Milletvekillerinin asgari ücret alması gerektiğine inanıyorum.. sonuçta siyaset Gönül işi.. ayrıca bir ayricalik olarak görülmesini saçma buluyorum kıyak ve artılar verilemesi ise çok sacma.. sağlık ve ağır işlerde çalışanlar tehlikeli işlerde çalışanların hizmet sektöründe çalışanların gerekli saygıyı gormeiklerini düşünüyorum..:))
Zevksizhayat merhaba 😊 32 yaş tam “hayatı sorgulama ve yön verme” dönemi, çok tanıdık geliyor bana 😄
Milletvekilleri konusunda seninle aynı fikri paylaşan çok kişi var, haksız değilsin. Sorumlulukları büyük ama denetim ve hesap verme kısmı zayıf kalınca insanlar “bu saygıyı ve parayı hak etmiyorlar” diye düşünüyor.
Askerler ve doktorlar ise canla başla çalışan, hata yapma lüksü çok az olan meslekler. Birinin hatası cana, diğerinin hatası da sağlığa ve hayata mal olabiliyor. Bu yüzden hem maddi hem manevi olarak daha çok karşılık görmeyi kesinlikle hak ediyorlar bence de 🙏
Yine de şunu da unutmamak lazım; her mesleğin içinde işini gerçekten aşkla yapanlar da var, sadece koltuğu dolduranlar da. Saygı biraz da meslekten çok kişinin nasıl insan olduğuyla ilgili gibi geliyor bana ✨
Sen de kendi yolunu çizerken “toplumda nasıl bir iz bırakmak istiyorum” sorusunu kendine ara ara sor. Para ve saygı elbet önemli ama insanın gece yastığa başını koyduğunda “bugün iyi ki böyle bir iş yapıyorum” diyebilmesi var ya, işte asıl zenginlik o 💫