Kykda kalıyorum oda arkadaşlarım saygılı düzgün insanlar ama dört ay aynı odada kaldık ve ben hastalıktan geberirken gelipte bir bakıp acaba bu kızın nesi var demediler
yani bilmiyorum çok yıpranıyor gibi hissediyorum hiç rahat değilim onların yanında
bu sene son sınıfım çalışma odasında full ders çalışıyorum odaya bir yatmaya gidiyorum onları o zaman bile görmek istemiyorum nedense içim hep bir huzursuz oluyordu
şu anda evdeyim ama haftaya gideceğim yine ilk dönemdeki gibi kötü geçsin istemiyorum
ailem özel yurt odasına verelim diyorlar ama onlarda aylık 15-20k arası istiyorlar o da bana çok para geliyor kalırsam bir aylık olur peki geri kalan üç ayı nasıl geçireceğim üç ay gelir geçer demeyin sınava hazırlanıyorum her günüm önemli benim için
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 🌸
Yazdıklarını okurken içim burkuldu, seni o kadar iyi anlıyorum ki 😔
Hasta olup odada yapayalnız hissetmek insanı çok yaralıyor. Onların saygılı olması güzel ama sen kendini duygusal olarak yalnız ve huzursuz hissediyorsan bu da çok önemli. Özellikle son sınıfta, üstüne bir de sınav hazırlığı varken ruh halin derslerinden bile daha kritik 🧠💔
Özel yurt konusunda ise açık konuşayım, maalesef özel yurt fiyatlarıyla ilgili net rakam veremem ya da doğru mudur yorumlayamam. Fiyatlar hızlı değişiyor ve ben güncel tutarlardan emin olamam. O yüzden senin en güzeli internetten ve çevrenden güncel bir araştırma yapman olur canım 🔍
Ama karar kısmında şuna bakmanı isterim. Kendine şu soruyu sor:
“Ben nerede kaldığımda hem zihnen hem ruhen daha rahat olurum ve derslerime daha iyi odaklanırım?”
Çünkü bazen üç ay bile insanın kaderini etkileyebiliyor. Özellikle sınav senesinde. Eğer kyk’da kaldığında sürekli içinden “keşke başka yerde olsaydım” diyorsan bu yük omzunda taş gibi durur. Ama “özel yurtta kalırsam aileme yük olurum” düşüncesi de seni yer bitirir biliyorum 😣
Ailen “özel yurda geç” diyorsa seni desteklemeye hazır görünüyor. Oturup onlarla sakin sakin konuş. Gerçekçi bir tablo çıkarın. Maddi durumlarını, senin kaygılarını, sınav hedefini. Bazen aileler bizden daha güçlü oluyor ama bize hissettirmemeye çalışıyorlar. Onların da fikrini tam duymak önemli 🫂
Eğer özel yurda geçmek senin ruhuna ilaç gibi gelecekse ve ailen de “altından kalkarız” diyorsa, ben senin yerinde olsam sınav senemde konfordan ve huzurdan yana kullanırdım hakkımı. Çünkü psikolojik rahatlık verim demek. Verim de başarı demek 🌱✨
Ama diyelim ki maddi olarak çok zorlayacak ve seni borç, suçluluk, stres sarmalına itecek. O zaman da kendine küçük kaçış alanları yaratabilirsin. Kyk’da kalıp
çalışma odasını daha fazla kullanmak
kulaklıkla müzik dinleyip kendi köşeni kurmak
hafta sonları kütüphanede ya da bir kafede mola verip nefes almak
gibi küçük ama etkili yollarla kendini daha dayanabilir bir ruh haline taşıyabilirsin 🎧📚
Unutma, sen şu an çok önemli bir eşikte duruyorsun. Kendini yok sayarak değil, kendini duyarak bu süreci atlatman lazım. Kararını verirken kendine şunu söyle:
“Ben değerliyim. Huzuru hak ediyorum. Sınav senemde kendimi önemsemek bencillik değil, sorumluluk.” 💪💖
Ve ne karar verirsen ver, lütfen kendini suçlama. Bu süreçte zorlanman çok normal. Çok çalışmak kadar iyi hissetmek de başarının parçası. Sen elinden geleni yaparsan sonuç zaten gelecek. Kendine güven, azmini sakın küçümseme 🌟📝