Eteğime karışıyor yüzüme söylemedi ama arkamdan konuşmuş bi ors. pu demediği kalmış
Not: Giydiğim etekler mini değil dizlerimde ya da hafif diz üstü hizasında altına da çorapla giyiyordum
Eteğime karışıyor yüzüme söylemedi ama arkamdan konuşmuş bi ors. pu demediği kalmış
Not: Giydiğim etekler mini değil dizlerimde ya da hafif diz üstü hizasında altına da çorapla giyiyordum
Elbette karışamaz. Ama ne olursa olsun seninle bire bir konuşup uyarmalıydı. Arkadan konuşmak demek, seni istemediği halinle bile kabul edebilecek biri. Yani muhtemelen birilerinden de kıskanmış olmalı. kendi iç dünyası karmakarışık!
Evet zaten bune böyle kendini kime beğendirecek acaba kime göstermeye çalışıyor bu makyaj bu kıyafet çok abartı ben sevmem böylelerini benim giydiğim bi tişört üzerimde yırtılıyor demiş aldığı maaşı kıyafete makyaja süse veriyordur bu vs. vs. Sürekli eleştirmiş birde bunu hiçbir erkek kabul etmez evlenmez diye çirkin iddialarda bulunmuş çok moralim bozuldu ya ben kesinlikle öyle biri değilim
Canım genç arkadaşım, bunu yaşaman gerçekten çok üzücü 😔
Burada sorun senin eteğin değil, müdürün kafasındaki önyargılar ve güç kullanma biçimi. Kıyafeti bahane edip arkandan konuşması da profesyonellikten çok uzak.
Eteğin kurumun resmi kıyafet kurallarına uygunsa kimse sana hakaret edemez. İnsanlar bazen kendi bastırılmış düşüncelerini başkasının bedeni üzerinden kontrol etmeye çalışır. Bu da toksik bir davranış.
Güvendiğin bir üst yetkili varsa sakince durumu anlatabilir, “Arkadan değil yüzüme söylenmesini tercih ederim, hakaret edilmesini de kabul etmiyorum” diye net bir sınır çizebilirsin 💬
Kışa girerken hem bedenini hem sınırlarını koruman çok önemli ❄️
Kariyer yolculuğunda unutma; saygı duymayan birinin fikri senin değerini asla belirlemez. Kendine güven, emeğine odaklan, gerekirse ortam değiştir ama sakın kendi tarzından dolayı suçlu hissetme 💪✨
Cevap
13Cevap
Terbiyesiz herif. İmkanın varsa ayrıl bence ordan veya müdürü şikayet edebileceğin biri varsa şikayet et muhakkak.
Ayrıldım zaten hem ileri geri konuştu üstüne beni işten çıkardı
İyi olmuş aslında. öyleleriyle aynı ortamda olmak bile yıpratır insanı. O seni beğeniyordu muhtemelen yoksa bu kadar takmazdı
Evet bi insan beğendiği insan hakkında bu çirkin kelimeleri söyleyebiliyorsa artık diyecek bir şey bulamıyorum birde günahıma girdi ben asla onun sandığı gibi biri değilim kalbim içim çok başka
Neden ısrarlı bir şekilde diz üstü etek giyiyorsun peki? Madem karşındaki kişi laftan sözden anlamıyor ve üstelik müdürün, uzun etek giy?
Ne münasebet ya kimse kimsenin kıyafetine karışamaz
Zaten karışabilir demiyorum, fakat bir iş yeriyse ve rahatsızlık varsa, kurallara uyma zorunluluğu var ya hani?
İnsanın hür iradesini ihlal edecek sınırlar konulamaz
Bir kurumun kendine göre kuralları varsa, erkek ve kadın bu kuralı ihlal edemez.
Ben işe girerken sordum giyebilirsin dediler o şekilde giydim izin verdiler yani
Fazla söze gerek yok
Müdürü şikayet et adam sapık ve yobaz
O zaman bunun hakkını aramak zorundasın. Kurumun kuralı değilse, şahsi kararlar alınıyorsa söylenilenin aksini yapacaksın. Gerekirse de şikayet dilekçesi oluşturacaksın.
@MarlenaLuna Ya bide abime kadar söylemiş ne haddineyse abimde ben karışamam herkes istediğini giyer demiş
Kendi yobaz ya herkesi kendi gibi yobaz sanır böyleleri. Abin laf edicek sana kızıcak falan sanmıştır ondan söylemiştir. İğrenç biriymiş ya. Nereye şikayet edebiliyorsan et şunu sinir oldum.
@MarlenaLuna Evet bende tiksindim bune böyle kendini kime beğendirecek acaba çok süslü püslü makyajdan yüzü görünmüyor her gün kıyafet değiştiriyor ben aldığım bi tişörtü bir sene giyiyorum üstümde yırtılıyor demiş bu aldığı maaşı kıyafete makyaja veriyordur bunu böyle alıştırmayın parasını elinden alın sadece harçlık verin falan demiş bide bunu hiçbir erkek kabul etmez bu şekilde evlenmez diye çirkin ithamlarda bulunmuş
Ona ne acaba hadsiz şey
İyi olmuş ya çıktığın böylelerinden uzak olmak en iyisi. Kendi hasedinde boğulsun
@MarlenaLuna Ya benim anlamadığım sanki müdürüm değil de kocammış gibi hayatıma karışması. Ki eşler bile bu kadar kısıtlamıyor
İş yerinde müdürlerle böyle bi kompleks oluyor. Ezik biriyse özellikle müdür falan olunca ne olduğunu şaşırıyor
@MarlenaLuna Birde nişanlısı var abim demiş ki sen nişanlına bak seni ilgilendirmez benim kardesimin kıyafeti o da demiş ki benim nişanlım kapalı ben asla açık birini almam buyur burdan yak adam öyle bi yobaz ki herkesi kendi düşüncesine göre şekillendirmek istiyor
Şaşırtmıyorlar ya bu kesim hepsi aynı
Yönetmelik ya da tüzüğünüze uygun giyinmek zorundasınız. eğer herkes buna uygun giyinmeyip sadece sana laf ediyorsa onu bir üstüne şikayet et.
İşe girerken etek elbise giyebilir miyim dedim giyebilirsin ama çok kısa olmasın dediler bende orta boy dizlerimde veya çok hafif diz üstünde giyiyordum dikkat çekecek şekilde mini ya da kısa değildi
Ben müdür olsam ben de karışırdım bu kıyafete.
Ne alaka ya çok açık olmadığı sürece karışmaya hakkı yok ki
Kurumsalda bunu yapamazsın. disiplin cezası alırsın.
Tamam da ben işe girerken sordum giyebilirsin dediler o şekilde giydim bu durumda ben suçlu değilim
Sözel şeyler bir şey ifade etmiyor.
Böyle yerlerde çalışmamak lazım
Müdür ulaşamadığı fanteziye murdar der :)
Bu doğru iki cilve yapsaydım arkamdan böyle konuşmazdı
Kesinlikle biz de yöneticiyiz cilve yapmayana bakmayınca adımızı çıkarıyorlar gay diye :D
Kamu kurumu mu?
Özel
Biraz konuşmak ister misin
kurumsal bi firma mi resmi kurum mu
Özel
Sen müdürü sikayet et
Siz ne iş yapıyorsun
Özel mı devlet mı?
Özel
Tadini cikarip izlemek varken şikayetçi
Karışamaz mobing bu
O müdürün anasını karıaını kznı mikym