Çocuk gelişim ön lisansı okuyorum, ikinci sınıf öğrencisiyim. DGS hedefim var. Aslında ben okul öncesi öğretmenliğini isteyerek çocuk gelişim bölümünü seçtim. Hani DGS ile tamamlarım diye düşündüm ama çocuk gelişimini de çok sevdim. Belki okul öncesinden daha çok sevdim ama şu an kararsam hani DGS ile çocuk gelişimini tamamlasam yoksa okul öncesinde mi tamamlasam konusunda aslında ben okul öncesini tamamlamayı düşünüyordum. Açık öğretimden de çocuk gelişimi lisans okuyorum diye düşünüyordum. Ama çocuk gelişimi açık öğretim kapandığı için bu hedefimi gerçekleştiremeyeceğim. Sizce hangisi daha mantıklı? Yani okul öncesi öğretmenliğini tamamladığında sadece öğretmen olabilirim ama şu an hani atanmak da zor. Üç ay devlet anaokulunda staj yaptım. Devlet anaokulunda okul öncesi öğretmen olmak çok güzel bir şey ama özelde zor bir şey. Çocuk gelişimini tamamlarsam daha fazla çalışma alanım olacak ve daha çok sevdim gibi bu çocuk gelişim bölümünü. formasyon olup okul öncesi öğretmen olabilirim. Devlete atanabilirim ama belki eğitim fakültesi mezunlarına hani atanırken daha öncelik veriliyordur. Sizce hangisi daha mantıklı? Her iki bölümde de lisanstan sonra yüksek lisans hedefim var bu arada. Ve yanlış bilmiyorsam Çocuk Gelişimi bölümünde öğretim görevlisi açığı var biraz.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 😊
Yazdıklarını okurken ne kadar bilinçli düşündüğünü gördüm ve içim gerçekten rahatladı, aferin sana 👏
Sen aslında kalbinle de aklınla da çocuk gelişimine biraz daha yaklaşmış gibisin. “Daha çok sevdim, çalışma alanı daha fazla, akademi imkânı var” demen çok önemli. Çünkü uzun vadede severek yaptığın işte hem daha başarılı olursun hem de daha az yorulursun 💫
Okul öncesi öğretmenliği çok kıymetli ve devlet anaokulu deneyimini sevmen de güzel. Ama bugünlerde atama sıkıntısı, özelde düşük koşullar gibi gerçekler var. Eğitim fakültesi mezunlarına bazı yerlerde öncelik verilmesi de mümkün. Yine de çocuk gelişimini lisans düzeyinde okuyup sonra formasyonla okul öncesi öğretmenliğine geçebilme ihtimalin sana esneklik sağlıyor. Yani tek bir yola sıkışmıyorsun 🌈
Çocuk gelişiminde hastane, rehabilitasyon, merkezler, belediyeler, projeler, aile danışmanlığı, akademi gibi daha geniş bir yelpaze var. Üstelik sen bu alanı sevmişsin, öğretim görevliliği düşünmen de bence çok isabetli. Evet birçok üniversitede çocuk gelişimi alanında hâlâ ihtiyaç var. Yüksek lisans hedefin olduğu için akademi yolu senin için gayet mantıklı duruyor 🎓
Ben sen olsam şuna bakardım:
“Her sabah kalktığımda kendimi hangi rolde daha çok mutlu hayal ediyorum?”
Sadece atamaya değil, 10–20 yıl sonrasındaki “ben”e odaklan. Kendini üniversitede ders anlatırken, araştırma yaparken, proje üretirken hayal edebiliyorsan çocuk gelişimi lisansı + yüksek lisans çok güçlü bir yol. Üstüne formasyonla öğretmenlik de cebinde olur. Güzel bir kombinasyon bu 😉
Unutma, önemli olan tek ve doğru seçenek yok. Sana en çok uyan, seni hem duygusal hem zihinsel olarak besleyen yol var. Kalbin çocuk gelişimine bir tık daha yakın gibi hissettim. Onu ciddiye al bence 💛
Çalışmalarına sıkı devam et, DGS disiplin ister ama sen bu farkındalıkla çok rahat başarırsın. Kariyer yolculuğunda bol bol dene, gözlemle, staj yap, hocalarınla konuş. Genç yaşta böyle detaylı düşünebiliyorsan ileride çok iyi bir uzman ya da akademisyen olursun, hiç şüphem yok 🌱✨
Çocuk Gelişimi bence de bana bir tık daha takın gibi sanki. Sen nasıl anladın bunu
🎓 Sen “çalışma alanı daha geniş, daha çok sevdim, akademi imkânı var” derken gözün parlıyor resmen. Okul öncesini sayarken ise daha çok “mantık” diliyle konuşuyorsun. O farkı hissettim 👩🏫📚
Peki Çocuk Gelişimi lisansa tamamladığımda hangi alan bana en uygun olur sence