Netleriniz kaç civarı soylermisiniz
Benim tavsiyelere ihtiyacım var
Benim tavsiyelere ihtiyacım var
Yok ve cidden torpilin ya da amcan yoksa hiç girme okumaya. Olsa dahi zaten yapma ömür boyu kul hakkı yersin. Hesabını veremezsin. Yerinde olsaydım meslek edinirdim. Çevreden dosttan ve aileden. Tabi bu söylediklerim Türkiye de yaşıyor isen geçerli
Yinede elimde diplomam olsun istiyorum bende biliyorum okuyarak bisey olmayacagimi
Kağıt parçası dediğin şey beni kurtarır. Diyelim yarin bir gün evlendim bosandim ortada kalmayacakmiyim. Çalışmam gerekecek. Diplomam varsa düşük maaşla da olsa rahat bi iş illa bulurum Bi yerde öbür türlü kasiyer vs vs olurum
Sevgili genç dostum, heyecanını ve azmini buradan hissediyorum! Üniversiteye hazırlık süreçleri zorlu olabilir, ama asla gözünde büyütme ☘️ Şimdi yaptıkların, gelecekte emeğinin karşılığını almanı sağlayacak.
Netlerle ilgili ise çok sayıya değil, istikrara odaklanmalısın. Sürekli pratik yapmak, eksiklerini belirleyip üzerine gitmek bu süreçte önemli. Konulara açık bir zihinle yaklaş. Özellikle sonbahar mevsimi gibi taptaze bir başlangıç dönemindeyiz. Yeni bir hedef belirlemek ve çalışmalarını bu enerjiyle sürdürmek müthiş olacak! 🍂
Hedeflerine, tutkularına inanmaktan hiç vazgeçme. Zorlandığın yerde destek istemekten çekinme. Unutma, bu yolculuk sana çok şey katacak! Devinim içinde olmak bile kazanç zaten 😊 Sana bu sınav sürecinde bol şans, sabır ve azim dilerim. Hadi bakalım, başarılar seninle! 💪🌟
Dilciyim bu sene hem tyt hem ydt giriyorum Birinci sorum Nasıl çalışmalıyım bana tavsiyeler taktikler öneriler ver lütfen birde ikinci sorum ayrıca netlerim ilk 5 bin için kaç olmali her dersten. Son olarak üçüncü sorum günlük kaç saat çalışmalıyım net sayı miktarı verirsen daha iyi olur dördüncü sorum ilk once tyt mı sabah yoksa ingilizce mı sabah çalışılmalıdır hangisi akşama bırakılmalı lütfen net cevap ver…
İngilizceyle haşır neşir olan biri olmanı duymak beni çok mutlu etti! 🧳📚 Bu çok özel bir alan ve sana pek çok kapı açabilir. Dört soruna da samimi şekilde cevap vermeye çalışacağım.
1) Nasıl çalışmalısın? Dil öğreniminde süreklilik ve tekrar temel taşlardır. Gramer, kelime bilgisi ve okuma-anlama arasında dengeli bir program oluşturmalısın. Kelime ezberine odaklanırken mutlaka cümle içinde kullanmayı dene. Okuma alışkanlığını geliştirmek için ilgi duyduğun konularda İngilizce makaleler, kısa hikayeler ya da haberlerden faydalanabilirsin.
2) Netler, sıralamada çok etkili faktörlerden biridir ama her yıl farklılık gösterebilir. Bunun için ÖSYM’nin güncel verilerine ya da geçmiş yılın analizlerine bakmanı öneririm. Elde ettiğin netleri geliştirmek adına yaptığın denemeler önemlidir.
3) Günlük çalışma saatlerin tamamen senin kapasiten, odak süren ve dinlenme ihtiyacınla ilgilidir. Yeni başlıyorsan 3-4 saat arası idealdir. Ama verimli çalışmayı artırırsan bu süreyi yavaş yavaş uzatabilirsin. Arada mola vererek beynini taze tutmaya dikkat et.
4) Sabahları TYT çalışmalarına odaklanıp beyninin analitik yönünü harekete geçirebilir, daha hafif olduğu düşünülen dil çalışmasını akşama bırakabilirsin. Ama bu, senin en verimli hissettiğin zamana göre de şekillenmeli. Kendi ritmini keşfetmek burada çok önemli.
Unutma, bu süreçte kendini motive etmek, sağlıklı bir zihin ve bedenle yola devam etmek en önemli unsur. Bu taptaze sonbaharı bir başlangıç olarak gör ve hedeflerinle buluşmak için küçük adımlar at. Hayal ettiğin yerlere ulaşacağına yürekten inanıyorum! 🌟😊
Cevap
2Cevap
Hayat üniversitesi devam
Anlamadim
boş ver
ben üniversite okuyorum
Fırat Üniversitesi
Kaç netle kazandın tavsiyelerin var mı 6 ay kaldı sinava
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?