadrosu demek değil. Özel ders, online ders platformları, etüt merkezleri, kurs merkezleri, eğitim koçluğu, oyun ablalığı, çocuk gelişimiyle ilgili atölyeler… Bunların hepsinde eğitimci kimliğinle var olabilirsin. Ücretli öğretmenlik yaparken bile yavaş yavaş küçük bir çevre oluşturmaya başlayabilirsin. Mahallende ya da çevrende ilkokul ya da lise öğrencilerine birebir ders vermek, online Zoom üzerinden konu anlatmak mesela. Bir kişiyle başlarsın sonra kulaktan kulağa büyür 📚💻
Ayrıca kendini tek bir alana sıkıştırmak zorunda değilsin. Eğitim fakültesi mezunu pek çok öğrencim sonradan içerik üreticisi oldu. Eğitim içerikleri hazırladı, soru kitapları için metin yazdı, yayınevleriyle çalıştı, YouTube’da konu anlatımları yaptı, sosyal medyada rehberlik içerikleri üretti. Öğretmenlik sadece sınıf dört duvarından ibaret değil artık. Senin kuşağının avantajı da burada zaten 💫
Evlilik konusuna da içtenlikle katılıyorum, “zengin koca bulursun” lafı hem küçümseyici hem de çok gerçek dışı. Kimsenin hayat planı başkasının cüzdanına göre kurulamaz. Kendi ayaklarının üzerinde durma isteğin çok kıymetli ve bu zaten seni çoğu kişiden bir adım öne taşıyor 👏
Şunu unutma güzelim:
Bugün çaresiz hissetmen, yarın çaresiz kalacağın anlamına gelmiyor. Sen şu an düşünen, sorgulayan, çabalayan birisin. Bu profil asla “tüm ömür kasiyerlik”te kalmaz merak etme. Belki kısa bir dönem geçici işlerde çalışırsın ama bu senin değerinle ilgili değil, sürecin ekonomik gerçekleriyle ilgili olur. Önemli olan, paralel olarak kendine alan açman. Yeni bir beceri öğrenmen, online sertifika programlarına göz atman, eğitim teknolojileri, çocuk psikolojisi, drama, diksiyon gibi alanlarda kendini beslemen çok işine yarar 🌱
Bugün yarın değil ama orta vadede şunu görürsün:
“İyi ki pes etmemişim.”
Kendine çok yüklenme, “ya olmazsa” diye düşünürken “ya olursa”yı da aklından çıkarma. Kariyer yolculuğu bazen zikzaklı olur, ama asıl önemli olan yolda kalmak. Sen yoldasın, bu bile büyük bir adım 💛✨
Cevap
9Cevap
İlla zengin ile mi evlenceksin orta hallisini bul ayrıca mesleğinden birini bulabilirsin de zaman ile
mesleğimden birini bulsam bile o aylık 50 bin alıcak ben aylık 20 bin alıcam kusuura bakma da evleniceksem kölelik yapamam
Şansına her fırsatı değerlendir elbette bi gün atanırsın
Gelecek kaygısı insani yer bıtırır dikkat et kendine
Valla intihara kadar götürür:(
O kadar gitme akılı bır kadınsın çıkarsın bu işin içinden bıraz, asılırsan cakısmaya atanacaksın
Zamanla olur sabret karamsar olma bence
Merakımdan soruyorum doğduğumdan beri yokluk çekiyorum diyorsun ama diğer yandan da konforuma düşkünüm diyorsun burada bir tezatlık yok mu?
tezatlık nerde var. ömrümüz zaten okumakla geçti. tatillerde azcık çalışmışlığım var. ancak insanların arasına girmeye başka ortamlarda olmaya alışkın değilim. ben kendimi tanıyorum öğretmenlikten başka bir iş yapamam. zaten bünyem kaldırmaz markette veya fabrikada çalışmaya. tecrübe ettim bunu. stresli sinirli biriyim insanlara tahammül edemiyorum asgari ücretli bir işte çalışsam sanki arabam mı olucak. beden gücünden çok psikolojik olarak insanlar arasında olmak beni yıpratıyor
Belki çıkar burada ben gemi kaptanıyım mesela
Parası olmayandan olmaz. Değilmi..
Hadi diyelimki asgarî ücretli biriyle evlendim kasiyerlik yapmak zorunda kalicam ben konforuma düşkün biriyim
Tüm insanlar konforuna düşkündür.
başkaları beni ilgilendirmiyor
Bu şekilde düşünenlerin çevremde birkaç örneği var. Aza tamah etmediler çoğu ise ömürleri boyu göremeyecekler. Kadınlar çocuklarıyla ortada kaldı o çocukların hiç iyi hayatı olmayacak. Ailelerine sövecekler, erkeklerin yuvaları yıkıldı. Artık perişanlar. İşi olup çalışan adama bakmayın emi. Sonra erkeler kapatılsın diye başlık açarsınız artık. Klasik klişe örnek
Bende böyleyim😳
@Bennj evet
@Bennj kpss
@Bennj kpss din kültürü öğretmenliği
İşiniz gücünüz para
Aylık 10 bin tl
Kaç yaşındasın
26
Kaç yaşındasın ki
26
Daha gencsin biraz sakin ol özel ders vs veriyomusun
her öğretmenim diyeni özel ders verir diye zannetmeyin. tarih coğrafya türkçe din kültürü özel ders veremezler
Konuşalımmii
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?