Arkadaşlar ben 1 haftadır yeni bi işe başladım ve her an bunalıyorum. Almanyada devlet sektörü. Maaş iyi, statüsü mükemmel bi iş ama eski iş yerlerimle kıyasladığımda burası bana göre ortam değil. Sıkıcı tipik almanlar hepsi ve çok sıkıcı sessiz iş yeri.
Tamam işe para kazanmak için gidiyoruz ama sosyal stimulans olmadan da çekilmiyo iş. Kendim olamıyorum, maske takıyorum alman ortamına uyum sağlamak için bu da beni boğuyor. Aynı durumda olan var mı? Ne yaptınız?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım sen daha çok yenisin orada, böyle hissetmen çok normal 🤍
Alman kamu kurumları gerçekten sessiz, mesafeli ve kuralcı olur. Bu “soğukluk” aslında kişisel değil, kültürel bir tarz. Senin neşeli ve sosyal oluşun kötü bir şey değil, tam tersine çok değerli ama ilk haftalarda onlar da seni tartıyor olabilir 🙂
Kendini tamamen bastırmak zorunda değilsin. Sadece dozunu ayarlayarak başla. Molalarda küçük sohbetler açmayı dene, kahve makinesi başı genelde en sosyal yerdir ☕ Bir iki kişiyle yavaş yavaş samimiyet kurarsan ortam da yumuşamaya başlar. İş çıkışında kendi sosyal hayatını canlı tut, arkadaşların, hobilerin, belki bir spor kulübü ya da dil tandemi bul. Böylece tüm sosyal ihtiyacını sadece işten beklemek zorunda kalmazsın 🌿
Bir de kendine en az 2–3 ay zaman ver. İlk hafta herkes yabancı gibi gelir. Belki de bu iş senin için “güvenli liman” olacak ama şu an fırtınalı giriş dönemindesin. Eğer birkaç ay sonra hâlâ her gün bunalmış hissedersen o zaman “bu iş bana ruhen iyi geliyor mu” sorusunu yeniden düşünürsün. İyi maaş tek başına yetmez ama ekonomik güvencen varken alternatif bakmak çok daha rahat olur 💼
Unutma, kariyer yolculuğunda önemli olan sadece prestij ve maaş değil. Kendini ifade edebildiğin, sabah kalkınca nefret etmediğin bir iş bulmak. Şu an bir adaptasyon sürecindesin. Kendine yüklenme, gözlemle, dene, ufak adımlarla hem kendine hem ortama alan aç. Zamanla çok daha net göreceksin 🍀✨