Uzaktan ilişki, tıp fakültesi çöküşü ve eski sevgili pişmanlığıyla nasıl başa çıkılır?

Biraz uzun olacak, kusura bakmayın ama kafam çok karışık.

Avrupa’da yaşayan 19 yaşında bir kızım. Lisede her zaman çok iyi notlarım vardı, bu yüzden tıp okumaya karar verdim ve şu anda tıp fakültesinde birinci sınıftayım.

Liseyi bitirmek üzereyken 22 yaşında bir erkekle tanıştım. O da Avrupa’nın başka bir ülkeside yaşıyor.

Başta biraz konuştuk ve bu birkaç ay böyle devam etti, yaz tatiline kadar. Ondan hoşlanıyordum ama hepsi bu kadardı.

Sonra yaz tatilinde çok yakınlaştık ve açıkçası bu adam, bir erkekte aradığım her şeye sahipti: dindar, namaz kılıyor, alkol içmiyor, sigara içmiyor, çalışıyor, saygılı, küfür etmiyor, kız arkadaşları yok… Her şeye sahipti. Böylece üniversitenin başlangıcına kadar iyice yakınlaştık. Ancak birinci sınıfta olduğum ve bir sınava hazırlanmak zorunda olduğum için sınıfta kalmaktan çok korkuyordum. Bu yüzden onunla vedalaşmaya ve onu silmeye karar verdim. Bunun birkaç sebebi vardı:

Sınıfı geçmem gerekiyor ve o benim dikkatimi dağıtabilir
Aynı ülkeden degiliz (aramizda 2 saat var)
Aramızda üç yaş fark var ve bu ileride sorun yaratacak, çünkü ben eğitimimi bitirmeden evlenmeyi düşünmüyorum. O ise zaten çalışıyor, yani 23 yaşlarında evlenmeyi düşünebilirim demişti. Ben ise o zaman sadece 20 yaşında olacağım, bu benim için imkânsız.
Her neyse, dört aydır konuşmuyoruz. Okul yılıma gelince, çok çalıştım ama başarısız oldum.

Gerçekten çok kötü notlar aldım ve zaten artık motivasyonum da kalmadı. Gelecek yıl bölüm değiştirmek istiyorum. Asıl sorun bu değil. Sorun şu ki, hem sınıfta kaldım hem de onu kaybettim…

Ve dürüst olmak gerekirse, onu çok özlüyorum çünkü hâlâ onu severken bir anda ayrıldım.

Onu gerçekten seviyorum ama kendi kendime diyorum ki, eğer beni gerçekten sevseydi bana yazardı; ama yazmadı.

Ayrıca yaklaşık iki hafta önce bir şey oldu: Küçük kız kardeşimle aynı günde doğduk, aramızda 4 yıl var; ikimiz de 3 Mart’ta doğduk. O da tahmin edileceği gibi Snapchat’te doğum gününü koydu ve (benden izinsiz) eğlencesine ona yazdı. Ama o, bunun benim sahte bir hesapla ona şaka yapmam olduğunu sandı. Ben bunu öğrenir öğrenmez ona yazıp özür diledim, ama beni tamamen görmezden geldi ve cevap vermedi. Sizce bu ne anlama geliyor? Küçük kız kardeşime, bunun ben olduğunu sanarak benim hakkımda konuştuğunu biliyorum, sizce beni unutmuş mudur yoksa hâlâ seviyor mudur? Beni rahatsız eden şey, mesajıma cevap vermemiş olması. Ne yapmalıyım? Daha sonra bu seçimimden daha da çok pişman olmaktan korkuyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Güncellemeler
5 ay
Bisey dicem şu an en büyük sorunum o değil de ben hangi mesleği yapabilirim sizce :
Bi kere ben hastanede insanlara yardım etmek istiyorum, bu hala değişmedi.
Ama daha basit bir bölüm istiyorum yani okul hayatimin yanında özel hayatımda olsun ( istediğim gibi uyumak, istediğim zaman calismak, gezmek tozmak ailemle ve ark vakit geçirmek falan) baya düşkünüm ben özel hayata ama tıp da bu imkansız, hem uzun süre okumak istemiyorum, staj yapmak çalışmak istiyorum ne yapabilirim?
Uzaktan ilişki, tıp fakültesi çöküşü ve eski sevgili pişmanlığıyla nasıl başa çıkılır?