DEHB ve Anksiyete Bozukluğu ile Meslek Sahibi Olabilir Miyim?

Stres seviyem kontrol edilemez durumda ve bu kendimi bildim bileli böyle. İşi, arkadaşlarımı, küçükken dersleri vs. hepte kontrolümün dışı seviyesine çıkar. Bazen stres seviyem çok yukarlara çıktığı zamanlarda elimde ve ayağımda su baloncukları gibi şeyler çıkıyor. Gece uyurken, gün içinde istemsiz sürekli çenemi sıkıyorum ve ağzımda ağrı oluşuyor. Kendim bilincimle ağzımı serbest bırakmaya çalışıyorum. Ayrıca başka büyük bir problemim var ve bu da küçüklüğümden beri olan bir şey. Odaklanma denilen şeyin tanımı benim vücudumda yok. Küçüklüğümden beri, biri bir şey anlatır 3 sn sonrası yok. Bir şey çalışmam lazım yok. Kitap okumak istiyorum, okurken bile sanki cümleler önümden akıp gidiyo ve bir daha bir daha bir daha okumam gerekiyor. En büyük sıkıntıyı da bu şeyler yüzünden KPSS’ye çalışırken yaşıyorum. Ders videosu izlerken dikkatim dağılıyor. Normalde ilgimi çekmeyen kalemin ucu bile dikkatimi dağıtıyor. Engel olamıyorum. Ayrıca deneme çözmem lazım mesela, mümkün değil düzgün bir çözme gerçekleştiremiyorum. Zaman tutmaya çalışıyorum. Zaman geriyor beni, zaten uzun sorulara odaklanamayan ben hiç odaklanamıyorum. Zar zor okusam da anlamıyorum, anlasam da çözemiyorum o an. Denemeyi bitiyor, ya bakim diyorum soruya, zaman sıkıntım yokken o gerginlik atılmışken, tek seferde çözüyorum. Örnek olsun matematikte (Geometri hariç)26 sorunun 24-25 ini çözebiliyorum. Ama Türkçe hariç, deneme sonunda da paragraf gibi uzun yazılara odaklanmak benim için çok zor oluyor. Bir şekilde derslere çalışsam unutmam çok kolay oluyor. Bunlara dayanarak DEHB be Anksiyete bozukluğum var diye düşünüyorum ama psikiyatriste gitmek istemiyorum. Çünkü iki seçeneğim var bu hayatta. Ya da şöyle anlatayım. Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum, 1.5 sene bir yerde çalıştım ama yeni mezunsan kendimi ileriye atamadım. Yeni şeyler öğrenemiyorum. Yapay zeka sayesinde bir şeyler yapıyordum. şu an o işte değilim, işsizim. Aksiyonlu hayat istemiyorum diye devlette çalışmak istiyorum. Önümüzde kpss var, bu sınav ile atanmak istiyorum, olmazsa polis olmak istiyorum. Çünkü artık hayata geç kaldım. Çıkmaz burada başlıyor. KPSS çalışacak olsam odaklanamıyorum, unutkanlık var özellikle tarih vs gibi daha sözel bilgili derslerde. Denemede anlattığım şeyler var falan. Bu yüzden ilaç tedavisi ile bu sorunlara çözüm sağlayabilirim belki diye düşünüyorum ama bir diğer sıkıntı şu, bilgisayar mühendisliği atamalarına bakıyorum sayısı az ve puanlar yüksek. Atamalar aşağı yukarı 85 puan ve üstü ile olmuş. Atama sayısını o kasar çok değil. Bir yerden de seçim öncesi P3 ataması bu. Kesenin ağzı açılır diye düşünüyorum. Atama sayısı artar hele bu seçimde. Sıkıntının diğer ucu burada başlıyor. Atanamazsam kısmında. Polis olurum diyorum. Eğer tedavi olursam, DEHB ve anksiyete için bu sefer polis olamayacağım. Yani öyleymiş öyle okudum. Yani ya direkt polis olacağım ve bu yaşadığım sıkıntılarla yaşayacağım ya da tedavi olup sınavı deneyeceğim. Onun dışında ne yaparım bilmiyorum. Fikri olan yardımcı olabilir mi? Ne yapabilirim?

Güncellemeler
5 ay
Aksiyonlu hayat istemiyorumdan kastım; iş hayatının aksiyonu değil, işten kovulma stresi
DEHB ve Anksiyete Bozukluğu ile Meslek Sahibi Olabilir Miyim?