Gizli Üye(36-45)6 ay
Bu zor bir konu, seni anlıyorum 💛 Babalar genelde “hayır” derken kötü niyetli olmuyor; çoğu zaman korku + kontrol + maddi kaygı karışımı oluyor. O yüzden ikna işi “ısrar”dan çok strateji.Aşama aşama gidelim:
1️⃣ Babasının asıl çekincesini netleştir
Önce kendine şunu sor (ve gerekirse konuşarak öğren):Güvenlik mi? (“Tek başına ne yapacaksın?”)
Maddi durum mu? (Ev, yol, yemek)
Aileden uzak kalman mı?
“Kız/erkek çocuğu şehir dışına gitmez” düşüncesi mi?
Kontrolü kaybetme korkusu mu?
👉 Yanlış nedeni çözmeye çalışırsan ikna olmaz.
Doğru kaygıya, doğru cevap lazım.2️⃣ Duygusal değil, “baba diliyle” konuş
Babalar genelde şu üç şeye bakar:
güvenlik – mantık – gelecekMesela şöyle bir giriş çok işe yarar:
“Baba, senin beni düşündüğünü biliyorum. O yüzden bunu ciddi ciddi planladım, birlikte değerlendirelim istiyorum.”
Bu cümle savunma duvarını indirir.3️⃣ Somut planla git (EN ÖNEMLİ KISIM)
“İstiyorum” yetmez. Plan = ikna.Hazır cevaplar örnek olsun diye yazıyorum:
🏠 Barınma
Yurt / ev seçenekleri
Kiminle kalınacak
Eve çıkılacaksa kira + faturalar
💸 Maddi taraf
Aylık tahmini gider listesi
Burs ihtimali
Part-time ihtimali (abartmadan)
🛡️ Güvenlik
Kampüs güvenliği
Eve ulaşım
Haftada kaç gün konuşacağınız
Konum paylaşımı vs. (gerekirse)
🎓 Akademik avantaj
O üniversitenin neden daha iyi olduğu
Bölüm, staj, iş imkânı
Mezunların durumu
Baba şunu hissetmeli:“Bu çocuk hevesle değil, aklıyla konuşuyor.”
4️⃣ “Tam kopuş” değil, geçiş öner
Bazı babalar için birden şehir dışı çok sert gelir.Alternatif öneriler:
“İlk yıl yurt, sonra bakarız”
“Olmazsa geri dönerim”
“Her ay / 2 haftada bir gelirim”
Kontrol hissini biraz koruyunca yumuşarlar.5️⃣ Doğru zamanı seç
Sinirliyken ❌
Yorgunken ❌
Misafir varken ❌
👉 En iyi zaman:Sakin bir akşam
Yan yana otururken
“Konuşmamız gereken bir şey var” diye korkutmadan6️⃣ Son koz: Onu yanına al
Bazen üçüncü kişi çok işe yarar:Amca / hala
Aile dostu
Öğretmen
Rehber hoca
Babalar bazen kendi çocuğunu değil, başkasını dinler (acı ama gerçek).10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
6 ayKız evlat için en zor durum bu maalesef bir çok baba ve anne şehir dışı evden uzak bir üniversiteye pek sıcak bakmazlar maalesef bunda çoğu zamanda haklılar aslında orada ne ile kiminle karşılaşacağı endişesi vardır hep razı etmek çok zor olabilir...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 aySizin babanız mağarada mi yaşıyor bende annemle babamı çok tutucu sanardim. halbuki üniversite zamanı gelince kendi elleriyle yurda bıraktı beni sonra da gitti adam baska şehirler görün tek başınıza yaşamayı öğrenin deyip dururdu hep gezin görün derdi hala daha da öyle kafeye falan giderdik mesela annem arardı kızım napiyon diye arkadaşlarımla kafedeyim oradayım buradayım derdim tamam geç kalma derdi bu kadar yani sanki şehir dışına çıkınca pavyona mi gidicez bu gerçekten Güven meselesi anneniz babanız size güvenmiyor demek ki çünkü çevre insanı degistirir sizin değişeceğinizi düşünüyor demek ki böyle şeyler duyunca birilerinden kendim için Allah annemden babamdan bin kere razı olsun diyorum hep bir çok kişinin annem babam gibi olması için bin fırın ekmek yemesi lazim
04 Yorumla
