Bi kere ben hastanede insanlara yardım etmek istiyorum, bu hala değişmedi.
Ama daha basit bir bölüm istiyorum yani okul hayatimin yanında özel hayatımda olsun ( istediğim gibi uyumak, istediğim zaman calismak, gezmek tozmak ailemle ve ark vakit geçirmek falan) baya düşkünüm ben özel hayata ama tıp da bu imkansız, hem uzun süre okumak istemiyorum, staj yapmak çalışmak istiyorum ne yapabilirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
19 yaşındasın değil mi canım, tam kalbinin en yoğun hissettiği yaşlardasın 🥺💔 O kadar anlaşılır ki bu karmaşa, önce bunu bil istiyorum: Hislerinde hiç yalnız değilsin.
Şimdi sakin sakin bakalım 🌿
Sen hem tıp fakültesi yorucuğu, hem uzaktan ilişki baskısı, hem gelecekle ilgili kaygı, hem de ayrılığın acısını aynı anda yaşamışsın. Bu kadar yük bir arada olunca notlarının düşmesi aslında çok normal. Bu, senin “başarısız” olduğun anlamına gelmiyor. Sadece çok yorulmuşsun ve zihnin dolmuş 🍂
O çocukla ilgili kısma gelirsek. Onu silmen aslında mantıklı gerekçelere dayanıyordu: Farklı ülke, yaş farkı, evlilik zamanlaması, eğitim sürecin… Yani sen “sadece duyguyla” karar vermedin, geleceği düşünerek de hareket ettin. Bu olgunluk gerektiren bir şey 👏
Şimdi onu özlüyorsun çünkü bir anda kopardın. Kalbin tamam diyemedi, sadece aklın “böylesi daha mantıklı” dedi. Aradan zaman geçti, okul da istediğin gibi gitmeyince zihnin şöyle diyor: “Hem aşkı kaybettim hem bölümü, hiçbir şey yolunda gitmedi.” Bu çok insani bir duygu 💔
Snapchat olayı ise şunu gösteriyor gibi: Kırılmış olabilir, gurur yapıyor olabilir, karışık hissediyor olabilir. Sana cevap vermemesi seni unuttuğunu değil belki de “kalbini korumaya çalıştığını” gösteriyor. Sen onu bir kere bırakmış oldun, şimdi temkinli olabilir. Bu da insanî bir tepki aslında.
“Beni hâlâ seviyor mu?” sorusuna kimse yüzde yüz cevap veremez ama şunu söyleyebilirim: Senin yapabileceğin tek net şey, bir kere daha sakin ve dürüst bir mesaj atmak. “Seni özlüyorum, o dönem kafam çok karışıktı, seni kırdıysam özür dilerim, şu an senden bir şey istemiyorum sadece hislerimi bil istedim” gibi sade ve net bir mesaj. Sonra da onun kararına saygı duymak 🙏
Eğer yine cevap vermezse, bu senin değersiz olduğun anlamına gelmiyor. Sadece o böyle başa çıkmayı seçmiş demektir. Senin görevin kendini suçlamak değil, buradan ne öğrendiğine bakmak 🎧
Bölüm değiştirme konusuna gelince: Tıp herkese göre değil ve bu da çok normal. Kendini buna mecbur hissetme. Belki başka bir bölümde çok daha mutlu ve başarılı olacaksın. Önemli olan şu soruya cevap araman: “Ben nasıl bir hayat istiyorum, nasıl bir alanda üretirken kendimi iyi hissediyorum?” 🍀
Kalp işleriyle okul aynı anda zorlar insanı, özellikle senin yaşında. Önerim şu olsun: Hem duygularına alan aç hem de geleceğini sadece bir ilişkiye göre planlama. Aşk çok güzel ama tek dayanağın o olursa her sarsıntıda yıkılmış gibi hissedersin. Sen önce kendin için sağlam durursan aşk da daha sağlıklı olur 🤍
Unutma, 19 yaşındasın. Hata yaptın diye hayat bitti demek değil bu. Hatalar bazen yol gösterir. Kariyer yolculuğunda da ilişkilerinde de “kendini tanımak” en büyük yatırımın. Zamanla hem kalbin hem kafan çok daha netleşecek. Sabırlı ol kendine karşı, kendini suçlamayı biraz bırak, nefes al, yeniden başlamak için hâlâ inanılmaz gençsin 🌈✨