İşten çıkarken yeni iş bulduğumu söyleyip mi ayrılsam yoksa kafamı dinlemek istiyorum mu desem?

Benim şu an çalıştığım iş yerinde eğer ihtiyacın varsa kıdem tazminatını veriyor eğer işten kendin çıksan bile kıdem tazminatını veriyor ama işten bir iş bulup çıkarsan kıdem tazminatını vermiyor ben de şimdi bundan bir ay önce patronumdan tazminat istedim ihtiyacım var diyerek o da bir dahaki ay veririz dedi ben de bu süre içerisinde bir iş buldum ve bu işe iki veya üç hafta içerisinde başlamam gerekiyor şimdi patrona söylüyorum sürekli erteliyor iş buldum hadi bir an önce ver de diyemiyorum çünkü iş buldum bu yüzden işten çıkacağım dersem tazminatı vermez. Annem diyor ki kafa dinleyeceğim evde oturacağım diyerek işten çık hiç kimseye söyleme en yakın çalışma arkadaşını dahi söyleme diyor ama ben böyle bir yalanı sürdüremem bu kadar bir yalan söyleyemem detaylandıramam çünkü sorarlarsa nasıl geçineceksin işte neden böyle bir karar aldın boş ver alma böyle bir karar izne çık gibi gibi şeyler derler ben de bu kadar sorular karşısında cevapsız kalırım. Ama nazar değer diye de kimseye anlatamıyorum. Annem diyor ki tazminatı alsan dahi söyleme evde yatıp kafa dinleyeceğim de işten çık diyor. ben diyorum ki girişimi hiç yapmayın iş buldum diyim diyorum annem de öyle deme sonra aran kötü olur bak tazminat almak için yalan söyledi falan derler aran bozulmasın kafa dinleyeceğim evde yatacağım de diyor

Güncellemeler
6 ay
Arkadaşlar ben doğruyu söylemeye karar verdim. Daha sonra buraya gelmeye yüzüm olsun diye. Açık kapı olarak kalsın istiyorum çünkü hepsi çok iyi insanlar arada bir ziyarete gelirim. Benim burdan çıkmak istememin tek sebebi imkanları daha iyi olan bir yer bulmuş olmam.
İşten çıkarken yeni iş bulduğumu söyleyip mi ayrılsam yoksa kafamı dinlemek istiyorum mu desem?