Knk inan üniversite kazanmak zor bir şey değil sözelden bile bölüm okursun iki senelik Hiç çalışmadan üniversite kazandım şimdi de işsizim sınava hazırlanıyorum ama ne b@k olcağı belli değil inan hepimizin derdi var Sen okuyamadın için dertleniyorsun bende zamanım boşa gittiği için veya verdiğim kararlardan dolayı okudum istediğim bölümü ama ailem zehir etti bana hiç tebrik falan yok okuduk diye azar işitiyoruz Bizim Ülkede böyle İki senelik oku derim dört sene zaman kaybı oluyor
014 Yorumla
Soran7 ayTeşekkür ederim kanka ama ben derece istiyorum sayısaldan. Bunun için de 1 yıllık sıkı çalışmak lazım. Sen de umarım iş bulursun, benim de ailem aynı dert o yüzden iyi anlıyorum. Benim ailem doktora bile gitmeme karşı çıkıyor. Kaç aydır psikiyatrik hastalıklarım yüzünden ilaç kullanamıyorum sırf bu yüzden. Henüz çalışma için ortamım yok ev sobalı olduğu için diğer oda buz gibi ama bilmiyorum. Umarım ikimiz için de iyi şeyler olur.
- 7 ay
Knk o zaman kütüphaneye git çalış en azından rahat bir ortam olur her gün git orada çalış orada mecbur klimada yakıyorlar hem diğer insanları görünce hırslanırsın kitaplat içinde pahalı geliyorsa telgram grupları oluyor orada pdf atıyorlar çıktı çıkartabilirsin test kitaplarını psikolojik olarak da yorma kendini gerçekten dersine odaklan kendini hayatını kurmaya çalış insanı en çok yoran ailesi onun dışında üniversite ortamında da içen ip saplarla takılma onlar hayatını kaydırır çok var öyle tipler üniversite de kimseye de güvenme hatta bence üniversite de o zaman ısparta gibi küçük ucuz şehirlere gidebilirsin yurtta kalırsan senin için daha iyi olabilir ama yurtta tabi yüzde yüz güvenilir diyemeyiz hiçbir zaman ailenin durumu kötü olduğunu arkadaşlarına söyleme sana zarar vermeye çalışırlar çünkü insanlar güçsüz gördükleri insanları ezmeye çalışır ailen sürekli sana destek veriyor gibi davranman lazım üniversite yi kazandıktan sonra araştır özel burslar var bir sürü burs için başvur kurumlara O gelen bursla kyknı ödersin biraz harçlık olur hafta sonu da çalışırsın çok iyi geçinirsin
Soran7 ayKanka yaşadığım yerde kütüphane erken kapanıyor ve her gün açık olmuyor. Küçük ortaokul öğrencileri ve liseden 2-3 kişi hariç gelen olmuyor. Sadece 1 kütüphane var ama ailem çalışmama karşı çıkıyor. İşten çıkalı 3 ay oluyor ama asgari ücretten az ve sigortasız çalıştım. Onda da kendime test kitabı aldım ama evde çalışacak ortam yok ailemle çok kavga ettim test kitaplarımı falan attılar ama geri topladım bana hakaretler küfürler ettiler. Zaten evden kovalıyorlar beni ama zoraki duruyorum. Kitaplarımı yakın zamanda yakacaklarmış. Psikolojik olarak zor durumdayım ağır hastalıklarım var ama 9 aydır ilaç alamıyorum. Ailem ona bile karşı çıkıyor. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim, eğer olursa kazandığımda bunları dikkate alacağım. Öyle ama benim temelim olmadığı için temel kitaplarına bakıyorum ve çoğu kitabın PDF hâli yok maalesef temel seviyede. Yine de teşekkür ederim her şey için.
