Bilen varsa linkle kılavuzu atabilir mi
1. Sınıfı bitiricem bu sene önlisans okuyorum
Hem lise hem önlisans kpss girebilir miyim
1. Sınıfı bitiricem bu sene önlisans okuyorum
Hem lise hem önlisans kpss girebilir miyim
Ösym takvimine göre bu sekilde resmi sayfasindan baktım.
2026KPSS Ön Lisans
Sınav Tarihi:04.10.2026
Başvuru Tarihleri:
29.07.2026/10.08.2026
Geç Başvuru Günü:19.08.2026/20.08.2026 23:59
Sonuç Tarihi:30.10.2026
Önlisans kpss girersen lise kpss ye giremiyorsun.
Ama önceden lise tek girebilirsin sonra mezun olunca onlisanstan girebilir fakat sonrasında lise girme hakkın bitiyor.
Hangisi daha mantıklı olur benim için lisehe mi önlisansa girmek mi
Yani ne için gireceğin önemli tercih yapacağın alanda alım olacak mı puan yeter mi
Hangisi daha mantıklı olur benim için süt teknolojisi okuyorum ganom gayet iyi protokolü var fabrşkanın bizim bölümle kadroya mı girsem daha iiy olur memur mu olsam daha iyi olur gıda tarım hayvancılık bakanlığında
Lise de genelde fazla seçeneğin yok bölümün ne?
Yqzdım
3.78 ganom var şu an ve evet en iyi ganosu olanlara kadro fırsatı sunuyor sütaş öyle diyebilirim bölüm başkanı staj danışmanımız olacağı için bizi seçmiş birkaç kişiyi
Hangisi daha mantıklı olur benim için süt teknolojisi okuyorum ganom gayet iyi protokolü var fabrşkanın bizim bölümle kadroya mı girsem daha iiy olur memur mu olsam daha iyi olur gıda tarım hayvancılık bakanlığında..
Liseden gir tercih yap olmazsa sonra önlisanstan da girersin
Zaten mezun olunca artık liseden giremezsin mezun olmana bir yıl kaldı alınırsan iyi olur sonra önlisansa gir iyi puan alıp yerlesirsen işini degistirebilirsin
Fabrikada kadroya girmek nasıl sence kpss her zaman var ve ganom iyi onun dışında lisenin ne gibi bir avantajı olabilir
Mezun olmazsan orta öğretimden istediğin kadar kpss girebilirsin tabii dersten kalman gerekecek dönem uzatman falan yani ama bölümün alımı iyiyse mezun olup atanmaya
bak birkaç planın olsun bence
Ben kadro düşündüm sen yazdıklarımı okudun mu kadro fırsatı birdaha gelmez fabrikada sadece ganosu iyi olanları alıyor ve protokolü var bölümle fabrikanın sütaşın
Dediğin gb mantıklı , önlisans istediğin kadar girersin işini begenmezsen değiştirirsin yani
Ama fabrikada kadro fırsatı her zaman gelmez ve çok entegre bir firma sütaş tüm ülkeye hitab ediyor onu geçtim ikramiye erzak paketi veriyor devletin memur maaşları daha düşük mülakatı falan var birde
Evet çalış bence önlisans kpss memurluk zor boşta kalma
Sonra gir
Lise kpss ye girerim kendimi denemek için ama hangi meslekler rağbet görüyor katiplik var mı lise kpss de
Sütaş işi iyiyse yerleş memnun kalmazsan ilerde değiştirirsin. Katiplik var bilgisayar sertifikam varsa iyi bir de klavye sınavı var onda da çok fazla başvuru oluyor tüm alanlardan
Onda ortaöğretim önlisans lisans tüm sınavlardan alım var
Bilgisayar işletmenliği belgem var
Hmm iyi o zaman basvurabilirsin klavye hızın kaç 3 dk en az 90 kelime en yüksek yapanlar mülakata kalıyor
Aşırı hızlı yazıyorum telefon ve bilgisayarda öyle diyebilirim ama süt teknolojisi okudum ya sıkıntı olmasın mezun olmadım ama katip olabilir miyim adalet bakanlığı alımlarında
Kpss en az 70 puan taban katiplik alımları icin
Dediğin gibi liseye gireyim önlisans kpss ye her zaman girerim mezun olunca zaten ve bu kadro işini ayarlamam lazım biri memurluktan daha yüksek alıyor kadrodakiler dedi
Ya basvurursun sınav geçersin sonunda yine mülakat var her işte olduğu gibi memurluklarda o zaten sorun oluyor yoksa puan tek olsa herkes yerleşir o yüzden kpss puan olsa bile işsiz kalma ihtimalin var , fabrika işine girmen iyi olur hani boşta kalma diye sonra başka yere yerleşiirsen geçiş yapabiliyorsun
