Evet.
Hayır.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Hayır, keşke olsa.. Hala atanamayan kaç bin öğretmen var. Öğretmenlik şaka değil çoğu insanımız kavrayamıyor. Güçlü bir eğitim sistemi kadına şiddeti bile azaltır.. Nasıl? SORGULAMA SİSTEMİ'ni bir getireceksin, çocuklara sorgulamayı öğreteceksin. Bizde ezbercilik var ve sistem yok,.. yok denecek kadar az. Her hükümet kafasına göre bir sistem uyduruyor. 11 yılda 8 defa sistem değişikliği mi olur? Şimdi ben Avrupa' da doğdum (iyi git orada yaşa diyecek olanlar gelmesin) orada adamlar sistemi yapmışlar oturtmuşlar. Sıkıntı yok. Ne fazla üniversite var ne mezun. Türkiye'deki işsizlik sorunlarının en büyük nedenlerinden biri de üniversitelerin çokluğu. Fazla mezun verirsen ihtiyaç fazlası doğar ve yine sistem diyeceğim ama tıkanır. Akarsu yolları tıkandı. Hollanda'da adamlar 1 sene öncesine bakıyor, tamam diyor bu sene 3 avukat öğrencisi mezun edelim 1 sene sonra 11 falan.. Eğitim herşeydir. Sorgulamacı vir sistem getirmezsen ne adalet olur ne ekonomi.. Düşünmeyen, liyakatsiz ve pado tüketen toplum haline gelirsin.. Aslında konu çok geniş bitiremedim 😅Soru çok güzel 👍😇
Türkiye de belli bir sistem olmadığı için değer verilmiyor.
En büyük sorunlar ;
➡️ Okulu bir türlü bırakmayan yaşlı hocalar. Ya bı salin ya. Tabi para tatlı 5-6 bin parayı alamam diye emekli olmuyor. Devletin öğretmenleri 50 yaşında asgari ücret ile emekli etmesi lazım ❗ adam zaten bu para bana yetmez diyorsa da devlet diyecek kardeşim millet nasıl geçiniyor. Sana o kadar yıl verdiğin parayı naptın. Hadi yallah.
➡️ Sırf bu ihtiyarlar okulu bırakmıyor diye genc dinamik hocalar aç kaliyor mesleksiz kalıyor. Limonculuk yapıyor. Peki suçlu kim? Sistemsiz hareket edemeyen 50 üstünü kovamayan devlet mi? Aç gözlülük yapan ihtiyar hocalar mi? Çok mezun veren üniversiteler mi? İş. Bulamayan gençler mi?
Bazı öğretmenler hak ettikleri değeri görmüyor, bizim işte öğretmen dediğin böyle olur diyeceğimiz öğretmenlerimiz var ama hiçbir işe yaramayan, çocukların hayatını karartaran, kibirli, bencil öğretmen sayısı da azımsanacak gibi değil.
Şu anki öğretmenlerin büyük bir kısmı kullandıkları ünvanın adını kirletiyor. Böyle insanların değer görmeyi hak ettiğini düşünmüyorum, onlara değer verince eğitime değer vermiş olmayacağız çünkü eğitime değer öğretmenleri yücelterek değil, zaten yüce insanların öğretmen olmasını sağlayarak verilir. Biz bunun için çok geç kaldık bunun da bedelini ülke olarak ödüyoruz.
Türkiye'de kim hakettiği değeri görüyor ki?
Cevap
16Cevap
Verilmiyor, ama onlar öğretmen oldukan sonra öğrencilerine değer vermiyor. Üniversite okulundaki hocalarımızın bazıları daha profesör olamamış ama derste anlatacak kitaplarda kendi kitaplarını aldırtıyorlar bize. Halbuki onlardan çok daha iyi hocaların kitapları varken... böyle insanlar işte. Bunu kime anlatsam, bizim üniversitede de aynı diyorlar.
Artık öğretmenler hak ettiği değeri kesinlikle görmüyor. Çoğunluk öğretmene bilenmiş durumda. Sanki çocukları övdükleri meslek olan doktor ve mühendis olabilmelerinde öğretmenin hiç katkısı yokmuş gibi davranıyorlar.
Bir öğretmenlik bölümü bitirerek. Benim değil meslektaşlarim gerçekten verilmediğini bahsediyor. Ben okul öncesi öğretmenliği bitirdim. Ailelerden iyi tepkiler alıyoruz genelde hepsi üzerimize titreyen iyi insanlar. Ama farklı branşlardaki hocalarımm hele özel okulda bazen veliler tarafından azarlanip tehdit bile alıyor yok sen niye oğluma o sozluyu verdin çocuğunda terbiye olmayan oturup dersi dinlemeyen tiplerin aileleri
Türkçe ve Matematik branşı haric diğer öğretmenler çöp ingilizce dersiymiş 12 senede how are you dan başka bişi öğrenemiyorlar koy oraya okul hademesini açsın netflix dizisi her ders daha yararlı olur ingilizce öğretmeni de gitsin tuvaletleri yıkasın.
Öğretmenin herhangi bir otoritesi, yaptırımı, söz hakkı, saygınlığı kalmadı maalesef.
Gereğinden fazla değer veriliyor. Özellikle devlette memur olanlara.
Ülkemizde öğretmenlerin itibarları ayaklar altında aldıkları maaşlardan zaten ne kadar değer verildikleri ortada ha bana göre çok azınlık bi bölümü değeri hiç hak etmiyo oda ayrı bi konu.
Öğretmen öğrencinin karşı çıkıp HAWALI olduğunu sandığı bir objeden başka bir şey değil bu ülkede
Ülkemizde en çok değer verilen meslek dalları şunlar:
- Polis
- Bekçi
- İmam
Ülkemizde hak ile ilgili olumlu bir cümle kurmak bile imkansız oldu.
En azından 2023'e kadar...
Verilse eğitim sistemi bu kadar kötü olmazdı.
Hayır verilmiyor. Artık değeri iyice bitirildi.
Öğretmen enflasyonu var ülkede
Verilseydi egitim yerlerde olmazdi.
Hayır maalesef ki görmüyor
Bu ülkede ne iyiler ne de kötüler hak ettiği değeri asla görmedi göreceğini de zannetmiyorum.
Çoğu öğretmen olmayı hsketmiyor
Kotu Yetiştirilen öğretmen ve aynı zamanda vasat bir eğitim sistemine sahibiz
Ülkemizde hiçbir meslek gereken değeri görmüyor.
Ülke de genel olarak insana değer verilmiyor ki.
Evet.
Evet daha ne olsun
öğrenciye deyer veren deyer görüyo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?