üniversiteyi başka şehirde okumak istiyorum ama babam o kadar cok baskı yapıyo ki yasadıgım şehirde okumam için. onu nasıl ikna edecegimi bilmiyorum. malum tercih zamanıda geldi.
Cevabın nedir?
+1 yılArtık üniversiteye geçiyorsunuz. Her ne kadar onlar aileniz olsa da bu yaştan sonra kararlarınızı kendiniz vermelisiniz. En azından bu sizin hayatınız ve üniversiteyi siz okuyacaksınız, onlar değil. Bence her şeyi göze alın ve ne istiyorsanız onu yapın. İnsan başkalarının verdiği kararlara göre yaşamamalı. Sizin hayatınızı, yine sizin seçimleriniz oluşturur. Ve bu seçimlere göre bir hayat yaşarsınız. Bu hayatı siz yaşayacaksınız, başkaları değil.
02 Yorumla- +1 yıl
Düşüncelerimi söyledim, önemli değil.
En İyi Cevaplar
oyy.. kafasına koyduysa bilemeyecem naparsın needersin... benim babamda tutturdu trabzon da trabzon diye... hayor baskı yapmadım diyo bide :D görünmez zincirlerle bağlandıydı beni trabzona.. sonuç olarak en güzel yıllarımı heba ettim.
07 Yorumla
Kizin abazasi da hic cekilmiyor. Amacin belli, bir baba kizini baska sehirlerde erkeklere yedirsin ister mi kendini kucuk gorme. Bana sorarsan kiz arkadasimla kaliyorum ayri evde ama sevgilim degil:)
11 Yorumla
Sen en iyisi anadolu yaz bak ortam ıstıyorsan anadolu he ben inek ögrenciyim diyorsan osmangazi yaz :D
05 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
17Cevap
ne diretmesi artık yahu kaç yaşında kadınsın artık kendi hayatın olacak yaz tercihlerine istediğin şehri üniversiteyi kazan birde oh göndermeyip ne yapacaklar
01 Yorumlabaska şehırlerde babanın hayr dıyemeyeceği bölümleri tercıh et. Gelirse ne olsa göndercek :D
02 Yorumla
+1 yılmaddi durum iyiyse ikna olması kolay
aranızda güven problemi varsa imkansız021 Yorumla- +1 yıl
senden ayrılmak istemiyordur
eğitimin için nerden nereye gitmek istiyorsun? - +1 yıl
ayfon hep üniversite olsa ne olur
yanlış anlama beni ama İzmir varken afyonun adı geçmez
baba kız bir konuşun sakin sakin
ortamda başkaları olmasın
derdini usulüne göre anlat
olanaklar de eğitim kalitesi de dil öğrenmem lazım de
ikna olur belki - +1 yıl
hayatı öğrenmek için en güzel yöntem gurbette hayat kurmaya çalışmak
evden şimdi çıkamazsan bir daha da çıkmazsın haberin olsun - +1 yıl
babalar kızlarını çok severler
sanki sevgi kurbanı olacakmışsın gibi bir his var bende ama inşallah tersi çıkar:( - +1 yıl
ya ver telefonunu adını ben konuşur ikna ederim:)
- +1 yıl
pm at başın ağrımasın:)
- +1 yıl
ciddi değilim de bari gülme
sonra baban sana üni. yüzü göstermez
kim lan bu i*ne derse:) - +1 yıl
ama kendimi eğitim danışmanı falan olarak tanıtırım
çözeriz:) - +1 yıl
aynen mutlaka ailede babana nazı geçin konuyu tatlıya bağlayacak birileri vardır
yardım almakta gecikme derim - +1 yıl
ne demek sen eğitilmezsen ben eğitilmezsem nasıl çıkar bu karanlıklar aydınlığa
Gizli Üye(36-45)+1 yılbaban haklı babana hak veriyorum ortalıkta çok kurt var seni kaparlar, bu birde gideceğin şehire bağlı sanki, ufak şehirde sıkıntı olmazda bir eskişehir, istanbul, ankara, İzmir için sıkıntı ::::::::::::::)
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHani şehir peki, inan bana hiç sigara içmeyen, sigara tiryakisi oluyor, sonra içki ve uyuşturucu, sonrasında dövme yaptırıyor, piercing gibi tabii istisnalar kaideyi bozmaz.. İyi düşün kendini ve çevreni biliyorsan sıkıntı yoktur..
