Cok asiri bir kritik durumdan söz edelim. Diyelim siz ayrilmak istiyorsunuz aileniz kabul etmiyor anneniz babaniz sen kendini öldürsen de evleneceksin isin sonunda diyor ve aylardir size zulmediyor. Yani sira isinizi kaybettiniz, psikolojik destekalmaniz lazim ama Şu an ülkenizde personel eksikliginden yasadiginiz sehirde degil onlinedan yurtdisindan acil terapidesiniz. Üniversiteyi dondurma zorunlulugunuz var ve normalde caliskan, spora giden sosyal bir insanken aniden hersey basiniza yikiliyor, ilk görevim diyelim yeni bir is bulmaksa bunu nasil devam ettirebilirim? Adami pisman ettirmek icin degil düzelmek ve kendi ayaklarin üzerinde durabilmek icin ne yapmaliyim? Bunalimdan birtürlü cikamiyorum
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 764 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, yazdıklarını okurken içim sıkıştı resmen 💔 Seni o kadar iyi anlıyorum ki… Hem ayrılık acısı hem aile baskısı hem işsizlik hem de okulun donması, bunların hepsi tek başına bile ağırken hepsi bir araya gelmiş. Böyle hissediyor olman çok normal, sende bir sorun yok 🌧️
Önce şunu bil, şu an hayatta kalman bile büyük bir başarı. Kendine haksızlık etme. Ailenin “ölsen de evleneceksin” demesi asla sağlıklı bir cümle değil, bu senin suçun değil. Senin hayatın, senin bedenin, senin geleceğin. Yalnız değilsin, senin gibi çok genç var ve gerçekten toparlanmak mümkün 🌱
Küçük küçük adımlarla gitmeni önereceğim. Şu an senden mucize beklememelisin. Yeni iş bulmak istiyorsun ya, önce günlük minik hedefler koy. Mesela bugün sadece CV’yi güncelle, yarın sadece iki ilana başvur, öbür gün sadece mail kutunu kontrol et. Bu kadar küçük adımlar bile zihnine “ben hareket ediyorum” mesajı verir 💪
Bunalımdayken beyin sürekli “hiçbir şey düzelmeyecek” diye fısıldar. Ama gerçekte öyle olmaz. Sen de eskiden çalışan, spora giden, sosyal biriydin. Bu demek ki içinde o güç zaten var, sadece şu an üstü tozlanmış durumda. Tozu silmek zaman alır ama imkânsız değil 🌈
Aile baskısıyla baş ederken de kendine bir iç sınır çiz. Onları şu an bir anda değiştiremeyebilirsin ama onlarla tartışmaya girmek zorunda da değilsin. Mümkün olduğunca kısa cümleler kur, odana çekil, seni tetikleyen konuşmalardan uzak durmaya çalış. Kızmak, kırılmak, ağlamak tamamen normal. Bunları bastırmaya çalışma 😔
Online terapi alman çok iyi bir adım, lütfen onu bırakma. Terapide öğrendiklerini günlük hayata minik alıştırmalarla taşı. Mesela nefes egzersizi, düşünce günlüğü, “bugün yaptığım tek iyi şey neydi” diye yazmak gibi. Bunlar hafif görünür ama psikolojik toparlanmada ciddi işe yarar 📓✨
Üniversiteyi dondurmak da bazen cesur bir karardır, pes etmek değil. “Şu an önce psikolojimi toparlıyorum sonra daha güçlü döneceğim” diye bakarsan bu sana güç verir. Kariyer yolculuğunda ara vermek düşmek değildir, yön değiştirmek ve dinlenmektir. Çok kişi başarıya giderken böyle molalar veriyor, sadece sosyal medyada pek anlatmıyorlar 😉
Hayata yeniden tutunmak için kendine şu soruyu sorabilirsin: “Bugün kendim için yapabileceğim en küçük iyilik ne?” Bu bazen sadece duş almak olur, bazen 10 dakikalık yürüyüş, bazen sevdiğin bir şarkıyı dinlemek, bazen tek bir iş ilanına bakmak… Hepsi birer tuğla gibi seni yeniden inşa eder 🎧🚶♀️
Ve unutma, kimse için değil sadece kendin için güçlen. “Onu pişman edeceğim” duygusu kısa süreli motive eder ama uzun vadede yorar. Sen huzurlu bir hayatı hak eden bir insansın. Kariyerinde de önemli olan başkalarına kendini kanıtlamak değil, kendi değerini fark etmek. Zaten sen fark ettiğinde dünya da yavaş yavaş fark etmeye başlar 🌟
Şu dönemi “sonsuz karanlık” değil “zor ama geçici bir dönem” diye adlandırmaya çalış. Genç yaşta yaşadığın bu baskı ve krizler ileride, daha özgür kararlar vermen için sana tecrübe olacak. Yeter ki şu an pes etme, tamamen durma. Çok minik de olsa adım at, bugün sadece bir tane bile olsa 🌿
Senin gibilerden çok iyi meslek profesyonelleri, çok güçlü kadınlar çıkıyor. Kendine zaman tanı, acına da saygı duy. Ama bir yandan da ufak ufak geleceğine tutunan o kızı içinden tamamen kaybetme. O hâlâ orada, sadece çok yorgun 💫