Eşimin ders motivasyonunu nasıl sağlarım?

Arkadaşlar ben eşimle 1 senelik evliyim. Polis memuruyum eşim de özelde öğretmenlik yapıyordu. Çok yorulduğu için bu günlük yaşantımızı çok etkiliyordu. Ben de bu sene işi bırakıp kpss çalışsın diye direttim. O evde çok sıkı bir şekilde ders çalışırken ben de işe gidip geliyorum. Bu ara onu çok mutsuz görüyorum bir türlü de güldürmedim. Boş anlarımda onunla spor yaptım, sevdigi tatlılardan yaptım. Vücut geliştirmeci kendisi ona güzel güzel kaliteli dolapta kuzu besliyoruz yani evde ona her türlü güzel şartı sağlamaya çalışıyorum. O da bugün geldi evin erkeği bu duruma düşmemesi lazım sana yük oluyorum işe geri dönücem dedi. Ben de hayır dedim hedeflerimiz var ne demek yük oluyorsun dedim aramızda lafı bile olmaz şu paranın senden kıymetli mi dedim beni dinlemedi. Şu anda da ceketini alıp evden çıktı. Ben de ağlamanın eşiğindeyim. Onu çok seviyorum bu şekilde aramizin bozulmasını istemiyorum. Atanamayan Alcaponem :( evimin direğini ne hale getirdiler ya :( pamuk gibi eşim oldu stres topu. Acaba diyorum herifi çalışmaya zorladım benim yüzümden mi oldu. Arkadaslar ne yapayım bana bir fikir verin 😪
Eşimin ders motivasyonunu nasıl sağlarım?