- 7 ay
archive.org/details/antremanlarla-matematik
Bu attığım linkteki kitap matematik temeli oluşturmak için yapılmış bir kitap bu kitabı kesinlikle çözemeni tavsiye ediyorum çok işe yarıyor temel için bire bir
Senin yapcağın en mantıklı karar ne biliyor musun ailene söyelemeden hareket etmek şimdi iki senelik bir bölüm ıspartada yazıyorsun kyk bursuna başvuru yapıyorsun okula gitmeden de ile gir çalış bu süre zarfında ve boş zamanlarında da sınava çalışmaya başla sınava gir
O bölümü kazandıktan sonra kyk da kal ailene şehir dışında çalışıyorum de hafta sonları kafede çalış hatta Isparta’da okulun yemekhanesinde çalışabilirsin çalıştırıyorlar sonra kalan zamanında akşamalrı hayalin olan bölüme çalış Isparta da kütüphanesi hep açık oluyor orada çalışırsın hem uygun fiyatlı şehir
En İyi Cevaplar
7 ayDurumun yoksa zaten otomatiken sana devlet yurt da verir burs da verir. Tutumluysan gayet idare eder seni. Yasin konusunda da asla geç kalmadın millet bölümünü yarıda bırakıp 30 yasinda bile başlayabiliyor. Geçmişte kazandığına göre belli bir seviyen de vardir 80 yaşına kadar yaşayacak olsan şu an 40 yaşında bile olsan bundan bir 40 sene sonrasını eminim bu hayalini gercekleştirerek yaşamak istersin.
05 Yorumla
Soran7 ayTeşekkür ederim ama bilmiyorum benim ileri seviye psikiyatrik problemlerim var çocukluktan beri. 2 yıl kadar tedavi gördüm ama daha kötü hâldeyim. Tedavi bile etki etmedi o derece ağır sorunlarım var. Şu an doktora gidecek imkanım bile yok, ailem de karşı oluyor çünkü doktor karşıtı bir ailem var ve hasta olduğuma inanmıyorlar zaten. Velhasıl kelam bu hastalıklarım yüzünden 3 kez sınava girdim ama iyi yerler kazanamadım. Zaten gidemedim de, en son gittiğimde yurt benzeri bir yer vardı ama sadece yatmak içindi. Çok pis bir yerdi, sona ailemin zoruyla açıköğretim yazdım ama olmadı zaten sevmediğim bir bölüm olduğu için bıraktık zaten haraç da yatıramadım o yüzden kaydımı sildiler. Hani ben hep okumak bilimle ilgilenmek falan istiyordum, yabancı dilleri çok severim mesela ortalama seviyede yabancı dilim var. İspanyolca da öğreniyorum. Sözel dersler benim için çok kolay ezberim kolay, matematikten falan korkardım ama meğer temelim olmadığı için yapamıyormuşum. Geçen yıl askere gittim geldim, sonra aile zoruyla 7 ay işe girdim. Günlük 12 saat haftalık 6 bazen 7 gün tek başıma çalışmama rağmen aldığım para 10-15 bin arasıydı ve sigortasızdım. Market işiydi ama adam parti üyesi olduğu için hiçbir ceza almıyordu. Sonra ben en son maaşımla kendime sayısal set aldım. Evde çalışmak istedim 9 ay vardı. Ama ailem karşı çıktı, çok kavga ettik zaten evde ortam yok. Ev sobalı ama diğer oda buz gibi. Ailem kitaplarımı falan dışarı attı ben topladım. Bana okumak bitti, okusan da bir şey olmaz. Sana destek olamayız, 4 sene okuycan şu yaşa geleceksin falan gibi şeyler söylediler. Yaşadığım yer küçük ve cahil bir yer olduğu için gidip çalışabilecek başka bir yerde yoktu. Şu an çalışsam bile geç oldu zaten ailem kitaplarımı yakmayı planlıyor. Babam da yok terk etmiş beni istemiyor.
