Bir iş teklifini kabul etmemekte haklı sebepler neler olabilir?

Tabi ki herkes haklı herhangi bir sebeple kabul etmiyorsa ancak Işkur 'dan işsizlik ödeneği alanların işi haklı sebeplere dayanmaksızın kabul etmedikleri durumda işsizlik ödeneği kesiliyor. Işkur hangi durumları haklı sebep sayıyor? Bilgisi olan var mı? Örneğin iş tanımında yazan iş ile işverenin söylediği iş arasında uyumsuzluk olması veya teklif edilen maaşı uygun bulmamak, yan haklarda beklediğim bazı hakların olmaması ( özel sağlık sigortası gibi), servis imkanı yoksa veya sürekli ofiste çalışmam bekleniyorsa, uzaktan ya da hibrit değilse bunlar haklı sebep sayılır mı? Maaşı zaten asgari altında vermesi veya bir kısmını elden vereceğiz eksik SGK primi ödeyeceğiz vs derse zaten haklı sebeplerle işi kabul etmemek sayılır benim düşünceme göre ancak maaşı düşük bulduğu için işi kabul etmemek de haklı sebep sayılır mı? Sonuçta aynı zaman dilimini harcayarak daha yüksek maaşlı daha iyi yan hakları olan bir yerde de çalışabilirim.. Benim en çok korktuğum şey iş görüşmesi veya işe alındıktan sonra boş zamanlarımda çay servisi yapmam beklenmesi vs olur. Öyle bir şey olursa ve iş görüşmesinde soylenmediyse kimse bana yaptıramaz zaten ama bu sefer de haksız şekilde işten çıkarılma veya mobbing olabilir. Böyle çay kahve servisi veya temizlik beklentisini iş görüşmesinde söylerlerse haklı sebeple işi kabul etmemek sayılır mı? Ayrıca işten ayrılmadan önce son 120 gün SGK primi ödenmiş olması gerekiyor. 120 gün olmadan haklı ya da haksız işten çıkarırlarsa yeniden işsizlik maaşı alamayacağım. O yüzden böyle durumları iş görüşmesinde öğrenmem önemli. Işkur 'u arayacağım zaten ama bilgisi olan var mı diye sormak istedim. Herkese mutlu seneler 🤶⭐

Bir iş teklifini kabul etmemekte haklı sebepler neler olabilir?