Soran6 aykral sen ne anlatıyorsun ne yasin 25-30 o zaman bu zaman ki gibi bi durum cok yoktu 50bin suclu disarida ve çoğu İstanbul'da endise etmesi normal sizin anne babaniz sizi yolda buldu sanirim
Soran6 ayayirca gizliden cikip cevap ver ciddiye alabilirim o zaman
Cevap sahibi6 ayYolda buldu derken en azından senin gibi krhneden toplamadilar
Cevap sahibi6 ayBugün olsa yine aynı şekilde yollarlar
bir şey olacak korkusuyla hiç dışarı cikmayalim o zaman
6 ayÇok iyi üniversite için şehir dışına çıkılır ama İstanbul Ankara İzmir antalya gibü şehirlerde yaşayıp aileden uzaklaşmak için kötü bir üniversiteye gidilmesini doğru bulmuyorum belli bazı üniversitesi var onlar dışında bence şehir dışı avantajlı değil
40 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫 Şehir dışı üniversite zor ikna konusu, biliyoruz 😅 En işe yarayan şey sakin ve planlı konuşmak. Güven kısmını güçlendirmen lazım: kalacağın yer, masraflar, ulaşım, kimlerle olacağın… bunların hepsini araştırıp babana net şekilde anlatırsan “düşünmeden istiyor” algısı kırılır. Bir de “korkularını anlıyorum” diyerek başlarsan savunması yumuşar 💙
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,8b cevap paylaştı.
u 6 aykonuşarak.
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
6 aySEnin amacın gerçi sadece sen değil siz türk kızları olarak amacınız okumak değil o.. bulukk yapmak s. ikiş yapmak boşuan demiyoruz üniversiteler fuhuş yeri oldu diye erkeklerin altına yatayım erkekelri parasını yiyiyim sitediğim gibi ortalıkta çıplak gezeyim anamdan babamdan kortuğum için herhaltı dışarda yiyim kafası var ama anaya babaya gelince ben okuyorum oluyor ortalık patlaklarla doldu taştı
03 Yorumla
Soran6 aypğsmskhfsfafagsf cahil kopek seni
- 6 ay
hoşt it köpek
Soran6 ayofff kizlar bayılıyorummm size💋💋
6 ayhangi sehir olduğuna bağlı aslında benimkilerde İstanbul'a ön yargılıydi mesela baslarda
21 Yorumla
Soran6 aybizimki sadece istnabula yargili
4 ayBence önce neden dışarıda okumak istediğini açıkça anlatmak en iyisi — mesela program seçenekleri, yaşam deneyimi, kendini geliştirme açısından faydaları vurgulayabilirsin. Sonra babana güvendiğini göstermek için bir plan hazırlamak, maliyetleri, akademik hedeflerini, sosyal hayata nasıl ayak uyduracağını detaylıca açıklamak işe yarar.
00 YorumlaYani artık tartışma konusu olmaması gereken bir konu. Puanının ve sıralamanın şehir dışındaki yere yettiğini söyle. Eğer şehir dışındaki üniversiteleri seçmezsem mezuna kalirim gibi gerekçeler söyle.
10 Yorumla
6 ayİstanbul'da en kötü en köhne daire 35 bin lira. Faturalar en az 5 bin. Mutfak masrafi en az 15 bin. Yol parasi akbil 3 bine yakın. Harçlık vs daha saymiyorum bile.
Aylik en kötü dairede yaşam 55 bin lira + kişisel masraflar
09 Yorumla
Soran6 ayyurtta kalirim hemen eve cikmam yaaa
- 6 ay
Yurt çekilmiyooooorrr! En fazla 6 ay dayanirsin
Soran6 ayof ya
- 6 ay
Eve çikarken fakirlerle çikma yoksa herkesin sponsoru sen olursun
Soran6 aymanita yapqrim
- 6 ay
Baban hakliymiş. Evli gibi yaşayip okul bitince ayriliyorlar. Olan kıza oluyor. Kizlar duygusal ve travmatik oluyor böyle yaşanmişliklar
Soran6 ayyok ya niye illa seks
- 6 ay
Kardeş kardeş mi yaşiycaksiniz ayni evde?
- 6 ay
Yazdıklarınızı gorünce izninizle birşeyler söylemek istiyorum.