Soran7 ayŞu an dışarı çıksam bir su alacak param yok, psikiyatrik hastalıklarım zorladığı için işe de giremiyorum zaten çevremde iş yok. Şimdi 23 yaşımdayım ama Nisan 'da 24 olacağım. Bu yaştan sonra kime anlatsam yaşın geçti diyorlar bana git kpss gir memur ol falan diyorlar. Zaten 3 sene oldu da tıp falan okumak istemiştim ama hadi diyelim 3 senelik kazandım, ailem o konuda haklı maalesef ki. Burs çıksa bile devletin verdiği burs çok az. Pek bir şeye yeteceğini sanmıyorum. Benim amacım para değil öyle olsa her şeyi yaparım ama bilmiyorum. Yine de teşekkür ederim.
- 7 ay
Öncelikle çok geçmiş olsun, evet pek çok durumla mücadele etmek zorunda kalmışsın ama inan bana sen çok güçlü birisin. Şu an yaşamış olduğun problemler yani ne tür psikyatrik tedaviler görüyorsun bilmiyorum ama şayet yaşadıklarından bir tanesi depresyon anksiyete yüksek kaygı ve buna bağlı panik atak herhangi birini yaşıyorsan muhtemelen geçmişte yaşamış olduğun şeylerin çok fazlaca içine içine atıp bastırmandan kaynaklanıyor. İnsanın psikolojik olarak çaba harcaması iyileşmeye çalışması ve bazı dönemler dediğin gibi daha da geriye atması ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum. Çok da sağlıklı bir ortamda büyümediğimiz için kendi kendimize şefkat göstermeyi kendimize güvenmeyi kendimiz için bir şeyler yapmak üzere hayatımızda bir şeyler yapmayı henüz öğrenmedin sen de belki de ama bunu gerekli desteği ve çabayı gösterirsen emin ol yapabilirsin. Kendine öncelikle anlayışlı ol sert ve baskıcı bir ailede kim büyüse inan çoğu pek çok şey yaşardı. Ama sen okuyan kendi için çabalamak isteyen kendini iyileştirmek isteyen bir insansın. Önce kendi ruhunu iyileştirip geleceğin için ve hayallerin için bir üniversite kazanmak bu ikisi önceliğin olsun. Belki de hayallerin tıptır ama şayet pek de mümkün değilse birçok güzel bölüm var hatta bence onlar tıpa göre daha da avantajlı mühendislik hemşire eczane dış hekimliği hatta sen şu an sözel derslerim iyi matematiğe de çalışıyorum diyorsun ya hukukla psikoloji de çok kolay kazanırsın. Zaten eğer şu an çalışmıyorsan bir işte evde bolca vaktin vardır bunu kendini iyileştirmek ve derslerine çalışarak harcaman çok avantajlı. Dilerim yeni yıl sana çok güzel şeyler getirir hem iyileşeceğin hem de hayallerinin peşinde gidip kendi ayaklarına sağlam bir şekilde basacağın bir yıl olur. Sana bir sürü YouTube kanalları psikoloji kitapları da öneririm eğer okurum dersen 🌸🙃
Soran7 ayÖncelikle teşekkür ederim. Güçlü olup olmadığımı bilmiyorum. Bende ağır hastalıklar var günlük 5 tane antidepresan kullandığım zamanlar da oldu. Geçen belediyeyi aradım bana senin durumun ağır ekt falan gerekli dediler artık sana yardım edemeyiz o yüzden randevu oluşturmuyoruz dedi. Online randevu idi. Her geçen gün daha da artıyor, 9 aydır ilaç kullanmıyorum. Belki öğrenmedim ama geç oldu öğrenebilmek için benim açımdan. Ben diş ya da hemşire veterinerlik o tarz şeyleri hiç sevmedim. Tıp bir ara düşündüm ama en az 1 yıllık emel lazım. Zaten sınav sistemi 2028'de değişecek. Seneye girdim girdim son şans benim için. Psikoloji değil de doktor olup adli tıp, psikiyatri gibi alanlarda çalışmak ilgimi çekerdi. Ya da genetik, fizik gibi bölümleri okumak. Evet şu an çalışmıyorum ama böyle bir evde imkansıza yakın. İyi niyetin için çok teşekkür ederim ama sorunum bipolar ya da şizofreniden de ağır.
