Askerler neden kendilerini özel insanlar sanıyorlar?

Adam 44 yaşında, bana yazma dayı diyorum gelmiş "Ülkeyi koruyacak asker kalmadığında, kahraman dersin" diyor.

Askerlikte her meslek gibi meslek değil mi? Seçmeseydiniz bu mesleği? Sanki gönüllü askerlik yapıyor gibi ne bu tavır? Bu sizin seçtiğiniz işiniz lan diğer her meslek gibi siz de para kazanıyorsunuz siz bundan. Siz niye kendinizi çok önemli sanıyorsunuz?

Çoğunuz da abazansınız bu arada. Ülkeyi koruyun diye yalvarmadık, ülkeyi koruyorsunuz diye tüm kadınların bacaklarını ayırıp sizi beklemesi gerektiği fikrine nerden kapıldınız? Yettiniz yani cidden artık.

Doktorlar nasıl ki insan hayatını para için kurtarıyorsa, siz de ülkeyi para için koruyorsunuz.

Güncellemeler
6 ay
Sorunun detayına bakmadan bana askerlik mesleğini güzellemenizi anlayamadım?
Ben "Askerlik mesleği" hakkında bir şey söylemiyorum farkındaydanız. Bu askerlerin karı düşkünlüğünü ve bu abazanlıklarına mesleklerini öne sürerek, kendilerini haklı gördüklerini söylüyorum.
Bir askere "konuşmak istemiyorum" dediğinizde "ben vatanı koruyorum" diyor. Eee napalım yani her gördüğümüz askere "sen vatanı koruyorsun, al" deyip soyunalım mı?
Yorumlarda vatan millet Sakarya aşkı sergilemeniz ne alaka?
Askerler neden kendilerini özel insanlar sanıyorlar?