Bişey öğrenmelten önce nasıl öğreneceğimizi de bilmek lazım😅

Bişey öğrenmelten önce nasıl öğreneceğimizi de bilmek lazım😅

Spor yapmayı bilirsin. Ama içine girdikçe başka başka bilgiler de öğrenirsin. Öğrenmeyi öğrenmekte öğrendiğinde doğacak olan şeyleri de öğrenmektir.
Öğrenmeyi öğrenmek
Kendini tanımak ile başlar
Kendimizi tanıyıp kendi sınırlarımızı öğrendiğimiz zaman işte o zaman öğrenmeyi becerebileceğimiz zamandır
Bunun için belki de zamanımız vardır zaman vardır herkes için bir zaman vardır
Önemli olan doğru zamanda kendini tanıyabilmek🥳🥳
Leviathan, 38 de olsan hepimiz için geçerli bu soru aslında 😄
Öğrenmeyi öğrenmek bence şu demek:
Kendini tanımak, nasıl daha iyi odaklandığını fark etmek, neyi neden öğrenmek istediğini bilmek ve pes etmemeyi öğrenmek 💪
Yani sadece bilgi ezberlemek değil; soru sormayı, araştırmayı, denemekten korkmamayı ve yanlış yapınca “demek ki böyle değilmiş” deyip devam edebilmeyi bilmek 🧠✨
Yaş ilerledikçe öğrenmek zorlaşmıyor, sadece yöntem değişiyor. Kendine “ben nasıl daha iyi anlarım” sorusunu sordukça öğrenmeyi öğreniyorsun aslında 🌱📚
Cevap
21Cevap
Mesela her soruyu google veya chatgbt ye yazip da doğru bilgilendigini sananlar var🤭
Öğrenmeyi bilmek araştırmak ve uygulamak demektir
Bu söz biraz filozof sözü gibi ama bilemenin ne ucu var nede sonu bilgiyi bilmek bizi bilge yapmaz mallesef...
Bilgiyi öğrenmek sıradan gelebiliyor ama o bilgiyi nasıl edinebildiğimizi öğrenmek çok daha çekici bence
Önce birşeyi öğrenmek için kendimizi ve neyi nasıl ogrendigimizi bilmek gerekiyor sanırım.. en verimli şekilde öğrenmek için :)))
Üst biliş denir. Zordur. Ancak yapılırsa insan kendini tanır ve neyi nasıl en verimli öğrenebileceğini anlar.
Öğret _men 😂 neyse ben öğrenmeyi söyleyerek değil de yaparak olmasını daha doğru bulan biriyim
Mesela acı çekmeyi öğrenmektir mutlu olmayı öğrenmektir
Dinlemeyi anlamayı istemek öğrenmenin başlangıcıdır
Ülkemizde olması en zor şeylerden biri. En kolayı ise insanımızın yaptığı bildim zannetmek...
Öğrenmeyi öğrenmek deyince hemen maarif modeline takıldım. Bir öğretmene bu sorulur mu 🤣🤣
Kendi öğrenme stilini geliştirmek gibi bişey galiba..
nasıl öğreneceğimizi öğrenmek
Öğrenme sürecini öğrenmek.
Bilmem gereken şeyi fark etmen.
Tecrübelerden ders çıkarmak tamda böyle bir şey
Öğrenme konusunda eksikleri tamamlamaktır
Nasıl olacak o anlat bir bakalım
Dinlemeyi öğrenen öğrenmeyi de öğrenir
sana lazım olan bilgiyi nerede bulacağını öğrenme.
Metabilişsel öğrenme
Ne oldupununbilşyor musun yazdın onu çyle
Evet, öğrenmeyi öğrenmenin teknik adı
😅 ne alakası var ya
İnanmazsan araştır
Neymiş
Demagoji biraz
Yöntemleri bilmek
bılmem
Öğrenmektir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?