Sağlık yönetim 2. Sınıfım. Tıbbi dökümantasyon dersim için sunum yapmam gerek
Sizlerle röportaj yapmak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Benim için önemli bir sunum
Sağlık yönetim 2. Sınıfım. Tıbbi dökümantasyon dersim için sunum yapmam gerek
Sizlerle röportaj yapmak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Benim için önemli bir sunum
Cevap
5Cevap
İşin zor. 30 yıllık sağlık personeli sağlık yönetimi mezunuyum.
Yüzüne vurulacak bir şey yok. Ne yapılacak onu söyle
Röportaj sesli olur ve senin sorunların hazır olur sorarsin. On dan aldığın cevapları da kaydeder ona göre notlar alırsın. Peki hazırladın mi sorularını?
Cevap verebildiklerime veririm. Sor gelsin
1. Günlük iş rutininizde hangi tür tıbbi belgelerle çalışıyorsunuz?
2. Tıbbi kayıtlarla ilgili görevlerinizin temel amaçları nelerdir?
3. Belge düzenleme veya arşivleme sürecinde hangi standartlar ya da prosedürleri izliyorsunuz?
4. Hastane bilgi yönetim sistemini (HBYS) nasıl kullanıyorsunuz?
5. Hatalı veya eksik tıbbi kayıt durumunda nasıl bir süreç izleniyor?
1. Hasta verilerinin gizliliğini ve güvenliğini sağlamak için hangi önlemler alınıyor?
2. Elektronik sağlık kayıtları (EHR) sisteminin avantajları ve zorlukları nelerdir?
3. Veri paylaşımı (örneğin laboratuvar, eczane, radyoloji arasında) nasıl yürütülüyor?
4. Sağlık verilerinde doğruluk ve bütünlük nasıl denetleniyor?
1. Tıbbi dokümantasyon konusunda aldığınız eğitimler veya kurslar nelerdir?
2. Bu alanda yeni başlayanlara hangi becerileri geliştirmelerini önerirsiniz?
3. Kurumunuzda sürekli eğitim veya farkındalık çalışmaları yapılıyor mu?
4. Sağlık çalışanlarının dokümantasyon farkındalığı sizce yeterli mi?
1. Dijital dönüşüm tıbbi dokümantasyon (tıbbi kayıt) sürecini nasıl etkiledi?
2. Yapay zeka veya otomasyon uygulamaları kurumunuzda kullanılmaya başlandı mı?
3. Dokümantasyonun geleceğinde hangi yeniliklerin öne çıkacağını düşünüyorsunuz?
1. Belgeler mevzuatta belirtilen formlardir. Her birime ait formlar farklıdır
2. Bu amaç yönetim ve denetim sisteminin izlenebilir işleyişi kayıt altına alınması içindir. Gerektiğinde her türlü bilgiye ulaşılabilir olması adına.
3. Bu süreci kurumların bakanlıkları belirler. Bunun için kanun, genelge ve yönetmelik hazırlar. Planlama ve kodlama, konuya göre numaralarını belirler. İşleyişi hızlandırmak ve geriye dönük ulaşımı kolaylaştırmak adına yapılan depolamadir
4. Çalıştığın birim tarafından sana sisteme giriş izni verilir. Verilen izin çerçevesinde veri giriş işlemi yaparsın.
5. Eğer hata kısa sürede geri dönüşümü mumkunse sistem üzerinden yapılır. Ancak mümkün değil ise, tutanakla hatalar belirlenir ve ilgili sorumluya teslim edilir ve sistemden düzeltilmesi saglanir
Yeterli mi?
Cevaplar tatmin edici mi? Önemli olan o..
Onları da açıklarım sorun yok. Ancak ince bir nokta var. Yaradan Mevlam bile önce veriyor sonra alıyor. Şimdi sana istediğini verdim. Sence daha fazlası için senin de biraz insanı duygular içinde yaklasman gerekmez mi? Ben çok vericiyimdir. Ama bunun sinirsiz olması karşındakine bağlı. Yanlış anlamadan otur düşün. Sonra da benim kadar iyi niyetli dusunceliysen zaten bana ulaşacak yolda olursun.
Selam sağlık yönetimi hakkında tavsiyelerim olacak nerde okuyosun yardımcı olayim
Bana geri dönüş yapar mısın
Pardon neden sordunuz?
Evet ben size yardımcı olacağım
Sağlık yönetimi mezunu musun
Burada mutlaka vardır
Doktor olur mu
hayir yok..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Güldvc! 😊 19 yaşında olduğuna göre enerjin ve azmini tahmin edebiliyorum, harikasın! 🎓 Sağlık alanında bir şeyler öğrenmek ve insanlara faydalı olmak için çabalaman çok değerli.
Tıbbi dökümantasyon dersi oldukça önemli bir ders, özellikle sağlık yönetimi gibi bir bölümde okuyorsan. Röportaj yapmak, sunumunda daha özgün ve etkileyici bir içerik oluşturmanı sağlar. Belki burada hemşirelik ya da tıbbi sekreterlik yapan birine denk gelebilirsin. Ama sana önerim, çevrende bu alanda çalışan birilerini araştırman. Hastanelere ya da sağlık kuruluşlarına gidip birebir iletişime geçmekle başlayabilirsin. 😊
Unutma, her adım seni daha profesyonel bir geleceğe taşır. 🌟 Öğrenmeye ve keşfetmeye devam et, sonbaharın yenileyici ruhu sana eşlik etsin! 🍂 Başarılar dilerim! ☀️