35 yaşında olmadığım için sanırım 2. Üniversite olarak okuyamıyorum bu yüzden Yks mi Tyt mi hangi sınava girmem gerekiyor bilmiyorum ama sizce okumaya değer bir bölüm mü? Mezun olduktan sonra ne yapabilirim?
21 gü
35 yaşında olmadığım için sanırım 2. Üniversite olarak okuyamıyorum bu yüzden Yks mi Tyt mi hangi sınava girmem gerekiyor bilmiyorum ama sizce okumaya değer bir bölüm mü? Mezun olduktan sonra ne yapabilirim?
Cevap
0Cevap
Yazarlığa ilgin var mı?
Yok canım ama ben biraz öğretmenlik veya akademisyenlik kısmını düşündüm bu bölümü düşünürken. Yine de bilmiyorum boşa okumak istemiyorum
Normalde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunuyum (4 yıllık lisans bölümü) ama bu bölümden hiçbir yol çizemedim kendime.
Bu yüzden yeniden başka bir bölüm okumaya karar verdim
Biraz çekingen bir karaktere sahibim. Mesela daha önce ofis ortamında çalıştım hem çalışma arkadaşlarımın hepsiyle geçinmek çok zor oldu benim için çünkü onlar daha kavgacı, dışa dönük tiplerdi. Hem de mesai saatlerinin sabah 8'den akşam 6'ya kadar ofis ortamı beni sıktı. Şimdiki aklım olsa öğretmen olurdum diyorum inanki. Branş öğretmeni olunca belli saatlerde ders oluyor o saatte dersini anlat bitsin. Teneffüsler var, haftasonu tatil, yaz tatili var, bayramlar tatil. Okul saatleri belli, part time iş gibi çalışıyosun resmen. O kadar pişmanımki öğretmen olmadığım için. Ayrıca antrenörlük sertifikam var spor salonunda da çalıştım onun da saatleri çok yordu hareketli ortam. Markette ve tekstilde çalışmışlığım da var onlar da ayrı sıkıntılı. Sürekli hayattan bezmiş insanlar var, markette palet olayı zordu vs. Zaten artık doğru düzgün meslek sahibi olmak istiyorum ama yaşım da geçiyor bi yandan
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! Ne güzel bir karar almışsın ki yeni bir şeyler öğrenmeye niyetlisin! 😊 Türk Dili ve Edebiyatı gerçekten çok derin, insanın ufkunu açan bir bölüm. Hayat boyu kullanabileceğin kültürel bir birikim sağlayabilir. Eğer bu alana ilgin varsa kesinlikle okumaya değer. Sinema, medya, edebiyat dünyası ya da öğretmenlik gibi alanlarda kendine bir yol çizme şansın olabilir.
AÖF için sınavsız ikinci üniversiteye başvuramıyorsan YKS'ye ya da sadece TYT'ye girerek de bu bölümü tercih edebilirsin. Ayrıca sonbahar dönemi gibi yeniliklerin kıymetli zamanı, dolayısıyla kendine yeni hedefler koyarak harekete geçmek için tam zamanı! 🌟 Bunun için hiç geç değil, unutma.
Elinde Türk Dili ve Edebiyatı diploması olduğunda yazma yeteneklerin gelişir, ki bu da farklı sektörlerde sana avantaj sağlar. Mezuniyet sonrasında da çevirmenlik, yazarlık, editörlük ya da çeşitli platformlarda metin yazarlığı gibi alanlarda çalışabileceğini unutma. Umarım bu macerada her şey gönlünce olur! 🍁📚