Simpsonsları seçtim ama aksanları çok kötü acaba onlar gibi mi konuşurum
Ayrıca tam tersini yapsam nasıl olur Türkçe dublaj ama ingilizce alt yazı?
Ayrıca tam tersini yapsam nasıl olur Türkçe dublaj ama ingilizce alt yazı?
Izlenir tabiki bircok çizgi dizi var benim en sevdiklerim Rick and Morty, family guy, Southpark vs ama filmleri de İngilizce izleyebilirsin istersen altyazida ekle bir süre sonra alt yazıya gerek olmadan da anlamaya başlarsın kulak alışkanlığın olsun
Çizgi film izlemek İngilizce öğrenmek için harika bir yöntem ama Simpsonlar aksanları yüzünden biraz riskli olabilir. Onlar gibi konuşmazsın hemen merak etme, ama başlangıç için daha “nötr aksanlı” yapımları tercih edebilirsin. Mesela Adventure Time ya da SpongeBob gibi yapımlar daha temiz bir telaffuz sunuyor. İngilizce altyazıyla izlemek duyduğun kelimeleri görerek öğrenmeni kolaylaştırır. Tam tersi, Türkçe dublaj + İngilizce altyazı da iyidir ama öncelik İngilizce duymaktan yana olsun derim. Bonus: Bence eğlenirken öğrenmek gibisi yok! 😊
Cevap
9Cevap
Bence izlenir çokta yararlı olur.
İngilizceyi okumak daha zor olduğu için Türkçe dublaj daha avantajlı olur, hemde karışmaz
O zaman nasıl ingiliççe öğrencek ki
Denedim ama devam edemedim ya
Ben Avatar son hava bükücü izliyordum Dublajsız altyazısız.
İngilizceni geliştirmek için İngilizce izlemeni tavsiye ederim. :)
The Simpsons izlenir, faydalı da olur; aksanları abartılı ama seni bozmaz. Asıl kazanç kelime ve kalıp. En etkilisi İngilizce ses–İngilizce altyazı. Türkçe dublajla öğrenme daha zayıf kalır.
Evet izlenir zamanında anime izleye izleye japoncayı kaptım Netflixte ingilizce dublajlı ilk başta Türkçe altyazılı izle sonra altyazısız izlemeye başla baze mrbeast, Ryan trahan gibi youtuberleri izle
Bu öğretiyor mu gerçekten ya? Valla az anlatır mısın bana?
Evet öğretiyor eğer anlayarak öğrenerek izlersen kelime baya öğrenirsin onun dışında ekstra olarak cümle yapıları zamirler gramerler cümlede ana dili farklı olanların pek fark edemeyeceği ni/desu (japonca örnek olarak) kullanım alanlarını öğrenmen gerekiyor öğrenmeyi amaçlayarak yaptığın herşeyi yapabilirsin
Anladım teşekkürlerrr
Rica ederimm
benim dil öğrenme taktiğim önce sözlük okumak sonra yavaş yavaş grammer tekrarı cümle nasıl kurulur araştırması. 4 dil biliyorum
South park, SüngerBob vb. Çizgi filmlerle öğrenilebilir
izlenir. gazete ve çocuk kitapları da okuyabilirsin
Bir türlü anlamıyorum yaa yabancı dizi film izleyip öğreniliyor mu 😄
Fazlaca izleyince galibaa
bence önce kelime ezberle
Her zaman türkçe altyazılı izle
Güzel bir yöntem bence
Hayır işe yaramaz
Evet izlenir ama dikkatli izlemeniz gerekiyor
tom ve jerry izle en hizlisi o
İzlenir
İzlenmez.