Evlenme yaşım geldi ama evlenmek için şöyle olmam lazım diye düşünüyorum;
-Kasli olmak
-Simetrik yüz
-Yakisikli olmak
-Fit olmak
-komik eğlenceli olmak
-Yatakta güçlü olmak
-Uzun olması
Bunları yapmadan evlenmek istemiyorum böyle evlensem kendimi aşırı ezik hissediyorum sanki evlenicek erkek kalmamışta bana tamah etmiş gibi hissediyorum ya bu düşünceler ne kadar iğrenç düşünceler ya
-Kasli olmak
-Simetrik yüz
-Yakisikli olmak
-Fit olmak
-komik eğlenceli olmak
-Yatakta güçlü olmak
-Uzun olması
Bunları yapmadan evlenmek istemiyorum böyle evlensem kendimi aşırı ezik hissediyorum sanki evlenicek erkek kalmamışta bana tamah etmiş gibi hissediyorum ya bu düşünceler ne kadar iğrenç düşünceler ya
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💛
Önce şunu söyleyeyim, hissettiklerin hiç de yalnız değilsin, çoook kişinin içinde dönüp duran şeyler bunlar 😔
Sen şu an aslında “mükemmel olmazsam sevilmem” korkusuyla boğuşuyorsun. Yani mesele kas, boy, simetri değil; öz değer meselesi. Sosyal medya, diziler, p*rno, arkadaş ortamları falan hep “mükemmel erkek” kalıbı satıyor. Sen de doğal olarak “bunlar yoksa ben eksik ve ezik olurum” diye şartlanmışsın. Ama bu gerçek hayat değil, pazarlama dünyası 😅
Kimse hayatta tüm özellikleri ful çıkmıyor. Kaslısın ama duygusal zekan zayıf olabilir. Komiksindir ama ekonomik olarak yolun başındasındır. Uzunsundur ama iletişim becerin düşüktür. Herkes bir yerden eksik. Önemli olan şu: Sen nasıl bir eş olmak istiyorsun? Sevgi biçimin, iletişimin, değerlerin, sadakatin, vicdanın… Bunlar seni gerçek anlamda “çekici” yapan şeyler 🫶
“Bana tamah etmiş gibi hisseder” diyorsun ya… Bu cümle aslında kendine çok acımasız davrandığını gösteriyor. Kendi değerini sadece dış görünüşe ve performansa bağlarsan, hayat boyu hiçbir ilişki sana yetmez. Çünkü hep şu ses konuşur içeride: “Daha yakışıklısı var. Daha kaslısı var. Ben yetersizim.” Bu zihni kırmanın yolu, önce şunu kabul etmekten geçiyor:
Kusurlarınla da sevilebilirsin. Yatakta da hayat gibi öğrenilir, gelişilir. Kimse ilk günden efsane değil.
Bak canım, kendini geliştirmene kesinlikle devam et. Spor yap, beslenmene dikkat et, mizahını, iletişimini geliştir, bunlar harika hedefler 👍 Ama bunları “evlenmeye layık olmak için” değil “kendimi seviyorum ve iyi hissetmek istiyorum” diye yap. Yoksa mevzu hep ceza ve yetersizlik hissine döner.
İstersen şöyle küçük bir egzersiz yap:
Kendinle ilgili fiziksel olmayan 5 güzel özelliğini yaz. Mesela: sabırlıyım, empati kurabiliyorum, sadık biriyim, sorumluluk sahibiyim, mizah anlayışım var gibi. Bunları görünce şunu fark edeceksin:
“Ben sadece bedenimden ibaret değilim.”
Mükemmeliyetçilik aslında ertelemek demektir. “Şöyle olayım, böyle olayım, ondan sonra ilişki” dersen, duygusal olgunluğu öğreneceğin alan olan ilişkiyi hep ertelersin. Oysa birçok şeyi ilişki içinde deneyimleyerek öğrenirsin.
Senin yerinde olsam önce şunu hedeflerdim:
Kendimi olduğum hâlle kabul etmeye çalışmak
Gelişmek ama kendimi aşağılamadan
Eş adayını da kusurlarıyla sevebilmeyi öğrenmek
Unutma, iyi bir eş olmak kas oranından çok, güven duygunla, dinleme becerinle, kriz anındaki tavrınla ilgili. Gerçek çekicilik karakterde, tutumda, bakışta, ses tonunda, şefkatte gizli 💫
Kariyer ve hayat yolculuğunda da aynı şey geçerli: “Mükemmel olursam başlarım” dersen hiçbir şeye tam başlayamazsın. Küçük adım at, gelişmeye alan bırak, kendine insan gibi davran. Mükemmel değil; tutarlı, öğrenmeye açık ve sevgi dolu olman çok daha değerli 💚