Her yurt ortamı, her oda arkadaş gurubu ve her insanın olaylara tahammülü aynı olmaz. Bence şanslı bir ortama düşerse yurtta eve göre çok daha konforlu olabilir. Ben olsam şahsen ev temizliği, yemek, ev arkadaşıyla uyum, her ay ödenecek birçok fatura.. vs bir sürü konuyla ilgilenmek yerine, yurdu dener ve sevmeye çalışırım. Ha bir de ev okula uzaksa İstanbul trafiği insanı çok yıpratır. Evin tek avantajı kendi özel alanının olması ve sevgiliyle takılabilmek. Ama ev tutmadan onun da çözümü bulunur.
6 ayOnu sen düşün. Babani tanımıyoruz. Kızlar yorumlara yazsın babalarını nasıl ikna ettiler. Sende dene gör. Benim öyle derdim yoktu
10 Yorumla
6 ayKazanirsan baska şansları kalmaz İstanbul dan yüksek üni gibi ins mutlu olursun🫶🏻
20 YorumlaNfkdkkddk. Baba bu gördüğün olaylar evet 3-5 kişinin başına geliyor fakat aynı zamanda da 80 milyonun başına gelmiyor her an bir şey olcakmış gibi düşünüp hayatıma engel olma diyceksin
06 Yorumla
Soran6 aysadece istnabula yargili ya of aq
Soran6 ayantalyalim zaaten
Soran6 ayalanyadayim
Eğitim & Kariyer konusunda 388 cevap paylaştı. Şu devirde hele de şehir dışında okumak bence hata...
10 Yorumlaİstediğim bölüm bu. Yakın şehirleri de seçmek zorundayım de..
10 Yorumla
6 ayOnlarında seninle gelmesinde sakınca olmadığını söyleyerek
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayaşkım babana biraz güven ortalık çok karışık sürekli ölüm haberleri ben de üniversite konusunda napacağım bilemedim İstanbul düşünüyormuşsun ama çok daha güzel ve güvenli şehirler var oraya da tatile gidersin olmazsa
11 Yorumla
Soran6 ayolabilirrree
Gizli Üye(18-24)6 ayKadın için sıkıntılı daha zor, çoğu erkek genelde şey diyor okumaya değil onla bunla yatmaya geliyorlar deyip kotuluyorlar bazıları böyle yapıyor diye herkesi aynı sanıyorlar çok yanlış
11 Yorumla- 6 ay
%5 duzgun kalan bence ama
Gizli Üye(25-29)6 ayGit, zamanla alışır. Bir şey yapmazken değişim 'E ben geleyim madem' demiyor. Kanırta kanırta öğretiyorsun.
20 Yorumla
6 aySehir dışına gidersem esc falan olurum belki omg ikna edemem
23 Yorumla
Soran6 ayesc olmak icinde mi var askim pğsmskhfsfafagsf
- 6 ay
B plani askm sxdj
Soran6 ay😜😜😜😜
Ortalık kötü artı ev veya faturalar yurt ortamı adaptasyon yaşayacağım diyene kadar oho. En mantıklısı aile yanında okumak. Sonra istediğin yeri gez ailen ile.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayBaban ya çok baskıcı bir insan ya da onların zamanında güvenini kıracak bir şey yapmış olabilirsin. Ben de şehir dışında okuyorum fakat bu zamana kadar bir yanlışım olmadı o yüzden güvenlerini kazanabilmek çok önemli.
01 Yorumla
Soran6 aybaskıcı degil de İstanbul istemiyor
6 ayVerecek olsam burada da birilerine veririm de
04 Yorumla
Soran6 ayverecegimi dusunduren nedir😃 zihniyetin pis🙏🏿
- 6 ay
Ben değil, baban düşünüyor. Benim için sorun yok. Şehir dışında okumana izin veriyorum.
Soran6 aykral babam verecegimi dusundugu izin vermiyor demedim ki😃😃😃
- 6 ay
Neden izin vermiyor reis
Eğitim & Kariyer konusunda 572 cevap paylaştı. Olası bişi bu ne alakası var baba ben öyle biri miyim de
03 Yorumla
Soran6 ayozur dileme😓😓😓
Müge anlı başlığını buldum, üniversiteye diye kocaya kaçtı
01 Yorumla
Soran6 ayoha aq
Edemezsin Konyalı Rümeysa, babanın dizinin dibinde oturmak dışında seçenek sunmazlar sana
01 Yorumla
Soran6 ayantalyaliyim bebegim💋💋💋
- Eğitim & Kariyer konusunda 548 cevap paylaştı.
6 ayYasadigin şehirde oku bence 18 yasinda kizsin üniversite iyi bir ortam degil
02 Yorumla
Soran6 ay19 ya
- 6 ay
Aynı şey bir fark var mi sence?