- 7 ay
İnşallah Allah'ım sana tez zamanda şifa verir. Umudunu hiçbir zaman yitirme psikyatri tıp bilim her geçen gün daha da ilerliyor emin ol ülkemizde çok ama çok iyi doktorlar var. Çaresiz değilsin kimsenin sana yardım edemeyeceği bir durumda da değilsin kendine bunu söyleme. İnşallah hayat sana bu yeni yılda çokça huzur şans mutluluk ve şifa getirir 🌸 kendine çok iyi bak 🙏
7 ay22 yaş üniversite için geç değil. Yaş ile ilgili en ufak bir kaygın bile olmasın. Her üniversitede birkaç kişi 3-4. Mezundan geliyor. Üniversite hedefin varsa üniversite sınavına çalışabilirsin ya da meslek öğrenebilirsen (yaş kriteri hakkında bilgim yok) mesleğe yönelebilirsin. Kendine bir iş kurmaya çalışabilirsin (zor olduğunu biliyorum) ya da bir yerde işe girebilirsin.
01 Yorumla
Soran7 ayÜniversite için çalışacak odam yok, kazansam bile gidecek param yok. Çevremde iş yok zaten 3 ay önce işten çıktım. Bu yaştan sonda da meslek öğrenemem zira kimse almaz yanına. Kendi işimi kuracak param yok, dışarı çıksam yemek yiyecek param bile yok gerisini sen düşün.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
7 ayya saçmalama benim sınıfımda 40 yaşında abi var
01 Yorumla
Soran7 ayBilmiyorum ya zaten 2028 senesinde sınav sistemi değişecek
7 ayYaşın mı geçti.. adam 53 yaşında üniversite okuyor mezun oluyor.. sen sadece inan yaparsın dostum..!
02 Yorumla
Soran7 ayTeşekkür ederim abi ama okuyacak param yok ki.
- 7 ay
Çalışırsan onu da kazanırsın kardeşim.. taşı sıksan suyunu çıkaracak güç var sende.. pes etmek kolay, babayiğit olan zoru başarır..!
Gizli Üye(18-24)7 ayçalış para kazan. okuyanları da görüyoruz diplomalı işsiz oluyorlar. Bende bırakmıştım okulu.
00 Yorumla
7 aySenin yaşındayken sokak muzisyeniydim. Geceleri de taksi şoförlüğü yapıyordum. Bir yandan da gündüz okula gidiyordum. Bence hala geç değil?
03 Yorumla
Soran7 ayBen henüz kazanamadım etrafımda çalışmak için imkan yok çalışacak ortam yok en basitinden. Benim ehliyetim de yok maalesef herhangi bir müzik aleti becerim de yok. Zaten ehliyet alamam psikiyatri ilacı kullandığım için. Ağır ilaçlar kullanıyorum.
- 7 ay
Her zaman yapacak bişeyler vardır. Örnekler çoğaltılabilir. Ama önce istemek gerekiyor malum.
Soran7 ayAbi zaten istiyorum da olmuyor istemesem buraya yazmazdım. Daha ailem doktora gitmeme bile karşı çıkıyor gerisini sen düşün. Yukarıda anlattım zaten.
5 ay inşaatta çalış 4 yıllık üniversitenin tüm masraflarını fazlasıyla çıkartırsın
01 Yorumla
Soran7 ayEtrafımda inşaat işi yok.
7 ayAynı şeyi bende yapamadım şuanda öylece duruyor offf offf
03 Yorumla
Soran7 ayKötü bir durum maalesef ki. Umarım ikimiz için de iyi şeyler olur.
- 7 ay
İnşAllah umarım ama benim hayatımda iyi şeyler biraz fazla zor oluyor yani sanmıyorum
Soran7 ayİnşallah ama umut et hep.
