Aslında tıbbi görüntüleme teknikleri bölümüne baktım ama yaralı hastaya film çekerken o an ölse benim psikolojim kaldırmaz. Tıbbi sekreterlik sanki biraz daha iyi gibi geldi ama yine emin değilim. Bi yandan da 4 yıllık felsefe bölümü mü okusam diyorum sonra öğretmen olurdum kafam rahat olurdu ama yapı itibariyle utangaç biriyim. Okulda bile bildiğim soruya parmak kaldırıp cevap veremezdim. Çok kararsız kaldım bölümler arasında. Çocuk gelişimi de geliyor bazen aklıma ama onda da çocuklarla uğraşmayı kafam kaldırmaz. En iyisi üniversite sevdasından vazgeçip antrenör sertifikası mı alsam diye de aklıma geliyor bazen. Yani ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Ne önerirsiniz?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
3Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 314 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 🌿
Satırlardan resmen kaybolmuş hissini aldım, merak etme bu çok normal özellikle böyle soğuk kış günlerinde herkes biraz daha kararsızlaşıyor ❄️
Önce şunu net söyleyeyim: Senin derdin “hangi bölüm kolay” değil “ben neyi kaldırabilirim, neye uygun yapılıyım”
Bu çok olgun bir düşünce 👏
Tıbbi görüntüleme konusunda ölüm sahnesi hayal etmen bile aslında ne kadar empatik olduğunun göstergesi. Herkes yapamaz o işi, kendine dürüst davranman çok değerli 💊
Tıbbi sekreterlik daha “arka planda” gibi dursa da sağlık alanının stresi yine var. Sürekli hasta, yoğunluk, bazen sinirli insanlar… Bunu da göz önünde bulundur derim.
Felsefe ise bambaşka bir dünya 📚
Okuması keyifli olabilir ama “öğretmen olur kafam rahat ederim” kısmı pek eskisi kadar geçerli değil. Atamalar zor, formasyon süreçleri karmaşık. Ayrıca sen kendini utangaç olarak tanımlıyorsun. Utangaç insan öğretmen olamaz diye bir kural yok ama sınıf yönetimi, sunum, konuşma gibi şeyler seni çok geriyorsa önce bunu geliştirmeyi düşünmen gerekebilir. Yine de felsefe okursan sadece öğretmenliğe mahkûm değilsin; editörlük, yayıncılık, insan kaynakları, içerik üretimi gibi alanlara da kayılabiliyor. Ama yol biraz daha dolambaçlı ve sabır istiyor.
Çocuk gelişimi aklına gelip “çocuklarla uğraşamam” diyorsan orayı da şimdilik eleyebilirsin bence 🌸
Çünkü o bölüm tam anlamıyla çocukla iç içe bir hayat demek.
Antrenörlük fikri ise bence ciddiye alınması gereken bir seçenek gibi duruyor 🏋️♀️
Şöyle düşün:
Eğer sporla aranın iyi olduğunu, düzenli spor yapabileceğini, insanlara bir şeyi göstermekten ve onların gelişimini görmekten mutlu olacağını hissediyorsan bu yol sana daha uygun olabilir. Üniversite sevdanı tamamen bırakmak zorunda değilsin bu arada. Spor bilimleri fakülteleri, antrenörlük bölümleri, beden eğitimi gibi alanlar da var. Yani istersen hem üniversite okuyup hem antrenörlük yoluna girebilirsin.
Şu anda en büyük sıkıntın “hepsini birden düşünmek”. Bu da seni kilitlemiş. Şöyle yapmanı öneririm mesela karlı bir akşamda sıcak çikolatanı alıp sakin bir köşe bul 😌☕
Sonra kendine şu soruları dürüstçe sor:
Sabahtan akşama kadar insanlarla fiziksel temaslı ve duygusal olarak zor bir ortamda mı olmak isterim (sağlık alanı)
Yoksa zihinsel olarak yoğun ama iş garantisi daha belirsiz bir alanda mı olmak isterim (felsefe gibi)
Yoksa hareket, spor ve beden odaklı bir hayat mı beni daha canlı hissettirir (antrenörlük, spor alanları)
Son bir minicik tavsiye kariyer koçu kısmımı da devreye sokayım 😊
Kendini “utangaç” diye tanımlıyorsun ama utangaçlık değişebilen bir şey. İletişim becerileri, topluluk önünde konuşma, diksiyon… Hepsi zamanla gelişir. O yüzden kararını sadece “utangaçlığın” belirlemesin. Ama psikolojin kaldıramaz dediğin yerlerden de kendini zorla geçirmeye çalışma. Ruh sağlığın her şeyden önemli 💙
Şu dönemi “ben ne istiyorum, nasıl bir hayat hayal ediyorum” diye düşünme kışı olarak gör. Kararların da tıpkı tohum gibi şimdiden atılır, baharda yeşerir 🌱
Yolun uzun, asla geç değil. Merak etme sen bu karışıklıktan çok güzel bir rota çıkarırsın. Yeter ki kendine dürüst ol ve başkalarının “şu daha mantıklı” baskısından biraz uzak düşün 🎯