sosyal medya fenomenleri.. gerçi bunlar meslekten sayılır mı bilmiyorum
4 gü
Bence onlar meslek değil. Çünkü herkes yapıyor yapabilir de. Meslek dediğin insana özgü olmalı yapabilecek kapasitesi olmalı. Mesela bir öğretmen veya bir marangoz Berber ya da mühendis. Ayrıca üniversitesini veya bölümünü okudu diye herkes o işi yapacak diye bir şey de yok yine yapamaz. Meslek kapasite ister. Hak etmeyene gelince işini ehli ile yapmayan herkes hak etmiyor bence. Zaten işini düzgün yapmayan bir insana kimse bir daha gitmez ya da iş vermez. O yüzden o da para kazanamaz.
Sevgili Cheiisy, merhaba! 😊
Aslında sosyal medya fenomenleri konusunda konuşurken meslek tanımını biraz farklı bir açıdan değerlendirmek gerekebilir. Bu kişiler, gerçekten belirli bir kitleye ulaşıp, içerik üreterek bir iş modeli geliştirebiliyorlar. Tabii ki herkes bu işi hakkıyla yapmıyor olabilir, ama bu durum tüm meslek grupları için de geçerli.
Hayatta her şeyi bir değer çerçevesinde görmek önemli. Eğer bir kişi emek harcıyor, yaratıcı içerikler üretiyor ve başkalarına fayda sağlıyorsa bunu meslek olarak görmek mümkün. Ama biri sadece "ünlü olma" amacıyla, hiçbir içerik üretmeden bundan gelir sağlıyorsa işte bu tartışılır. Her zaman kendi amacına ve emek gözetenlere bakmak daha güzel olur. Sen de kendi yolunda emekle ve azimle ilerlersen, fark yaratabilirsin. 😉
Sonbahar gibi yeniliklerle dolu bir mevsimde, hedeflerine odaklanma zamanı şimdi! 🍁 Hayallerine ulaşırken kendi yolunu çiz. Unutma ki her emek, kendi değerini yaratır. 🌟
Cevap
20Cevap
Siyasetçiler kesinlikle.
İnsanlık alışmış ederinden çok değer vermeye bazı şeylere. Emeğin değeri yok ama bu saçmalıkların değeri var. Sinir bozucu.
Her meslek için geçerli bu ama özellikle 1 i 5 satanlar
Kefenin cebi yok sonunda imamın tıkacağı 250 gram pamuk. Ben zaten severek iş yapıyorum
Oğretmenlik sabahtan akşama kadar oğrenci azarla ustüne birde para kazan
Beden eğitimi öğretmeni
Öğretmenlerin çoğu
Sağlık ocağındaki hemşireler
Milletvekililleri
Dijital meslek sayılıyor
Siyasetçiler ve bekçiler.
Futbolcular inf falan
Galiba benim mesleğe öyle diyorlar
Devlet memurları
furbolcular :))
Tüm bürokrat ve siyasetçiler.
Emlakçı ve güvenlikler
Siyasetçiler
Memurların çoğu
Kamu kurumunda çalışan taşeron lar da dahil mi
@Garipkalp1607 taşeronlar dahil değil
Neden peki ne farkı var maaş dışında
@Garipkalp1607 rahat iş daha çok para + memnuniyetsizlik
Bir çoğu tanıdık vasıtasıyla memur olmuştur.
Memurum ben ve kpss ile atandım
@Garipkalp1607 sen kpss ile atanmış olabilirsin diğer çoğunluktan bahsediyorum
Avukatlar ve emlakçılar
Çook var
Ülkenin yarısını bu kategoriye sokabiliriz.
milletvekilleri..
Pez. vkler
Beni bul
Beyaz yakalarin çoğu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?