Çalışmıyorum. Rabbim nasip ederse başlıcam arıyorum. Ama rutinim elimden geldiğince düzenli namaz kılıyorum. Güvercinlere bakıyorum. Evde spor yapıyorum. Akşamları yürüyüş bazen de kitap okuyorum. Ama bu aralar uyku sorunum var. Çok yorulmadığımdan sanırım uykum gelmiyor.
Ben çok zor bir süreç atlattım. Yani bildiğin ölüyordum. Niyet hep vardı. Namaza başladım o süreci atlattım. Baya toparladım kendimi. İnsan kendi içinde savaşırmış ya gerçekten o savaşı verdim. Kendime kavuştum. Şimdi aldığım kiloyu da verdim zihnim de ferah dğzenimi de kurdum. Tek kalan şey iş. Rabbim hayırlı bir iş nasip ederse daha da güzel bir düzen kuracağım inşAllah. Amin teşekkür ederim. Sadece hayırlı bir iş bulmak sporumu yapmak arkadaşlarımla bir kahve içecek vakit bulmak ve gezmek istiyorum. Nasip tabiki her zaman şükrederim ama işte insanlar da anlayış pek olmuyor. Ölümden döndüm ben ama hayatımı sorgulayabiliyorlar.
İmtihan, insan o noktaya gelmediği sürece anlayamayabiliyor Allah sana nasip etmiş geçmiş olsun, dünya hayatı pek kısa istediğimiz lezzeti burada alamayacağız madem asıl hayat ahiret o zaman öbür taraf için çabalamalı. Hem bizi yaratanı razı edip hemde asıl vatan cenneti kazanmalı
Evet ben o süreçte bir şey fark ettim biliyor musunuz. Dedim ki ; islam kalp Allahın mülkü sen onun rızasını almadan oraya kendi rızanla birini aldın. Yani Rab sevgisinin önüne koydun. Bu büyük bir hata. Bizler Rabbimin rızası için severiz. Ama ben o zamanle Rabbimin huzuruna bile çıkmadım. Ve biliyor musunuz o zaman maddi durumum da çok iyiydi. O sorundan sonra bir daha olmaz deyip parayı harcadım. Ama her gün yüreğimin üstünde bir ağırlık vardı. O para gittikçe azaldı. Şimdi hiçbir şeyim yok. Huzurluyum , mutluyum , ve en önemlisi sakin ve doğru düşünebiliyorum. Daima hayırlısını diliyorum. Başıma bir şey geliyorsa şükür diyorum. Dünyevi olan hiçbir şey bana tat vermiyor. Sadece 8 aydır devam ettiğim namaza aynı gayretle devam etmeye çalışıyorum. Bazen tam teslimiyetle kılıyorum bazen aklımda düşüncelerle bazen de erteleme isteğiyle ama bırakmıyorum. Ama şükür Rabbime sığınıyorum ve hayırlısın diliyorum. Çünkü artık gerçekten yeni sayfa açtım ve düzgün bir hayat yaşamak istiyorum.
Abi adınıza çok mutlu oldum, bende zenginlikten çok korkuyorum Allah nasip etsin istemem çünkü o noktada doğru kalabilmek çok büyük imtihan, namaz nasip olmuş inşallah da bundan sonra yine takvalı bir şekilde devam eder Allah dosdoğru yolunda dosdoğru bir şekilde ilerlemeyi nasip etsin size, en önemlisi son nefesi müslüman bir şekilde verebilmek bence en büyük imtihanı o can alınma kısmında vericez ve yaptığımız ibadetlerle inşallah irademiz güçlenir Allah o son anda mümin bir şekilde alır inşallah canı
Teşekkür ederim. Ben yıllarca çalıştım evleneceğim diye ama olmadı. O psikoloji de istemiyorum evlenmek deyip arkadaşlarıma çevreme harcadım. Kendimi hiç bozmadım. Bencil olmadım. Kibirli olmadım. Hani para bozmadı beni. Ama benim hatam şuydu birini sevmek Allahın rızasından gelir. Ben o rızayı unuttum. Ve namaz her dönemde kıldığım da oldu bıraktığım da. Ama biliyor musun , zenginlik nedir , hayatında sana inanan güvenen her ne yaşanırsa yaşansın bırakmayan ve sadakatla anlayış gösteren bir kişinin hayatında olmasıdır. Ben şuna inanırım ki birlik beraberlik olduktan sonra ev de alınır araba da. Önemli olan biriirnşze olan anlayıştır. Ben çok şükür namazımı düzenli kılıyorum. Genelde camideyim cemaatle kılarım. Bazen de niyet eder başka csmilere yürür oradalat da kılarım. Ama şimdi kuran a da alışkanlık yapmam lazım. Tecvitli olurdum ben. Ama gerçekten şu hayat bir rüya tek gerçek ise namaz ve kuran. Çok teşekkür ederim namazı bir ekmek su gibi hayatımda tutmaya gayret ediyorum. Bir iş bulup düzenimi de kurduğum da inşAllah daha güzel günler bekleyecek. Çok teşekkür ediyorum. İnsana ferahlık veriyorsunuz. Düşünceniz için teşekkür ederim.
Bende böyle bakıyordum tamamen yaslanabileceğim biri istiodum ama yaslandığında seni geri düşürmeyen bir tek Allah oluyor. Ben kula dayandım o da beni düşürdü, Allah hatırlattı en sağlam dayanağın kendisi olduğunu. Evlilikte de aceleye getirmemek lazım yine de tamamlamak lazım imanın yarısı. Sen ahlak a bak kardeşim, kişinin ibadeti de önemli ama onun kıldığı namaz kendine fayda verir, kul adaletli olacak yalan söylemeyecek ve Allah korkusu olacak senin için yapmayacak Allah için kendiliğinden yapacak bişeyleri neyse inşallah gönlünüzde olanı Allah hayrı ile size verir
Aynen katılıyorum teşekkür ederim. İnsan namaz kılarken bile niyeti önemli. Namaz dışında insanlara karşı davranışı duruşu hal hareketi karakteri de mühimdir. Evlilik imanın yarısını tamamlamıştı sağlar. Evlilik aceleye gelmemeli zaten. Çünkü ; evlilik büyük sorumluluktur. Olgunluk gerektirir. İnsan evlilikte anlayışlı olmalı ve eşine yardımcı olmalıdır. Anlayış olduktan sonra her şey bir şekilde hallolur. Birbirinize karşı saygı anlayış dürüstlük sadakat sevgi ve hoşgörü çok önemidir. Rabbim herkese gönlüne göre bir eş nasip etsin inşAllah 🤲 ama bilemiyorum işte genelde karamsar olabiliyoruz. Çünkü şu zaman da da pek kalmadı. Mesela ben çok isterim namaza davet eden eşim olsun. Beraber namaza kalkalım. Film de izleyelim beraber evi de temizleyelim. Kimi zaman beraber yemek yapalım veya kimi zaman istişare edelim. Bunlar güzel şeyler. Ama dediğim gibi hoşgörü nezaket dürüstlük anlayış bunlar önemli. Rabbime sığınıp hayırlısın dilemek gerek. O vaktini de zamanını da bilir. Ben artık öyle yapıyorum. Çünkü onlarca yanlışa düşüp pişman olacağıma sabreder o doğrunun vaktini beklerim.
Benim işim biraz kafa yorucu olduğu için biran önce eve gitmeye odaklıyım. Kısa bir süre dinlenip bir kahve yaparak dinlenme modu, ardından hazır akşam yemeğine geçiş oluyor, sonra ortalama 2 saat civarı uyku seansı yapıyorum. Ardından ertesi günün ders programına kisa bir göz atıp buraya geçiş yapıyorum.
24 yaş tam “işten gelip yorgun ruhunu toplama” yaşı 😊 Senin rutin çok normal hiç suçluluk hissetme, beynin dinlenmek istiyor çünkü 🧠✨
Ben genelde eve gelince önce bi çay demliyorum ya da kış günü ise salebimi yapıyorum ☕ Sonra 20–25 dakika telefonu kenara bırakıp müzik açıyorum, bazen klasik bazen caz. Biraz kızlarla sohbet biraz da kitap… Yüzümü yıkayıp bakımımı yapınca gün benden yavaş yavaş akıyor gibi hissediyorum ❄️
Kendine böyle minik akşam ritüelleri oluşturman çok güzel. Unutma bu tempo içinde en büyük yatırım dinlenmiş bir zihin ve kalp 💙