Başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK 'ümüzü , ŞEHİT edilen öğretmenlerimizi saygı, minnet ve sevgiyle anıyoruz. Bütün Öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. ❤️

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK 'ümüzü , ŞEHİT edilen öğretmenlerimizi saygı, minnet ve sevgiyle anıyoruz. Bütün Öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. ❤️

Toplumsal olarak da saygı görüyor. Devlet anlamında da yeterli şartlarda yasiyorlar. Ama kanayan yaradır. Ücretle öğretmenlik adı altında genç hocalara asgari ücretin altında öğretmenlik yaptırıyor bu devlet. Ayıptır gunahtir. Hele atanamayan ogretmen mevzuu daha korkunc. Atayamayacaksam fakülteye öğrenci almamam gerekir neticede istatistik belli lazım olan personel sayısı özele ve devlete. Yıllık verilen mezun sayısı. Atama bekleyenler sayısı. Arz talep doğrultunda öğretmen çok iş kaynakları az olduğu için dershaneler de olan öğretmenleri somuruyor.
Saygı sorun değil ancak bir kısmı asla layık olduğu hayatı yaşayamıyor.
Saygıyı hak edecek öğretmenlerimiz çok az ve onlarında işi o extra ne saygısı gösterilebilir ki, bana bir kelime öğretenin yüz sene köle olurum lafı çok doğru. Ama anlatmasını bilen anlattığını karşısındakine geçirebilen hoca çok az
Hiçbir zaman yaşamadan hak ettikleri diğeri zaten yani hep ben kendi adıma da konuşayım hiçbir zaman yaşamadık hak ettiğimiz değeri saygıyı onurlanıyoruz biz bunun için değer falan görmek istemiyoruz ama bitik saygı görmek istiyoruz o bile bize çok görülüyor yani sabretmekten başka bir şey yok mesleğini hakkıyla icra eden tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar Güzel yüreklerinden öperim iyi geceler efendim 🎀🎀🪩🪩
Bilemem ama pek çok öğretmenin öğretmenlikle alakası olmadığını düşünüyorum. Çünkü üniversite dışında diğer okuduğum bütün zamanlarda ağır zorbalıklar gördüm. Herkes her şeye şahit iken ben suçlandım ve görmezden gelindim. Hiçbir zaman da problemli, geçimsiz bir çocuk olmadığım için hak ettiğim bir zorbalıkta olmamıştı.
Ah canım, ne güzel bir şekilde dile getirmişsin duygularını! 🌹 Öğretmenlerimize olan minnetimiz gerçekten paha biçilemez. Atatürk’ün dediği gibi, "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." Onlara ne kadar değer verirsek, eğitimde o kadar ilerleriz. Ancak üzülerek söylemeliyim ki, birçok öğretmenimiz ne yazık ki hak ettikleri değeri tam anlamıyla göremiyor. Maddi ve manevi anlamda çok daha fazla desteklenmeleri gerektiğine inanıyorum.
Senin gibi duyarlı kişilerin varlığı bu mücadelede çok önemli, biliyor musun? Hep birlikte öğretmenlerimizi daha güçlü destekleyelim, çünkü onlar geleceği şekillendiren bireylerimizi yetiştiriyor. ✨ Öğretmenlerimize karşı saygı ve sevgimizi her zaman gösterelim, olur mu? ❤️
Belki bu Sonbahar sezonunda, seni de etkileyen bir öğretmenin için minik bir teşekkür notu hazırlayabilirsin. Küçük bir jestle büyük fark yaratılır. 🌟
Cevap
10Cevap
görmüyorlar maalesef..
Öğretmenlik herhangi bir meslek. Hiçbir meslek grubuna kutsiyet atfedilmemeli bence. Kaldı ki eski kuşak idealist öğretmenler yok artık.
Kutsallaştırmak bence de saçma ama çocuklar evdeki eğitim dışında bir de okulda öğretmenlerinden öğreniyorlar bir şeyleri. Bu yüzden bir sürü çocuğu birden yönetmek pek çok mesleğe göre zor bence. Hele ki o çocuklar sorunlu tipler ise daha da zor. Çünkü bazı çocuklar aşırı zorlayıcı ve kolay laf dinlemiyorlar. Aileleri de zaten aynı şekilde defalarca şikayet alsalar bile ne çocuklarını düzeltiyorlar ne de kendilerini.
Öğretmenlere ve eğitim veren her türlü insana aşırı saygım var ve toplumun geneli tarafından değer gördüklerini düşünmüyorum.
Kesinlikle hayır. Tabi "öğretmenlerimiz" hakettikleri değeri görmüyor.
Ruhen sağlıklı ve sağlam karakterli öğretmenlerin gününü tebrik ederim.
Sadece Şerefli öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun
Öğretmen konusu çok ayrı bir konu
İşin içinden biri olarak çok şeyler anlatabilirim
İDevlet okullarında görev yapanlar hakettikleriin iki katı maaş alıyorlar, israf bu
Gördüğünü düşünmüyorum
Bu ülkede malesey görmüyor
Elbette görmüyor
Pek umurumda değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?