7 ayHem çalış hem oku bırak ma
01 Yorumla
Soran7 ayÇevremde iş kalmadı, işten çıkalı 3 ay oldu. Daha kazanmadım okulu.
7 ayOkuma durumun yoksa çalış bari boş boş durma
03 Yorumla
Soran7 ayÇalıştım zaten yeni işten çıktım 3 ay önce. Aylık 10-15 arası sigortasız günlük 12 saat haftalık 6-7 gün çalışıyordum aile zoruyla. Şimdi etrafımda iş kalmadı, iş bulabilmek için ev kiralayıp başka yere gitmem gerekiyor. Bana yine para kalmayacak daha aileme de para göndermem gerekecek.
- 7 ay
Çalışana iş çok yeter ki çalışmak iste nasıl iş bulamadın
Soran7 ayİş yok zaten yaşadığım yer Türkiye'nin en az gelişmiş ilçelerinden birisi. Bundan önce BİM vardı yeni açılmıştı başvurdum üni mezunu olmadığım için benim yerime torpille kendi akrabalarını aldılar. Şu an işçi arayan bir yer yok her yer dolu.
7 ayHem çalış hem üniversite oku, geç değil.
08 Yorumla
Soran7 ayTeşekkür ederim ama henüz kazanmadım, geçmişte kazandık aslında ama maddi imkansızlıklar nedeniyle bıraktım. Sonra askere falan gittim, bir süre işe girdim. O ara kaydım silinmiş. Şimdi hazırlanacak imkanım ya da yerim yok maalesef.
- 7 ay
Af gelcek diyolar, belki seneye çıkar.
Soran7 ayYok abi sanmam benimki silindi harç yatıramadığım için. Gelse bile yine silinecek para yatıramayacağım için.
Soran7 ay@Yaniir teşekkür ederim ben 3 kez kazandım sonuncusu açık öğretimdi.
Soran7 ay@Yaniir haklısın kanka da onu bile kazanacak bilgi birikimim yok şu an. Ortam da yok pek.
Gizli Üye(25-29)7 ayAynı durum 😞 ben de 20 yaşındayım
02 Yorumla
Soran7 ayUmarım ikimiz açısından da iyi şeyler olur
Cevap sahibi7 ayUmarım 🙏🏻🙏🏻
Gizli Üye(30-35)7 ayşu an var mı maddi imkan
01 Yorumla
Soran7 ayYok, doktora gidecek param bile yok. Hastalıklarım ağır olduğu için işe de giremiyorum zaten çevremde iş kalmadı.
7 ayÇıraklık yap
02 Yorumla
Soran7 ayÖyle çıraklık yapabileceğim bir yer yok zaten olsa da 24 yaşından sonra kim beni çırak diye alır
- 7 ay
😂😂😂
- Eğitim & Kariyer konusunda 360 cevap paylaştı.
7 ayKaç yaşındasın
01 Yorumla
Soran7 ay24 olacağım.
İki çalış paranı biriktir aonra yene oku ama geçme
04 Yorumla
Soran7 ayÇalıştım zaten ama az para alıyordum asgari ücretten az. Etrafımda iş kalmadı. Kiralık ev tutmam lazım iş bulabilmek için, başka yerlere gitmeliyim. Daha aileme de para göndereceğim her ay o da vat.
Soran7 ayTeşekkür ederim abi, Kayseri'de küçük bir ilçede yaşıyorum. Burada iş çok az. Normalde BİM'e başvurdum ama üni mezunu olmadığım için almadılar torpille başkasını aldılar. Ailem de beni başka küçük yerel markete soktu aylık 10-15 bin alırdım sigortasız 7 ay boyunca günlük 12 saat haftalık 6 bazen 7 gün çalışıyordum her gün eziyet gibi geçmesine rağmen ailem acımadı bir gün olsa bile. Mecbur çalıştım bende. Adam parti çalışanı olduğu için ceza da almadı.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat