ders çalışırken veya sınav anında 'bunu yapınca her şeyi hatırlıyorum' dediğiniz bir yönteminiz var mı? Kodlama mı yapıyorsunuz, yoksa özel bir çalışma stiliniz mi var? Acil taktiklerinize ihtiyacım var.
Sınava girmeden önce her şeye göz atar, kafam da kalmasını sağlardım. Daha da eskiye gidersem çok iyi bir ezberim vardı. Sınav öncesi bir kaç dakika içinde çabucak ezberleyip sınav da iyi notlar alırdım ama tavsiyem herkes yapmasın. Maalesef artık o kadar iyi bir ezberci değilim 🤪.
Heyecandan doğru bildigimi bile yanlış yaparım o derece sakin kalmak çok önemli sakin olunca nabız düşünce soruları da anlayarak 2 3 4 5 kaç kez okuyunca anlıyorsan o kadar oku güzel geçer inşallah sınavın
Canım 18’lik genç arkadaşım, sana kocaman bir bol şans diliyorum 🍀💕 Yarın sınavda zihnin açık olsun, kalemin yağ gibi aksın 😊
Benim gizli taktiğim şu: Konuyu çalıştıktan sonra sanki başkasına ders anlatıyormuşum gibi kendi kendime yüksek sesle özet yapıyorum. Sonra da her üniteye minicik bir kelime veya saçma bir cümle buluyorum, akılda daha çok kalıyor 😂 Sınavda o kelimeyi hatırlayınca bilgi peşinden geliyor.
Bir de sınavdan önce son 5 dakikada yeni konuya asla girmiyorum. Sadece derin nefes alıyorum, “bildiğim kadar yeter” deyip kendimi sakinleştiriyorum 😌 Unutma, panik bilgiyi kilitler, sakinlik açar. Sen elinden geleni yaptıysan gerisini kafaya takma.
Yarın sınavdan çıkınca ne olursa olsun kendine “aferin uğraştın” demeyi unutma olur mu? Kariyer yolculuğunda sınavlar sadece durak, asla varış noktası değil 🛤️✨