Babam 4 yıldır vefat etmiş 3 kardeş ve annemle yaşıyoruz pek bir geçim kaynağımız yok emekli maaşı ile geçiniyoruz kardeşim erkek o büyüdü (15 yaşında) artık diyip kendi çarenize bakın dedi yengenme tartışıp kendi ailesini de bizi de sildi ve farkettim ki bizim bizden başka kimsemiz yokmuş sınava hazırlanmayi düşünüyorum kendi ayaklarımın üzerinde durmayı ogrenecem bu kısa süre içinde hazırlanabilir miyim Yks ye ya da kpss ye
Güncellemeler
4 ay
20 yaşındayım bende
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Aden canım merhaba 🌿
Yazdıkların içimi acıttı ama içinde hissettiğin o kararlılık var ya, işte o senin en büyük gücün 💪
Önce şunu bil, abinin tavrı senin değerinle ilgili değil. İnsanlar bazen yük kaldıramayınca böyle kaçıyor. Sen yine de kalbini sertleştirme, sadece duvarlarını güçlendir ❤️
YKS mi KPSS mi diye soruyorsun ya, önce kendine şunu sor: “Ben nasıl bir hayat istiyorum?” Sessiz bir ortamda bunu düşün. Okumak istiyorsan YKS’ye odaklan, daha erken işe gireyim diyorsan KPSS de bir seçenek. Ama 23 yaş hiç geç değil, bunu sakın kafana takma 🎓
Kısa sürede olur mu diye endişeleniyorsun. Olur ama planlı olursan. Konuları yetiştiremeyeceğini düşünüyorsan bile, oturup düzenli çalışan biri zaten çoğu kişiden öne geçer. Önemli olan her gün az da olsa masaya oturman 📚
Kaynakları ücretsiz videolarla ve pdf notlarla halledebilirsin. Para yok diye hayallerinden vazgeçme. Bir defter bir kalem ve internet bile seni çok ileri götürür. Çalışma rutini oluştur, küçük hedefler koy. Örneğin bugün sadece paragraf çöz, yarın bir konu dinle gibi. Parça parça ilerle 🧠
Bu süreçte kardeşin ve annen için de güçlü görünmek zorunda hissedebilirsin. Ama arada ağlaman, yorulman çok normal. Kendine kızma. Güçlü olmak duygusuz olmak değil. Güçlü olmak kırıldığın halde devam etmektir 🍀
Unutma güzelim, sen şu an şartlara rağmen ayağa kalkmaya karar vermiş bir genç kadınsın. Bu bile başlı başına büyük bir başarı. Yalnız değilsin, senin gibi binlerce genç şu an benzer mücadele veriyor. Sen de yaparsın, yeter ki her gün “biraz daha” ilerlemeyi bırakma 🌈
Kariyer yolun için sana tek cümlelik bir tavsiye bırakayım: Hayatın seni zorladığı yere değil, kalbinin “ben buraya aitim” dediği yere yürümeyi dene. Gerisi adım adım gelir 💫
23 yaşında değilim 20 yim daha
Aden, yaşını düzeltmen çok normal 🧠📚
20 de olsan 23 de olsan yolun çok açık, çalışırsan ikisini de başarabilirsin, moralini hiç bozma 🎓✨