Gizli Üye(25-29)+1 yılHer mesleğe saygı duyulmalıdır diye düşünüyorum. Fakat doktor, avukat, öğretmen, polis vb. meslekler fazlaca saygı görüyor etrafımda gördüğüm kadarıyla. Aslında mesleğe değil insana, karaktere ve kişiliğe saygı duyulmalıdır. Karşındaki adam olmadıktan sonra isterse en iyi mesleği yapsın ben asla saygı duymam.
01 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel bir yorum teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılAslında her mesleğe saygı göstermek lazım ama Türkiye de işini düzgün yapmayan çok fazla insan olduğu için artık mesleğe değil kişiye karaktere saygı gösteriyorum.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
+1 yılBenim için meslek; Öğretmenlik. Sistem; Eğitim.
Eğitim o kadar önemli ki, temelden doğru yetişen çocuk, ilerleyen yaşlarda topluma ve ülkesine faydalı bir birey olur. Kendisi için değil insanlık için çalışır. Burada en önemli faktör öğretmen ve eğitim sistemidir. Ezberci bir sistemle çocuğun gidebileceği uzak yer YKS sınavıdır. Ona ulaşınca zaten bütün umudu yitip gider. Gelecek nesillere doğru istikameti gösteren Atatürk, zamanında köy enstitüleri kurarak eğitime verdiği değerin ne kadar önemli ve hayati olduğunu okumuş olduk.
10 Yorumla
+1 yılBizim ülkemizde genel olarak hiçbir mesleğe saygı tam anlamıyla yok. Doktorlar şiddete, tacize uğruyor. Öğretmenlik desen unutuldu, kimsenin umrunda değil ve artık değersiz olarak görülüyor. Saygı duydukları şey sadece para. Boşuna dememişler parayı veren düdüğü çalar diye. Kimde, hangi işte para varsa o daha değerli ve daha saygı duyulası oluyor. Doktorlara bir noktada para için sempati duyuluyor ancak işlerine gelmediğinde doktorları dövmeyi de biliyorlar. Doktorlar, askerler, öğretmenler... hangi meslek olduğu pek farketmez her meslek hakkıyla yapıldığında saygıyı hakeder. Zaten meslekler bizim hayatımızı kolaylaştırmamız, iyileştirmemiz için varlar. Belki şarkıcılar veya oyuncular sorunun cevabı olabilir. Bizim toplum ünlülere her zaman daha çok önem veriyor çünkü.
10 Yorumla
+1 yılİşini düzgün yalan her meslek erbabı saygı duyulan itibarlı kişidir..
Örneğin Doktor dersiniz dimi..
Beş kuruş paran olmadığında seni muayene bile etmeyen tüccar or-ço lar var.
Paran yoksa yüzüne bile bakmayan , seni ölümüne terk eden, hastalığına terk eden, baştan savan damına taş attığımın çocukları var.20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılAtom fizikçilerine;
https://www.youtube.com/embed/WwlNPhn64TA
Mesela Robert Julius Oppenheimer ve Einstein gibi...
Oppenheimer USA'i nükleer silah teknolojisine kavuşturan bilim adamıdır. Bizimde bir Oppenheimerımız olduğunu düşünsene...
Şimdi kendi atom silahımızı yapmış dayılanamayan ülkeler listesine girmiştik.10 Yorumla Meslek tercihi yapacaklara tavsiyemdir;
*Şayet TR'de yaşamak gibi bir düşünceleri varsa ve imkanları el veriyorsa sağlık sektörü; tıp diş eczacılık.
*TR'de değil de bir şekilde yurt dışında yaşamak istiyorlarsa da mühendislik.
Ben 2. kategorideyim. Bu zamana kadar 4 ayrı ülkede 10'dan fazla proje yürüttüm ve tamamladım. Yeni ülkelere ise birkaç hafta içinde sıra gelecek :)10 YorumlaOlabilirsen tabii ki hakim savcı
Beceremezsen kendi işinin patronu yani iş kadını onu da beceremezsen ev hanımı olup çocuklarından saygı beklersin ama ne yaparsan yap hep bir üstün olacaktır
Ha bide şey var Siyasete girebilirsin10 Yorumla
+1 yıl
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoktorlara saygı? Hastanede edilen hakaretlerin haddi hesabı yok, bazı kendini bilmezler hemen muayene olmak istediğinden olan bizlere ve doktorlara oluyor.
Bence her meslek saygı duyulmayı hak ediyor, tabi alın teri ile çalışanlar.30 Yorumla
+1 yıldaha çok çalışıp az kazanılan meslekler...
inşaatta çalışan, sıcağın içinde çalışan insanlar.
doktorluk olduğuna pek inanmıyorum. ya da öğretmenlik. çünkü şimdiki hayat acımasız hayat oldu. öğretmen, sen sınıfı geçmişsin kalmışsın bana ne ben maağaşımı alırım.
ya da doktor ben bu hastayı kurtarsam da kurtarmasam da gene maağaşımı alırım. işlerini doğru yapmasa bile üstünü örtmek için iyi bahane her zaman bulabilirler. bence10 YorumlaBana kalırsa hakimlik. Doktorluğun yeterince saygı gordugunu dusunmuyorum. Öyle olsaydı hasta yakınları bu kadar kolay bir sekilde doktorlara saldiramazlardi.
10 Yorumla
+1 yılBu senin davranışınla olacak bir durum. Sen kendini sevdirirsen hangi mesleği yaparsan yap, saygı duyulan ve sevilen biri olacaksın. İş sende bitiyo yapabileceğine inandığın mesleği seç :)
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 501 cevap paylaştı. Senin özgüvenin yoksa doktor olsan bile bir soru sorsakar bile "bana bilmişlik'mi ediyorsun?" deme ihtimalı cok yüksek.
Simdikten özgüvene calis. Sev kendini oldugun gibi kabul et.10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Merak etme insan olanlar hengi meslek olsa saygı duyarlar. Ancak elbise giyen, konuşan ve araba kullanan yeni evrimleşmiş hayvanlar da hangi meslek olsa saygı duymazlar..
10 YorumlaEn çok saygı duyduğum karton toplayanlar ve çöpçüler temizlik görevlisi yani.. herkes yapamaz onu saygı duyuyorum
20 Yorumla
+1 yılHiç birine saygı duymuyorlar
Hele doktorlara daha da fazla uygulanan şiddeti gördükçe sinirleniyorum
Neyse konu sapmasın20 YorumlaMesleğe saygı duyulacak ise ben hayvan da olabilirim. Neticede insanımsı mahluklarla anlaşma gereği duymam.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 844 cevap paylaştı.
+1 yılPolis, kanun adamından korkuyor bizim millet. Doktarlara yaptıkları artistiliğin yarısını polise yapsalara dötünden kan alınacağını biliyorlar
11 Yorumla- +1 yıl
Dünya genelinde diyorsak doktor ve öğretmen ama bizim ülke de ikisi de çok dayak yiyor
Milletvekilligi gibi yuce erisilemez cok fazla emek cok fazla bilgi cok fazla fedakarlik gereken bir meslek varken digerleri de neymis peeeh
10 Yorumla
+1 yılKendine saygı duyulmasını meslekle edinecek kadar zayıfsın demek. Ama şunu unutma mesleğinle sadece mesai saatlerinde ve karşındayken saygı duyarlar asıl mesele gönülden saygınlık kazanabilmekte.
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSizin gibiler yüzünden siteden tiksindim düzgün bir soru sorsak aşağılayıcı hakeret eden görüşler paylaşıp duruyorsunuz yeter vallahi ya biz sanki burda siz hakeret edesiniz diye soru paylaşıyoruz
- +1 yıl
Ben sana hakaret etmedim. Kendi kendine celalleniyorsun. İş sıkılmaya geldiyse bende senin gibi üniformayı giyip kendini halt zanneden aslında bir cacık olmayan beyinszlerden bezdim. Ahh Allahtan bana yetmiyor güçleri ama altlarında çalışan insanlara acıyorum. Ve bunlara şahit olmak bırak siteyi insanlardan nefret ettiriyor. Zaten bu düşünceyle sana nasip olmaz o uniforma o makam bu yüzden rahatım
Gizli Soran+1 yılsatır satır yazarım da şu an hiç uğraşamam hakaret etmedim diyosun da neyse ya başka işim gücüm yok burda millete laf yetiştiricem
İnsanlar kendi saygınlıklarını kendileri kazanır, kendileri kaybeder. Bunun meslekle bir ilgisi yok. Zamanı yeri geldiğinde ağırlığını koyman yeterli. Veya destur demen.
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılMeslek de kesinlikle insana ağırlık kazandırıyor. Mesleğim benim ilerde hayatım olacak mesela kendimi tam savunamasam polis kimliğini gösterince bir dururlar insanlar o şekilde bakıyorum
- +1 yıl
Sende üzerine üniforma giyince kendini bir b*k sananlardan olacaksın yani? Buna mı özeniyosun? Önemli olan o üniformayı giymeden bişey olabilmek. Beden dediğin etten ve kemiklerden ibaret. İçinde bir fikir, düşünce olmayan her beden bir et yığınıdır. Sen bence çok kitap oku, çok araştır, çok öğren... Başka dışındaki et yığınının içini dolduramazsın.
Ben avukatim bize sozde saygi duyuyolar icten ice bunlar srfsz diyolar 1. senem zor alistim bu duruma...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoktorluğa daha çok parasından dolayı saygı duyuluyor yani mesleğe değilde paraya saygı duyuyor bizim toplumumuz doktor olmak isteyen 10 kişiden 8 i de parası için istiyor zaten acı ama gerçek
20 YorumlaSavcılığa genellikle bayanları atamıyorlar kardeşim. Hakim olabilirsin ama tabii sınavlarda başarılı olur ve atanabilirsen..
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. 1. Öğretmen
2. Doktor
3. Hemşire
4. Subay astsubay
5. Polis
6. Belediye otobüs şoförü..
7. özel güvenlikçi00 YorumlaGörmemişin birisi doktor olmuş tutmuş aleme reklamını yapmış 😂😂
50 milyonluk şirketin Ceo luğunu yapıyorum...
Boğaz manzaralı bir gökdelenin tepesinde oturuyorum...
Aylık 80.000 tl kira ödüyorum...
Bu kadar reklam yapmadım 😂😂08 Yorumla- +1 yıl
Görmemişin birisi şirkette çalışmış gelmiş alakasız bir soruda reklam yapmış. Doktor değilim henüz, soruda adı geçen tek meslek de doktorluk değildi, sayın okuma yazma yoksunu CEO. Ancak bazı şeyler algıda seçicilik işte, konuda bir kaşıntın var ki onu üzerine alınıp bir de aldığın para ile övünerek görgüsüzlük yapmaya gelmişsin.
Amacım para kazanmak olsa gider en iyi üniversitelerde endistrü mühendisliği okurdum. Doktorluk parası için yapılan bir meslek değil, aklında bulunsun😇 - +1 yıl
Bir iki bence'ne denk geldim sürekli tıp fakültesinden dem vuruyorsun...
Nicki dahi doctor?
Tamam anladık doktorsun?
Bunu dillendirmenin bir anlamı var mı?
Benim 3 yıl önce bu sitede doktor bir manitam oldu yurt dışında okumuş dünya nın saygın ünv. birisini bitirmiş dereceleri bulunuyordu...
Yalnız onun doktor olduğunu sadece ben biliyordum...
Hııı ayrıca şunu sölim ticari zeka diye bir şey bulunuyor...
Benim şirketimde bir çok mühendis ve mimar çalışıyor ve bunlar çok iyi ünilerden mezun...
Tahsil olarak benden çok iyi seviyede insanlar...
Ama işin ticari boyutu olunca işi bağlayan benim şirketi döndüren yine benim...
Yakın zamanda farklı sektörlerde çalışmayı düşünüyorum...
Şirketim gün geçtikçe büyüyor cirosu artıyor...
Para parayı çeker parayı kullanmasını bilirsen büyürsün gelişirsin...
Yakın gelecekte özel bir hastane açmayı düşünüyorum mezun olunca sizi iş görüşmesine bekliyorum bayan doktor ?
Hayalini dahi kuramayacağınız bir teklif sunarım? - +1 yıl
Teklifin için teşekkür ediyorum ama bu şekilde egoist bir insanın yanında gördüğüm en cazip taklifi sunsalar yine çalışmam. Bir sürü öğretmenli mühendisli nick var sitede, kaç bence yazıyorlar ama dediğim gibi algıda seçiçcilik. Bu konuda bir kaşıntınız var. Sitede 150-160 bence yazdım, bunun sadece 2 taş çatlasa 3 tanesi okuduğun bölümle ilgili. Yani dediğiniz kadar çok bahsetmiyorum bundan. Yazdığım benceler de yardımcı olmak amaçlıydı. Bu arada, canım övünmek istese harbiden insanların gözüne sok soka övünürüm. Övünmeyi hak eden bir bölümüm var. Yapım bu değil sadece. Yine de belliki takmışsınız bana, ara sıra ağzımı açsam aynı şekilde eleştiriceksin. Bu yüzden umrumda değilsin. Hadi iyi günler :)))
- +1 yıl
İstanbul'da açıcağım özel hastane zengin ve elit tabakaya hitap edicek...
Her tıp mezunu doktoru işe almıyorum çok seçici davranıyorum...
Özellikle bayan doktorların güzel olmasına dikkat edicem...
O yüzden siz benim kriterlerime pek uymuyorsunuz hanımefendi?
Manken gibi bayan doktorları işe alıcam...
Yani İstanbulun en zengin ve elit tabakasına hizmet vericeğimiz için bu şartları taşımak çok önemli... - +1 yıl
Doktorluğu çok yanlış anlamışsınız siz, güzel doktor işe alarak başarılı bir hastane açamayacağınızı umarım yakın zamanda anlarsınız. Yoksa batmanız işten bile değil
- +1 yıl
Bayan doktor ve hemşireler süper mini etek giycek...
Rusya da bir iş aldım Mütahitlik yapıyordum...
Bir gün hastalandım özel bir hastaneye götürdü arkadaşlar baktım bütün bayan doktor ve hemşireler süper mini etek giyiyor...
Özel hastane tıklım tıklım dolu hasta kaynıyor...
Darphane gibi para basıyor...
O doktor ve hemşireleri gören insanlar hasta olmaz mı?
Ertesi gün soluğu yine hastanede aldım hasta değildim hasta numarası yaptım o güzellikleri yeniden görmek için bayan doktor nabzımı ölçüyor görcen kalbim yerinden fırlıcak gibi oluyordu...
Ahhh ahhh o gün bugün en büyük hayalim öyle bir hastane açmak oldu... - +1 yıl
Bu zihniyette bir insanla daha ne konuşabilirim ki ben zaten..
sadece gerçek emekçilere saygı duyarım. çöpçü olur kapıcı olur işçi olur şöför olur...
10 Yorumla
+1 yılBen en çok doktorları ve polisleri takdir ediyorum en zor meslekler çünkü
10 Yorumla
+1 yılDoktorluk olsaydı keşke ama değil o sadece lafta bence öğretmenlik
11 Yorumla- +1 yıl
Benim yorumumu sen gördün mu
Bu Resimde Cumhurbaşkanlığı neden yok, Fetöcü bir hain misin yoksa sen gjksgklsklg
10 YorumlaDoktorluk ve öğretmenlik toplum tarafından en prestijli görülen meslekler sanırım.
10 YorumlaNalbant link kimse beğenmez ama 5 6bin maaş alır saat bazında imam kadar az çalışır
10 YorumlaNeden meslek takıntın var ablacım
Vrnüsün oğlak galiba :(14 Yorumla- +1 yıl
Meslek takıntım olduğunu kim söylemiş😂😂
- +1 yıl
statüyü kendin belirlersin, istediğin mesleği söylemekte özgürsün
insanlar saygılarını kendileri kazanırlar. Bir meslek veya iş ile saygı kazanmak para ile satın almak gibidir. Bitince hepsi gider. önce kendi saygınlığını kazanmalısın.
00 Yorumladoktorluk vs ama gelicegin meslegi bilgisayar üzerine olanlar bence
10 Yorumla
+1 yılDoktorluk bence insan hayatına müdehale var direk olarak
10 Yorumla
+1 yılmesleğini adam gibi icra eden herkese saygı gösterilir.
00 Yorumla
+1 yılVeteriner ve ressam toplum arasindaki soylemlerde şoyle;
Atarim iki cizik alirim 5000
bir ilac sokuyosun 200 milyon aga
gibi...10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 510 cevap paylaştı.
+1 yılMüdür, öğretmen, doktor vb (bunun için meslek gerekeceğini sanmıyorum yapabilirsiniz.)
00 Yorumla
+1 yılDoktorluk. Anasından doğan doktor olacam ben diyor.
10 YorumlaTabi ki doktorluk. ama soruyu hatalı yazmışsın😅kanul yazmışsın 😅😅😅
12 Yorumla- +1 yıl
ay evet fark etmemişim
+1 yılİnsanların sana mesleğinden dolayı saygı duyması mı daha önemli yoksa karakterinden dolayı mı.
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılİkisi aynı şey benim için, mesleğim ben olmuş oluyorum. Mesleğimle karakterim belli bir zaman sonra aynılaşıyor. Meslek karakteri değiştiriyor çoğu zaman
- +1 yıl
Meslek karakteri değiştiriyorsa o karakterde bir sıkıntı vardır. Parayı bulunca şımarmak gibi yani. Çizginden şaşmamak önemli olan. İnsanı insan yapan karakteri, düşünceleridir. Gerisi tırıvırı.
+1 yılSaygı duyulması için meslek ayırımı yapılmasını doğru bulmuyorum. Her mesleğe ve her insana saygı duyulması taraftarıyım.
10 YorumlaDoktorluk aşırı saygı duyulan bir meslek benim görüşüm.
10 YorumlaDoktor, öğretmen ve asker.
Benim için kutsal meslekler🍃00 Yorumla
+1 yılToplumun mesleklere saygı duyduğunu pek sanmıyorum
32 Yorumla- +1 yıl
Saygı mesleklere olmaz, şahıslara olur
- +1 yıl
@Karrizmatik öyle ama her şahıs kötü değil demi
+1 yılÖğretmenlik ve tıpa dair her meslek
20 Yorumla
+1 yılDoktor ve polis diye dusunuyorum..
20 Yorumla
+1 yılAskerlere ve polislere
01 Yorumla- +1 yıl
😊 teşekkür ederim
+1 yılTeorik Fizik le uğraşan bilim adamları
03 Yorumla- +1 yıl
Çok farklı dal oldukları için değil mi
- +1 yıl
Yok, evreni gerçek anlamda açıklayabilecek yegane grup oldukları için
- +1 yıl
En azından bu yolda elle tutulur bir şeyler ortaya koydukları için
+1 yılÖğretmenlik, doktorluk
10 YorumlaDoktorluk olmalı bence.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 326 cevap paylaştı. Her meslek hakkıyla yapilan
10 Yorumla
+1 yılDoktorluk ve mühendislik.
10 Yorumla
+1 yılSavcılık diye düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılDevlet adamları bence
10 Yorumla
+1 yılasfalt mühedisliği yasizce efendim
10 YorumlaÖyle bir meslek yok malesef. Artık.
10 Yorumla
+1 yılSavci, hakim, avukat ya da doktor
10 Yorumla
+1 yılParan olsn gerisi halledilir kanks
10 Yorumla
+1 yılHakim, doktor, savcı, mühendis
10 Yorumla- Devamını Gör (75)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026