Cevap sahibi+1 yılbak ben ne dedim hem kendine ve çevrene güven duyman lazım..
Cevap sahibi+1 yılkendine güven iyidir, kendine çok güven ise başına sıkıntı açar, aman gözünü seviyim kötü huylar edinme, sigara, alkol, uyuşturucu, dövme filan fistan, o şehirlerdeki öğrenci gruplarına da fazla takılma..
Gizli Üye(30-35)+1 yılevinden uzakta okuyan kızlardan %100'ü bak hiç istisna yok sağda solda sokak aralarında öpüşüp, sürtünüyor. kudurmak için gittiğini baban da biliyor.
11 Yorumlatercihlerini yap gelen yere göndricektr seni benmklerde benm gttiğim şehre tasınacaktı sözde :D belki 3 kere anca görmeye geldiler bse olmazzz :D
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbaba olsaydım ben de farklı şehirde okuman konusunda önyargılı olurdum, o yüzden bir yöntem söyleyemem.
01 Yorumla
+1 yılBende başka şehirde yaşamak kendi başımın çaresine bakmak istiyorum falan de :D
05 Yorumla- +1 yıl
Annen ne diyor? annene söyle belki babanı ikna eder :)
- +1 yıl
Babanda haklı sende baban kaygılanıyordur kız çocuğusun diye sende başka şehirlere gitmek maceralar yaşamak istiyosun :D ısrar et hep :D
üniversiteyi kendi şehrinde okumak gibisi yok inan bana biz okuduk da ne oldu sersefil hayat
15 YorumlaElini masaya vur ben gidiyorum de sonra özür dile :D
04 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdam da biliyor üniversiteli kızların ne halt olduğunu. Aklı olan zaten üniversite okuyan kızla evlenmez.
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBir git göreceksin üniversiteye , parayla birlikte olandan tut aynı anda 3-4 kişiyle olan sırf parası arabası var diye 30-40 yaşlarında adamlarla yatanları. Uyuşturucu , alkol kullanımına hiç değinmiyorum zaten. Erkekler halt etmiş , ben erkek halimle şaşırıyorum.100 tane kızdan en fazla 5 tanesi doğru düzgündür , onlarda cemaat kızları zaten.
Cevap sahibi+1 yılBursa yı yaz yakında oraya Allah taş yağdırır , Pompeiden beter.
babalarikna etmek zorr:D alıp gidecen biraz kalsın yanında sonra şutla
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevişmicezdemi baba rahat rahat ya de hak verir diye düşünüyorum
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılŞanslar denenmek için :P :D güvenmiyormusunuz siz bana filandan git
Cevap sahibi+1 yılOlabilir iyi ağla :D
+1 yılbence git başka şehire hayatını yaşa :D
06 Yorumla- +1 yıl
bence de ki baba bana güvenebilirsin ben senin biricik hanım hanımcık kızınım eğtimimi iyi yerlerde almam lazım lüfen anlayış göster hayatım için çok önemli gidiceğim gitmek istiyorum lütfen de öp felan :D
- +1 yıl
ahahha :D olmaz öyle saçmalama :D gitme o zmn paranı kim verecek :D bir ömür boyu baş kalkar benden söylemesi
- +1 yıl
bencede
puanım yetmedi dersen belki tutar :D
012 YorumlaNerde okucan ona göre taktik vereyim :D
03 Yorumlatercihlerini o yönde yap çıkarsa yollar bakarsın
01 Yorumlaorayı kazandım baba diyerek :)
02 Yorumla
+1 yılben özgür bir kız olmak istiyorum de :D
03 Yorumla- +1 yıl
Haha adam haklı :D
evden kaçamayı deniyebilirsin
01 YorumlaSoyledigin yerlerin ortamlari belli :)
01 Yorumlakızını dövmeyen dizini döver bence sus otur..
03 Yorumlaedemezsin
01 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Üniversiteyi başka şehirde okumak istiyorum babamı nasıl ikna edebilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım