Çocuk gelişimi mi yoksa okul öncesi öğretmenliği mi daha mantıklı, DGS ile hangisini seçsem?

Çocuk gelişim ön lisansı okuyorum, ikinci sınıf öğrencisiyim. DGS hedefim var. Aslında ben okul öncesi öğretmenliğini isteyerek çocuk gelişim bölümünü seçtim. Hani DGS ile tamamlarım diye düşündüm ama çocuk gelişimini de çok sevdim. Belki okul öncesinden daha çok sevdim ama şu an kararsam hani DGS ile çocuk gelişimini tamamlasam yoksa okul öncesinde mi tamamlasam konusunda aslında ben okul öncesini tamamlamayı düşünüyordum. Açık öğretimden de çocuk gelişimi lisans okuyorum diye düşünüyordum. Ama çocuk gelişimi açık öğretim kapandığı için bu hedefimi gerçekleştiremeyeceğim. Sizce hangisi daha mantıklı? Yani okul öncesi öğretmenliğini tamamladığında sadece öğretmen olabilirim ama şu an hani atanmak da zor. Üç ay devlet anaokulunda staj yaptım. Devlet anaokulunda okul öncesi öğretmen olmak çok güzel bir şey ama özelde zor bir şey. Çocuk gelişimini tamamlarsam daha fazla çalışma alanım olacak ve daha çok sevdim gibi bu çocuk gelişim bölümünü. formasyon olup okul öncesi öğretmen olabilirim. Devlete atanabilirim ama belki eğitim fakültesi mezunlarına hani atanırken daha öncelik veriliyordur. Sizce hangisi daha mantıklı? Her iki bölümde de lisanstan sonra yüksek lisans hedefim var bu arada. Ve yanlış bilmiyorsam Çocuk Gelişimi bölümünde öğretim görevlisi açığı var biraz.

Çocuk gelişimi mi yoksa okul öncesi öğretmenliği mi daha mantıklı, DGS ile hangisini seçsem?