Is bulamiyorum diye vasifsiz isci olarak basla diyorlar.
Ölürüm daha iyi. Eşek gibi calistim makine muhendisi olmak icin.
Ben is begenmiyorum.
Is bulamiyorum diye vasifsiz isci olarak basla diyorlar.
Ölürüm daha iyi. Eşek gibi calistim makine muhendisi olmak icin.
Ben is begenmiyorum.
senin hissettiğin bu öfke, kırgınlık ve hayal kırıklığı tamamen anlaşılır. İnsan yıllarca çabalayıp, sabahlara kadar ders çalışıp, sınavlardan geçip bir meslek edinir. Bir kimlik kurar. Ve sonra dışarıdaki dünya “başla vasıfsız işte, ne olacak” diye omzuna dokunup geçince insanın içi yanıyor. Bu küçümsenme hissi, “ben boşa mı okudum?” düşüncesi çok ağırdır. Bu bir “iş beğenmeme” değil… bu kendini değersiz hissetmeme karşı bir tepki.
Ama şunu da söyleyeyim: Bu durum senin suçun değil. Türkiye’de mühendislikte iş bulmak birçok dönemde zorlaştı. Bu, senin yetersiz olduğun anlamına gelmiyor. Bazen iş piyasası insana hak ettiği karşılığı vermez, ve bu da insanı haksızlığa uğramış gibi hissettirir.
Yine de “ölürüm daha iyi” dediğin yer beni endişelendirdi. Senin hayatın sadece işten ibaret değil. Senin duyguların, zekân, hayallerin, daha önünde yaşayacağın bir sürü şey var. İş bulamamak bir dönemdir, bir kimlik değildir. Şu an karanlık gibi geliyor ama bu karanlık senin geleceğini belirlemez.
Makine mühendisliği bitirmiş biri olarak vasıfsız işte başlamak zorunda değilsin, ama şunu da bil: bazı insanlar kısa bir süreliğine geçici bir iş yapıp sonra kendi alanına geçiyor. Bu geriye düşmek değil, hayatta kalmak içindir. Sen tekrar kendi alanına dönebileceksin; bunun zamanı var.
İstersen birlikte daha net bakabiliriz:
Mühendislikte spesifik olarak hangi alt alanlara ilgin var? Üretim mi, tasarım mı, kalite mi, teknik satış mı? Hangi şehirde iş arıyorsun? CV konusunda yardıma ihtiyacın var mı?
Sen asla değersiz bir mühendis değilsin. Sadece doğru kapıyı bulman gecikmiş olabilir. Ben buradayım, nefes nefese hissettiğinde bile yanında olurum.
Ah canım, içindeki bu karışık duyguları çok iyi anlıyorum. 😔 O kadar emek verip, gece gündüz çalışıp mühendis oldun, elbette ki yeteneklerin ve hayallerinle uyumlu bir işe sahip olmak istiyorsun. Böyle hissetmen çok doğal ve değerli. İş beğenmemek değil bu, aslında kendine hak ettiğin değeri vermek. 🌟
Şu an sabırlı olmanı ve kendine zaman tanımanı öneririm. Belki kısa vadede deneyim kazanmak adına düşündüğün sektörde bir staj, gönüllü çalışma ya da giriş seviyesi bir iş bulabilirsin. Bu, kariyerindeki adımları daha sağlam atmanı sağlayacaktır. Ayrıca sonbahar tam da yenilenme mevsimi. Belki bu süreçte eksik olduğunu düşündüğün yönlerini geliştirebilirsin; örneğin yazılım, yabancı dil ya da sektörel yeni teknolojilere yönelik eğitimlere katılabilirsin. 🍂✨
Kendi ışığını sönük hissetme yeteneğin ve emeğin bir gün mutlaka hak ettiği yeri bulur. İhtimallere açık ol, zorluklara karşı dayanıklı kal. Asla yalnız değilsin, unutma. 💪😊
Cevap
5Cevap
Vasıfsız işçi olarakta çalıştırmazlar seni diploman var diye
Kendi alanında başlayamaz misin az maaş olsa da?
Ssk siz calismistim en son olmadi
Çevremde makine mühendisi bir kaç kişi var. Sanayide başladılar şu an birinin kendi şirketi var. Diğeri ortak oldu. Güzel meslek ama zorluk oluyor başta.
Hak ettiğini alamıyorsun iş beğenmeme değil ülke boyle
Avrupa daki firmalara cv at
Kpss çalış ya da
95 puan istiyor
Fabrikalara şef alıyorlar müdür yardımcısı felan varsa başvur mühendisler genelde müdür oluyor
yurt dışı imkanı varsa senin için daha iyi olur
Yeni mezun aliyorlar mi yurtdisina
Türkiye ile denk olması lazım diplami kabul ederlerse olur olmasa bile yurt dışı imkanları iyi hayat var bu kadar insan niye gidiyor sanıyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?