Hem okudum hem de çalıştım. Atanamadım ve defalarca kpss girdim. vel hasıl şimdi 30.000 TL çalışıyorum. Hala da bir master programında okuyorum. Anne babam öldü. Onlara yeteri zaman ayıramadım. Hayat mücadelesi yıllardır aynı yerde devam ediyor. Artık kpss anlamı yok? birikim yapamadım, aldığımı okula verdim. Şimdi hayattan bir beklentim yok? İçki sigara kullanmadım. Ne yapsam olmuyor? Hatam neydi?
1 ay
Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Kahve & Keyif
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
dostum sana tavsiyem bende cok calıstım bir sürü sertifikalar aldım ünv bitirdim cocuklugumdan beri calsıyorum lakın sunu ögrendim az kazan ama kendine vakit ayır bi zaman fırında calısım 8 bucuk yıl hic tatilsiz günde 12 ıla 14 saat arası her gün calsırdım sonra fabrikaya girdim oh be dedim dünya varmıs 1 gün tatil mesaiye bile kalmak istemezdim sonra kamuya meb girdim Şu an günde 8 calısıyorum maasımda iyi ama kendime vakit ayırıyorum dinleniyorum is harici nasıl hissedersem öyle davranıyorum canım isterse geziyorum canım istemesse yatıyorum artık böyle yaptım cok yorulmusum inan rolantiye aldım sanada öneririm para bi yere kadar seni mutlu eder
Evet abi doğru. İntihar düşüncesi oluyordu. Gece işinden çıkınca rahatladım ben sadece.
gece isi tatilsiz is mesaisi cok is gerek yok insan calıs calıs calıs bunalıyo bazı ekonomik düzeye geldinmi cokta calısmanın manası yok bos gececen ömür gidiyo okumaktan calısmaktan kendine zaman ayıramıyosun sürekli is karıyer olmaz
Abi ben zordayım. Hiç bir şeyim yok. Anneden tarla kaldı. ama bana vermezler.180 mirasçı var. Kimsem yok. Benim başka çıkan yol yok. Ya öleceğim ya intihar edeceğim ya da beraber götüreceğim.
fazla okuyup asırı okuyunca bisey olcam hissi genelde kadınlarda oluyo sen fazla is hayatına atılmadıysan ilk 10 yıl hic durmadan calsııp refaha ulasıp keyfine bakcaksın inancın biraz zayıf sanırım intahar etmek cözüm degil herkesin bu dünyada bi görevi var hersey mal mülk degil emin ol cokta biseyler edinmemek gerek yasayabıldıgın kadar yeterli olacaktır
Yok abi bir soruşturma geçirdim şükür bitti ama din ve dine yakın ne varsa benim işim Olmaz. Her şey para gerisi yalan. Güç parada.
iste en büyük yalanda bu zaten para bi ilizyon aslında cok paran varsa cok mutlusun ölemi öyle bisey yok emin ol imanla isin olmazsa emin ol saglıklıysan gerisi bos birde tabi sevdiklerinin sana destegi yoklarsa zor olur lakın emin ol para bi yere kadar güven sadakat bunlar bambaska seyler
Bilmiyorum. Para=Tanrı kadın kız ev araba kariyer gelecek. İman kimde var ki? Dini ne kadar grup varsa uzak durmalı insan. Bugün bu grup yarın diğer grup hepsi boş ve cennetten yer satan papazlar gibi geliyor bana artık. Allah olsaydı bu kadar emeklerimin karşılığı boş olmazdı. Bu kadar çaba bu kadar enerji bu kadar harcanan zaman.
valla kardes zaman harcanan zaman dogruysa olur yani illa okuyup biseyleri basarabılcegini sanıysan sanayi ustası olsan Şu an evlerin arabaların piyasa bilgin herseyin olurdu mesele okumakta olmuyo ha okuyup doktor olanda var onu üzerine uzmanlık yapanda hic bisey bilmesse devlet memuru olur 50 küsür ıle 80 100 bin arası maas alır yani mesele ünv felan okumak degil dogru bölümde is sahibi olabılcek bölümde okuyup o iste aranan kisi olmak yani düsün bi futbolcu süper lıgde 18 takım her takımda 24 oyuncu var yetenek sabır kabılıyet ve süreklılık gerektırır onun bi alt lıgı var oda 1 lig ondada 18 yakın takım 24 oyuncu var yani sektor okadar cokkı mesele bi ronalda olmakda degil olamıyosanda bi zahmet 2lig topcusu ol anladınmı dogru zamanda dogru hamleyi yapmalıydın giren herkes torpıllımı ya da giren herkes ekmegini kazanan herkes birilerinin tutmasıylamı basarıyo hayır tabiki 30 milyon aktıf calısan var ülkede bunun en fazla özel kamu ws aıleden zengin 1 milyon desen 29 milyonu kendi cabasıyla yapıyo bunların icinden intaharı düsünen belkı 50 bin kisi beceremiyo bunun 25 milyonu borclu 10 milyonunun evi yok yani istatistige bakarsan yanlıs yoldasın yanlıs adım atmıssın ya da seni bekleyen bisey var inanmıyosun sözüm yok inancı gectim ama saglıgın var calıs kazan az kazan az harca cok kazan cok harca ama eninde sonunda yasamak icin bi mıktar paran olucak ya da calısıp kazancaksın 35 yasındasın biseylerin olmaması olmuycagı anlamına gelmez
Sistem bize emek kadar ödül vermiyor ne yazık ki. Kendinde hata aramana gerek yok, temelimiz çürük. Yaptığın işleri, sahip olduğun bilgiyi, tecrübeyi asla küçümseme. Neyin ne zaman lazım olacağını bilemezsin.
Umarım her şey gönlünce olur...
Teşekkür
Rica ederim✨
boş boş ne okuyorsun git meslek öğren. inşaatta çalış.
Çalışıyorum zaten SSK 17 yaşından beri yatırdım. 17 sene olmuş.
Tam zamanlı sürekli çalıştım. Hamallık bile yaptım.
boş yapma ustalık niye öğrenmedin. hikaye okuyorsun işin gücün 35 yasındaki adam ustslık gerektiren bir iş öğrenmez mi o da milletin sucudur şimdi. okul okumamış sdam bile senden akıllı iş yapıyor.
Ne biliyorsunuz ki ustalık olmadığını sen? Boş yapma diyorsun? Var çıraklığa da gittim. Senin yemediğin her altı yedim. Ustalık belgesi dışında usta öğretici belgesi de var. Üniversite vermez bunları çıraklığa gidip alırsın demi.