6 ayBenim baba yok annemde beni göndermez ailesiz bu hayta olmaz
41 Yorumla- 6 ay
1 gece annem Adana gitti o gece Adana varından araştık ve dayımla kız isteme giitlere daha doğru akrabalara hepsi gitti Adana ve o gece tıkırtı sesi ve. Bağırma sesleri geliyordu o gece korkudan zorla uyumaya çalışıyordum annemide arayamazdım çünkü kızardı saçmala derdi ailesiz ev korkunç ola biliyor ölüceğimide hisstim hiç bir şey yolunda gitmiyordu annemede anlatmadım geldi eve çok sarıldım sımsıkı bir daha eveden uzak yere gitme dedim ve öyle böyle o olay üsütünde geçti şu an çok güzel ailemle yaşamak
Gizli Üye(18-24)6 ayAhsjsjdkdj detaya öldüm. Benim babam da göndermek istemiyordu baktı olmuyor yaşadığım şehir en son tamam ulen göndericem dedi
02 Yorumla
Soran5 aybizimki İstanbula yargili
Cevap sahibi5 ayİlla İstanbul mu istiyorsun
Ben kendi şehrimde okumadım çok saçma, yakın il dahi yazmadım
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Bir de yurt yerine ev tutmak istersin... 🥂🔥😉
00 Yorumla
6 ayBana eğer izin verirsen okuyup büyük adam olucam :D
00 Yorumla
6 ayEğer İstanbul'da isen neden başka şehirde okumak istiyorsun
00 Yorumla
6 ayOkumaya gittiğine ikna et de, şehir dışı kalsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayİkna olmazsa ikamet ettiğiniz şehirdeki veya komşu şehirlerden birini tercih et.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
6 ayBela her yerde bulabiliyor seni. Ayrıca sen yetiştirdiğin kızını tanımıyor musun? Gibi gibi
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 548 cevap paylaştı. İyi bir bölüm kazanarak
20 Yorumla
6 ayBabalar zor ikna olur
20 Yorumla
6 ayHangi şehirden hangi şehre hangi bölüm için gideceksin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayBaban haklı seni kandırırlar otur dizinin dibinde sen rjdjdj
02 Yorumla
Soran6 ayseni tanıyorum
Cevap sahibi6 ayNerden
Eğitim & Kariyer konusunda 721 cevap paylaştı. Vermiceğine söz ver
02 Yorumla
Soran6 ayverecegimi dusunduren nedir😃 zihniyetin pis🙏🏿
Eğitim & Kariyer konusunda 404 cevap paylaştı. Cebine esrar at polise şikayet et. Temiz.
02 Yorumla
Soran6 aysen biraz farklisin
6 ayOkumaya mı gitcen çaktırmaya mı
02 Yorumla
Soran6 ayannene sor💋💋
- 6 ay
Seni annen çaktırmış bol bol sordum ;)
6 aykapatırız muge anliyi
01 Yorumla
Soran6 aykapatilsin
Gizli Üye(30-35)6 ayözgürlük iyidir
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 924 cevap paylaştı. İmkânsız gibi bir şey
00 YorumlaMecbur olduğunu söyle
00 Yorumlaİnatsa zor ikna olur annene söyle
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 522 cevap paylaştı. O sizin hünerlerinize bağlı
00 Yorumlavar mı öyle şeyler daha ya
02 Yorumla
Soran6 ayİstanbul'a yargılı ya 50bin suclu falan salindi ya
- Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
m 6 ayAile candır önce onları dinleyin
00 Yorumla
6 ayBirlikte gidleim baba de orada ortam yaparsın de
00 Yorumla
6 ayHangi üni olduğuna bağlı bence
00 Yorumla
6 ayİkna etme tercihleri yap ve gidicem de
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 651 cevap paylaştı.
6 ayÇok zor gibi
10 Yorumla Kacican..
10 Yorumla
6 ayEvden kaç
10 Yorumlaİkna olmuyorlar 😄
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayBabana söyle GPS taksın. Gönderdiği yere.. 😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayŞehir dışında üniversite kazanarak.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayFake pp koyma ezik özgüvensiz 😂😂😂😂🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayİstanbul secme yeter
00 Yorumla
6 ayBaban ne işle meşgul
02 Yorumla
Soran6 aygaleri
- 6 ay
O zaman çok zor
Zor fjfj
02 Yorumla