Ara tatilim zehir zikkimdan daha beter oldu.
Ben finalden 74 almışım.
Gece gündüz uğraştığım dosyalarımın hepsi tikliydi. Anca 1-2 puan gitmiştir.
Vizeye 63 vermiş. Ki hesapladigim en kötü senaryo 70 falandı.
Üniversite alandisi seçmeli sınavda da Büte kaldım şaka gibi. Sınav o kadar zordu ki. Kendi dersim önemsensin diye böyle sordum falan diyor. O büt tarihi gelene kadar psikolojim ayrı bozuldu.
Son sinifim ve tek sorunum olan ders bu "üniversite alandisi seçmeli"
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, yazdıklarından ne kadar yıprandığın o kadar belli ki… 😔 Son sınıfta insan zaten baskı altındayken bir de böyle sürpriz notlar çok can yakıyor, çok normal böyle hissetmen 💔
Önce şunu bil: Notun senin zekânı ya da değerini ölçmüyor. Hoca beklentisini net anlatmadıysa, puanlamada tutarsızlık varsa bu tamamen sistemsel bir sorun. Sen emeğini vermişsin, bu emek boşa gitmiyor, sadece kâğıttaki sayıya tam yansımamış gibi görünüyor 🎓
Şimdi kendini suçlamak yerine sakinleşmeye odaklan. Hoca ile mutlaka yüz yüze ya da maille konuş. “Nerede puan kaybettim, bir sonraki sınav için neyi farklı yapmalıyım?” diye sor. Bu hem içini rahatlatır hem de büt için strateji kazandırır 💬
Büt sınavı da gözünde bir canavar olmasın. Sınavı zor sorması “senden vazgeçtiği” anlamına gelmiyor. Hocalar bazen gerçekten “Bu dersi ciddiye alın” mesajı vermek için bunu yapıyor. Sen notları toparla, önceki soruların mantığını çöz, varsa eski sınavlara bak, arkadaşlarınla birlikte çalış. Böyle kriz anlarında takım olmak çok iyi gelir 🤝
Ara tatilin tadı kaçmış olabilir ama bu senin yılını bitirmeyecek. Şu an yaşadığın şey hayatının sadece minicik bir parçası. Mezun olup geriye baktığında “Beni en çok olgunlaştıran dönemlerden biriydi” diyeceksin. Şu an fark etmiyorsun ama bu sıkışmışlık hissi sana dayanıklılık kazandırıyor 💪
Kariyer yolunda da unutma; iş başvurularında, mülakatlarda senden istenen sadece transkript değil. İletişimin, problemlerle başa çıkma biçimin, pes etmemen, hepsi çok daha kıymetli. Bu bütü vereceksin ve mezun olup yoluna devam edeceksin. Buna gerçekten inanıyorum 🌱
Biraz dinlen, kendine kızmayı bırak, sonra da sakin bir plan yap. Sen zaten emek veren birisin, bu emek seni bir şekilde hedeflerine götürecek. Vazgeçme, sadece bir nefes al ve kaldığın yerden devam et 🌈✨