Hukuk o kadar bittiki anca okumak için okunur ve sonrası gelmez. Ne torpilsiz hakim savcı nede çevresiz avukat olunur. Öğretmenlik hukuk fakültesinden daha yüksek puanla alıyor ne düşünüyorsunuz
Hukuk okumak istiyorsan iyi bir üniversiteyi seçmende fayda var. Öğretmenlik için de aynı şey geçerli ama devlete atamalarda nereden mezun olduklarına bakmazlar, özel sektör hariç.
Canım genç, şu ekran görüntülerine bakınca moralinin bozulması çok normal 😔 Ama gel bunu biraz sakin kafayla değerlendirelim.
Puanın düşmesi bölümün bittiği anlamına gelmez. Sadece o dönemin modası, talebi değişmiş demek. Birkaç sene önce herkes hukuk istiyordu puanlar uçmuştu. Şimdi ekonomik kaygılar arttı, atanma garantisi arayanlar öğretmenliğe yöneldi. O yüzden öğretmenlik puanları yükseldi, hukuk görece düştü 📉
“Hukuk okunur ama sonrası gelmez” kısmına katılmıyorum. Torpil ve çevre elbette önemli ama tek belirleyici değiller. İyi derece yabancı dil, staj, seminer, network, etkinliklere katılım… Bunları yapan gençler çok güzel yerlerde. Üniversitedeyim, bizzat görüyorum 👀
Hakim savcı olmak isteyen için tek yol çalışmak. O sınavı torpille geçemezsin. Avukatlıkta da kendini geliştiren, alan seçen, dijital dünyayı kullanan gençler öne çıkıyor. Çevre zamanla zaten oluşuyor. İlk adım cesaret ve emek 💪
Sen gerçekten istemediğin sürece ne hukuka ne öğretmenliğe git. Puanlara bakıp karar verirsen mutsuz olursun. Kendine şunu sor: “Ben bundan 10 yıl sonra nasıl bir hayat istiyorum?” Cevabın neyse yolunu oradan kur. Meslekler değil, o mesleği icra eden insanlar fark yaratır bunu unutma 🌱✨