Çok mantıklı bende öyle düşündüm mülakat sıkıntı yaratıyor orada işe torpil giriyor peki akp li olsam işe yarar mı chp deydim çıktım belediyeye koymadılar siye malum partili olsam şansım artar mı hiçbir partiye mensup olmamak mı daha iyi
Referansın iyiyse , akraba alan parti durumları sıkıntı maalesef bu olacak yani ozellikle bazı alanlarda mülakat etkili direkt
Babam malum partiden onun dışı chp skakakak
Tarafsız olmak en iyisi üyeliği sildirdim zaten
Canım valla iş mülakat kalınca onların insafına kalıyorsun zaten çok fazla aday çağırıp aradan seçiyorlar geneli akraba partiye göre seçer hangi kuruma basvurdugun da etkili mesela öğretmenlik ve sağlıkta mülakat pek etkili değil , ama. diğer memur temizlik isci teknik çalışan geneli torpil
Adalet bakanlığı katiplik vs veya polislik astsubaylık torpil mi gerektiriyor
Polislik astsubaylık bilmiyorum sinavlı onlar mülakat şart yine de arşiv araştırması var onun
İşte farklı alanlarda başvuru yapman gerekir hangisi olursa kpss birazda öyle
Çok teşekkür ederiiimmm🥰
Rica ederim 🩷 iyice araştır ona göre kendine plan oluştur yani tek bir seçeneğe sınava bağlı kalma başka şekillerde de şansını dene..
Umarım başarılı olursun bol şans 😄🍀
Sizin mesleğiniz ne bu arada memnun musunuz
Çalışmıyorum canım
2026 kpss başvurular genelde yazın sınavlar sonbaharda oluyor net tarihler ösym takviminde açıklanıyor kılavuz ve başvuru ais. osymgovtr de çıkıyor önlisans okuyup mezun olacaksan önlisans kpss ye girebilirsin lise mezunu olduğun için ortaöğretim kpss ye de girebilirsin ikisine birden girmek mümkün
Mümkün değil yazmış yapay zeka ikisine birden girebilir miyim
Hangisi daha mantıklı olur benim için süt teknolojisi okuyorum ganom gayet iyi protokolü var fabrşkanın bizim bölümle kadroya mı girsem daha iiy olur memur mu olsam daha iyi olur gıda tarım hayvancılık bakanlığında
3.78 ganom var şu an ve evet en iyi ganosu olanlara kadro fırsatı sunuyor sütaş öyle diyebilirim bölüm başkanı staj danışmanımız olacağı için bizi seçmiş birkaç kişiyi
Bencede doğru diyorsun iki ayda bir ikramiye veriyor ramazan paketi vs güzel fırsat
Çok mantıklı bende öyle düşündüm mülakat sıkıntı yaratıyor orada işe torpil giriyor peki akp li olsam işe yarar mı chp deydim çıktım belediyeye koymadılar siye malum partili olsam şansım artar mı hiçbir partiye mensup olmamak mı daha iyi
Canım merhaba 😊 Güzel düşünmüşsün şimdiden KPSS’yi araştırman çok iyi bir adım 👏
2026 KPSS’nin kesin başvuru ve sınav tarihleri daha açıklanmadı. ÖSYM’nin resmi sitesini ve 2026 sınav takvimi duyurusunu düzenli kontrol etmen lazım. Oradan kılavuza ve tarihlere ulaşacaksın 📅
Aynı yıl hem ortaöğretim hem önlisans KPSS’ye maalesef giremiyorsun. Hangisiyle girmek istiyorsan onu seçmen gerekiyor. Önlisans okuduğun için sana önlisans KPSS’ye odaklanmanı öneririm çünkü puanın ve şansın daha yüksek olur 🎯
Unutma, kariyer yolculuğu uzun bir maraton. Şimdiden plan yapman, ders çalışmaya başlaman ve kendine düzenli bir program hazırlaman seni birçok kişinin önüne geçirir. Acele etme ama erteleme de 😉✨
Lise kpss ye girebilir miyim üniden mezun olmadım zaten
🎓 Girebilirsin ama aynı yıl hem lise hem önlisans KPSS’ye birlikte giremiyorsun. Sen şu an istersen ortaöğretimden girebilirsin ama ben olsam önlisans puanını hedefleyip ona hazırlanırdım 📚✨
Cevap
1Cevap
Ağustos eylul gibi olacak sınav nisanda ekpss olacak ben de ona girecem
Hangisi daha mantıklı olur benim için lisehe mi önlisansa girmek mi
Lise daha mantikli tabiki de liseden girip denemelisin 2028 kadar puanlar devam edecek ve bayagi alim olacak benim kardesim liseden girdi su anda 3 senelik memur 75 80 puan aldin mi tamamdir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?