Selamlar,
Üniversite 1. sınıftayım ve bir KYK kız yurdunda kalıyorum. Ama ailem hâlâ 15 yaşında sanıyor beni. İnanılmaz baskıcı ve şüpheciler. Yurdun son girişi 23:00 iken benim 20:00'de odada olmamı bekliyorlar. Ulaşamasalar anında yurdu arayacak tipler.
Asıl sorun da bu: YURT MESELESİ.
Normalde 18 yaşını geçtim, reşitim. Yurdun aileme "izin almış" veya "daha girmedi" gibi bilgileri vermesi yasal değil (KVKK).
Ama söylentiler kafamı alt üst etti. Bazı tecrübeli arkadaşlar "Asla vermezler, kanunen yasak, seni korkutmuşlar" diyor. Bazıları da "Ya ne kanunu, baban olduğunu anlayınca, iki baskı yapınca o güvenlik memuru her şeyi sızdırıyor, arkadaşımın başına geldi" diyor.
Sizce hangisi doğru? Bu belirsizlik beni mahvediyor. Ben sadece normal bir üniversite hayatı yaşamak istiyorum.
Size asıl sorularım şunlar:
* Ben bu aileye "Ben artık büyüdüm, sorumlu biriyim" güvenini nasıl vereceğim? Güvenleri bir kez bile kırılırsa her şey biter, o yüzden çok sağlam adımlar atmam lazım.
* Aranızda böyle "baskıcı" ailesi olup KYK yurdunda kalanlar var mı? Siz bu dengeyi nasıl kurdunuz?
* Ailenizin o "erken gel" kuralını, yurdun yasal saati olan 23:00'a doğru, şüphe çekmeden nasıl esnettiniz? (Gerçekçi taktikler lütfen, 'seminer var' demeyi falan geçin).
* Yurtların aileye bilgi sızdırma söylentileri sizce gerçekten ne kadar doğru? Sizin tecrübeniz ne?
Lütfen işe yarayan tavsiyeler verin. Teşekkürler şimdiden...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer